zondag 26 april 2015

Waarom je wél een legging als broek kan dragen

Een veelbesproken onderwerp de laatste tijd is het dragen van leggings als broek. Sommigen vinden het totaal niet kunnen, anderen zien dan weer het probleem niet . Ik vind het heel erg fijn om een legging te dragen als broek en hoor dus uiteraard bij de tweede groep. Vandaag vertel ik jullie waarom ik vind dat het écht wel kan!

Een paar weken geleden kocht ik twee leggings met de bedoeling om ze als broeken te dragen. Ik kreeg al heel fijne reacties en vind ze er zelf ook erg leuk uitzien. Jammer genoeg kreeg ik ook iets minder positieve reacties (de ene persoon bracht dit al iets vriendelijker aan dan de ander).
Daarom wil ik nu mijn mening duidelijk maken voor iedereen die het niet vindt kunnen en voor iedereen die twijfelt om zelf een te dragen.

Zitten heel erg fijn
Leggings zitten zó veel aangenamer dan een smalle jeans. Persoonlijk vind ik het gemak van kleren even belangrijk als hoe ze eruit zien.

Spant
Een legging spant uiteraard aan en toont dus duidelijk de vorm van je benen en je achterste, maar is dat dan negatief? Persoonlijk vind ik het echt niet erg. Bij een skinny jeans op pantys zie je ook goed de vorm van je benen hoor!

Lange trui
Als je het toch niet zo aangenaam vindt dat de vorm van je achterste zo goed zichtbaar is of als je legging een beetje doorzichtig is waardoor je ondergoed licht zichtbaar is, dan kun je gewoon een lange trui dragen! Die trui bedekt dan mooi je achterste en jij kan met een goed gevoel de deur uit in je legging.
  

Draag wat je wil! 
Uiteindelijk maakt het toch niet uit wat anderen denken? Als jij je goed voelt in je legging en hem mooi vindt kan je hem echt wel dragen als broek (zonder schuldgevoel!)
Als je bij alles wat je aantrekt eerst moet gaan nadenken of andere mensen het wel mooi zullen vinden, zul je 's morgens nooit aangekleed raken. Er is altijd wel iemand die jouw kledij niet zo mooi zal vinden of kritiek zal hebben op jouw stijl. Er zijn nu eenmaal, jammer genoeg, mensen die liever kritiek geven dan complimentjes. 

Ik hoop echt dat iedereen die voor deze post te lezen twijfelde om met een legging de deur uit te gaan, het nu durft! En aan alle mensen die er nog steeds niet van overtuigd zijn dat het wél kan: je hoeft dit niet pers sé aan elke persoon in legging te zeggen. Als je je toch niet kan inhouden: doe het dan op een vriendelijke manier!

Draag jij soms een legging als broek? Waarom wel/niet?

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik draag ook soms een legging als broek en vind het inderdaad zaaaalig zitten! Dus foert wat iedereen ervan denkt! Bovendien vind ik best mooi als het niet 'e veel spant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt groot gelijk, het is erg belangrijk om te dragen wat je zelf fijn vindt zitten!
  Deze legging is ook een legging, geen halve panty, dat scheelt denk ik wel ;-) Dan nog vind ik het er zelf niet uitzien en zou ik het nooit dragen, maar ik zou me er ook niet fijn in voelen. Eigenlijk vind ik het ontzettend stoer dat je het lekker tóch doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi bedankt! Ik vind mezelf (voor een keertje) ook best stoer omdat ik het durf! :)

   Verwijderen
 3. Tof dat je dit thema aankaart! Zelf draag ik het absoluut niet, maar met deze print ziet het er best leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen