zondag 12 april 2015

Workout Routine

Ik ben nu al een paar maanden bezig met gezonder eten, maar schoof altijd het idee van sporten een beetje aan de kant. Ik bleef mezelf er wel aan herinneren dat als ik echt een gezonde levensstijl wou leiden, ik er met gezond eten alleen niet zou komen. Daarom ben ik een tijdje terug toch maar weer begonnen met sporten. En eerlijk gezegd, ik vind het nog best leuk ook! Wil je weten wat ik allemaal doe en hoe ik het leuk houd? Lees dan gerust verder!

Vroeger deed ik eigenlijk vrij vaak aan sport. Ik heb gedanst, lange tijd basketbal gespeeld en ik ging af en toe eens lopen, maar daar kwam uiteindelijk allemaal een einde aan. Ik zal jullie het hele verhaal besparen, maar kort samengevat: ik vond sporten echt niet leuk meer.

Een tijdje geleden ontdekte ik Fitness Blender. Deze site staat vol gratis workout videos. Je kan door de video's zoeken op tijd, calorieën, niveau, deel van je lichaam enzovoort. In elke video wordt de hele workout voorgedaan en er wordt ook uitgelegd hoe je elke oefening moet doen. Zelf vind ik vooral de cardio video's erg leuk! Ik probeer toch minstens één keer in de week een workout van FitnessBlender te doen. Nog een voordeel aan deze video's is dat je kan sporten waar je maar wil. Je hoeft helemaal je kamer niet uit! Persoonlijk vind ik dit echt top, want als ik op straat ga joggen heb ik altijd het gevoel dat mensen mij raar aankijken (wat helemaal niet zo is, natuurlijk!).  Ook is er in de cardio video's meestal een 'water break' inbegrepen en die kan je altijd een beetje rekken door de video op pauze te zetten ;).

Op spotify maakte ik een afspeellijst met allemaal up-tempo liedjes voor tijdens het sporten. Als ik deze op de achtergrond laat spelen, krijg ik altijd een beetje meer energie. Liedjes zoals 'Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)'  of nummers van LMFAO zijn nummers waar ik normaal nooit naar zou luisteren, maar op deze manier vind ik ze stiekem best wel leuk.

Een andere manier om gemotiveerd te blijven is pinterest, tumblr e.d. Nee, niet om als afleiding te gebruiken en dan te vergeten sporten. Wel kun je ze gebruiken om 'fitspiration' of 'fitness motivation' afbeeldingen op te zoeken. Zelf pin ik de leukste altijd op een bord en dan kan ik daar naar terug kijken als ik weer eens geen zin heb om te beginnen ;).

Een andere manier om toch een beetje in beweging te blijven zijn de '30 days challenges' van Blogilates. Hierbij kan je kiezen op welk deel van je lichaam dat je graag wil trainen en dan moet je 30 dagen lang elke dag de oefeningen doen die op de planning staan. Ik ben zelf momenteel bezig met de 'Thigh Slimming Challenge' en begin de resultaten stilletjes aan te zien. :D

Hoe probeer jij sport leuk te houden? Of ben je iemand die sportief is en het sowieso wel leuk vindt?
Nogmaals bedankt voor al jullie fijne reacties -zowel hier als op sociale media- op mijn vorige post! Het is echt fijn om te lezen dat jullie mij steunen bij dit nieuwe hoofdstuk van m'n blog.

Liefs,
Hanne .x
Volg mijn blog op Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen