zondag 31 mei 2015

Finished books | Mei

Het lezen van boeken is één van mijn favoriete bezigheden. Het verdwijnen in een ander verhaal, terwijl je gewoon lekker even de realiteit kan vergeten. Jammer genoeg vergeet ik af en toe hoe leuk ik lezen wel niet vind. Meestal komt dit door tijdsgebrek (of door m'n tijd slecht te verdelen). Daarom ga ik vanaf vandaag elke maand in 'finished books' aan jullie vertellen welke boeken ik gelezen heb. Hierdoor hoop ik minder rap te vergeten dat er een paar leuke boeken op mij staan te wachten. En het is misschien ook fijn voor degenen onder jullie, die op zoek zijn naar een fijn boek om te lezen.
         


In mei las ik '19 keer Katherine' van John Green en 'De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine' van Ransom Riggs

19 KEER KATHERINE
Ik ben een heel grote fan van alle John Green boeken en ook deze heeft mij niet teleurgesteld. Ik wou dit boek al een tijdje lezen, omdat ik gehoord had dat er ook wiskunde in verwerkt zat. Toen ik in de bib rondliep en zag dat het boek eindelijk nog eens aanwezig was, nam ik het meteen mee naar huis.

Het verhaal gaat over wonderkind Colin die voor de 19de keer in zijn leven gedumpt wordt door een Katherine. Om hem dit te helpen verwerken neemt zijn vriend Hassan hem mee op een 'roadtrip', die al snel eindigt in Gutshot, waar ze de rest van hun zomer doorbrengen. Hier maken ze erg veel grappige, maar ook mooie dingen mee. Terwijl ze in Gutshot verblijven probeert Colin een formule op te stellen waarmee hij het verloop van een relatie kan voorspellen.

Wat ik persoonlijk erg leuk vond aan dit boek is dat het wiskundige deel zo mooi verwerkt zit in het verhaal. Voor de mensen zoals ik is er achteraan het boek nog een aanhangsel vol met uitleg over het theorema van Colin. De mensen die echter niet zo'n fan van wiskunde zijn, kunnen dit eenvoudig weg gewoon overslaan. De wiskunde die in het verhaal zelf verwerkt zit is ook helemaal niet storend of overheersend voor de niet-wiskundeliefhebbers. 
Het boek leest erg vlot en je aandacht wordt ook helemaal naar het verhaal getrokken. Zoals altijd: erg mooi geschreven door Mr. Green!


DE BIJZONDERE KINDEREN VAN MEVROUW PEREGRINE
Omdat ik wat vaker wou lezen vroeg ik aan een vriendin of ze nog een paar mooie boeken wist. Ze raadde mij deze aan en de dag erna had ze hem voor me mee naar school. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de positieve reacties die ik van m'n vrienden hoorde, maakten me erg nieuwsgierig. En terecht! Wat. Een. Geweldig. Boek. 

Het verhaal gaat over Jacob die een heel sterke band heeft met z'n grootvader. Wanneer die op een tragische manier overlijdt, gaat Jacob naar een eiland aan de andere kant van de oceaan om te achterhalen wat de betekenis is van de laatste woorden van z'n opa. Ook wil hij te weten komen of die bizarre verhalen die z'n grootvader hem altijd vertelde toch ergens een grond van waarheid hebben. Zijn verblijf op het eiland verandert zijn hele leven. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn...

In het boek zitten erg veel foto's verwerkt. Ze maken het boek soms een beetje enger, maar ze zorgen er vooral voor dat je het verhaal als 'echter' ervaart. Het verhaal zit vol met verrassende, onverwachte elementen, zodat je nooit echt kunt voorspellen wat er gebeuren zal. Ook wordt humor afgewisseld met gruwel, liefde en vriendschap. Ik hou erg veel van Ransom Riggs' schrijfwijze; hij trekt je helemaal mee in het verhaal. Ik voelde soms zelf de twijfels van Jacob doorkomen, wanneer hij een moeilijke keuze moest maken. Wat ik ook zo fijn vond aan dit boek is dat het  eens iets totaal anders is. Niet de typische verhaallijnen en clichés. Ik heb nog nooit een boek gelezen met een verhaal zoals dit, wat het echt bijzonder maakte voor mij. Ik ben dan ook van plan om het tweede deel, 'Omhulde Stad', te lezen in juni, omdat ik erg graag wil weten hoe dit verhaal verder gaat.  
 

Welke boeken heb jij gelezen in mei?
Zijn er boeken die ik volgens jou echt eens gelezen moet hebben?

Liefs,
Hanne .x

5 opmerkingen:

 1. IK ga zeker die laatste eens lezen! :) Ik heb er ook al heel veel van gehoord en het schijnt een prachtboek te zijn. Je hebt me toch wel overtuigd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yay! Bijzondere Kinderen! Ik heb net Eleanor & Park uitgelezen. Ook mooi! c:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooh fijn; ik zal er eens naar kijken. Voor na de examens hé ;)

   Verwijderen