zondag 3 mei 2015

Hart Main en zijn ManCans

Soms kom je mensen tegen die vinden dat onze generatie niet productive is, niets nuttigs doet, dat we alleen aan onszelf denken enzovoort. Maar dan heb je mensen als Hart Main, die het tegendeel bewijzen. Waarom ik trots ben op deze jongen, lees je in deze post.


Hart begon in 2010, toen hij 13 jaar was, met het maken van geurkaarsen voor mannen. Geen bloemengeurtjes, maar stoere geuren zoals 'bacon', 'campfire', 'dirt', 'cigar' etc.
Hij kreeg het idee van zijn zus, die op school kaarsen verkocht (voor meisjes uiteraard).
Hart wou de kaarsen niet in glaasjes steken, omdat dat natuurlijk niet past bij de mannelijke geur van de kaarsen. Daarom begon hij met het kopen van blikken soep en daarin maakte hij dan de kaarsen. Natuurlijk moest hij ook iets doen met de inhoud van die blikken. Hij kon ze toch moeilijk allemaal zelf leegdrinken? Hart begon met soep te doneren aan daklozen opvangen e.d.

Aangezien er steeds meer kaarsen verkocht worden, verdeelt Hart z'n bedrijfje nu de soep over 25 keukens in Ohio, Michigan, Pennsylvania en West Virginia. Hij heeft nu al 80,000 maaltijden geschonken aan deze keukens; geweldig hé?

Een tweede reden waarom ik Hart Main een geweldige jongen vind is zijn tweede lijn kaarsen: SheCans. Na het succes van de ManCans kwam er uiteindelijk (na een jaar overleg) ook een reeks kaarsen voor vrouwen. Deze kaarsen worden ook verkocht in soepblikken en met de soep zelf gebeurt hetzelfde als bij de mannen kaarsen. Wat ik nog het leukste vind aan de SheCans is de namen die gegeven zijn aan de kaarsen. 'Beautiful', 'Fearless', 'Unstoppable' en 'Awesome' zijn een paar voorbeelden. Wat uiteraard een goeie beschrijving van ons is, hé dames? ;)

Ik denk dat wat deze jongen doet echt zo geweldig is! Als je graag wat meer info wil, of misschien zelf een kaarsje wil kopen, kan je kijken op de site man-cans.com

Laten we hier allemaal maar een voorbeeld aan nemen. :)

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen