zondag 10 mei 2015

De fijne kantjes van mijn school

Ik behoor (zoals velen onder jullie vast wel weten) tot de grote groep van mensen die niet graag naar school gaan. Als ik denk aan school is het meestal wel in een negatieve context. Maar aangezien het zo veel leuker is om positief te denken, praat ik vandaag maar al te graag over de dingen die ik wél leuk vind aan mijn school! 


VRIENDEN
In de vier jaar dat ik al naar deze school ga heb ik echt ontzettend veel lieve mensen leren kennen. Ik maakte nieuwe vrienden, waaronder sommigen volgens mij echt wel voor het leven zijn.

NATUUR;GROEN
Op elke plaats is er wel iets groens te zien: bomen, struiken, bloemetjes, gras etc. Misschien niet altijd zo handig aangezien we niet over het gras mogen lopen, maar wel heel fijn om te zien (en al dit groens zorgt ook nog eens voor extra vogelgeluidjes!) De japanse kerselaar is echt wel mijn favoriet. :)
REIZEN
We krijgen op school prachtige kansen om te reizen. Zo mogen we in het vierde of vijfde jaar op uitwisseling gaan, wat een heel unieke ervaring is. In het vijfde jaar gaan we een paar dagen naar Parijs en in het zesde gaan we als eindejaarsreis een week naar Barcelona. Dingen waar ik alvast erg naar uitkijk! 

KEUZEMOGELIJKHEDEN
Ik weet niet hoe het in de meeste scholen is, maar wij krijgen vrij veel keuzemogelijkheden wat betreft je studierichting, en dat vooral in het vijfde en zesde jaar. Ik vind dit echt fantastisch omdat iedereen dan iets kan zoeken dat hem/haar ook echt aanstaat. Naast onze gewone studierichting krijgen we ook nog eens in het vijfde en zesde jaar twee uur in de week die we mogen invullen met een vak naar keuze; zowel theoretische als creatieve als sportieve vakken zijn een mogelijkheid. Voor volgend schooljaar (en het jaar daarna) heb ik gekozen voor wiskunde als keuzevak, aangezien dat echt wel m'n lievelings vak is.

ONDERSTEUNING BIJ KIEZEN
En dat brengt me dan ook direct bij m'n volgende puntje. Ik vind dat wij op school erg goed begeleid worden in verband met onze studiekeuzes. We krijgen erg veel info en ook raad van leerkrachten die elke leerling vertellen of die zijn/haar studiekeuze wel zal aankunnen en indien nodig hem/haar helpen een andere richting te vinden.

RUIMTE
Ik zit op een school met een vrij hoog aantal leerlingen (rond de 1500 denk ik); nouja in mijn ogen toch vrij veel. Dit schrikt sommige mensen af omdat ze denken dat het erg druk is, dat er weinig plaats is etc. Gelukkig is dat niet het geval! Uiteraard moeten we staan schuiven om naar de wc te kunnen, maar is dat niet overal zo? Tijdens de pauzes heb ik echt het gevoel dat we veel ruimte hebben. Er zijn meer dan genoeg gebouwen en ook buiten is er veel plaats om 'rond te hangen'.

LEUKE INITIATIEVEN
Af en toe worden er ook op school van die leuke dingen georganiseerd. Nu dinsdag, bijvoorbeeld, is er LeerlingenRock. Dit betekent: een uur langer middag pauze, live muziek en een heel fijne sfeer.

Na dit opgelijst te hebben, heb ik weer een hele nieuwe kijk op mijn school. Nu zie ik er net ietsje minder tegenop om morgen terug te gaan ;)
Wat is een van de leuke dingen aan jóuw school/werk?

(Oh ja, voor zij die het zich afvragen: mijn ('oh zo leuke') school is het Bernarduscollege in Oudenaarde)

Veel liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen