zondag 24 mei 2015

Opera: Un Ballo In Maschera

Opera.
Het is iets speciaals. Het moet je ding zijn, anders kan het zwaar tegenvallen. Gelukkig is het dus echt wel mijn ding. 

insta

Afgelopen woensdag ging ik naar 'Un Ballo in Maschera' van Verdi in de Munt in Brussel. Wat een PRACHT voorstelling was dat zeg! Echt de moeite waard. Ik heb er zo hard van genoten!
De Munt is ook echt zo'n schitterend gebouw. Super grote kroonluchters, marmeren trappen met rode lopers op, een prachtig beschilderde plafond-koepel enzovoort. 
Voor een paar scholen in België heeft de Munt een speciaal aanbod. Mijn school is daar één van. Je kan je inschrijven op vrijblijvende basis en dan mag je tegen een goedkopere prijs naar vier voorstelling, die de Munt voor jou selecteert. Dit jaar waren het 2 opera voorstellingen, 1 dans voorstelling en dan nog 1 voorstelling die jammer genoeg niet door kon gaan. 
Toen ik me hiervoor inschreef, was ik nog nooit naar een opera weest kijken. Maar aangezien ik een heel muzikaal persoon ben vond ik wel dat ik het eens moest proberen (en daar ben ik nu heel erg blij om). Je kan moeilijk zeggen dat je iets niet mooi vindt, als je het nog nooit gezien hebt, niet?
De opera van woensdag was -jammer genoeg- de laatste voorstelling van de 4. Ik vond deze persoonlijk wel de beste. Het verhaal was erg goed te volgen. Het was ook echt een mooi verhaal, helemaal in een modern kleedje gestoken. Ook waren de zangers en zangeressen absoluut geweldig. Er was één vrouw/meisje bij die heel de voorstelling op hoge, smalle hakjes liep; ze danste en huppelde en op een bepaald moment sprong ze zelfs op tafel. Terwijl ze prachtig aan het zingen was. Mét die hoge hakken aan. Respect, echt waar! Ze zongen ook allemaal met zoveel overtuiging; ik werd helemaal meegetrokken in het verhaal. De voorstelling duurde 3 uur (pauze inclusief), maar ik had echt het gevoel dat het veel korter was; een heel goede opera dus!
Ik hoop dat onze school ook volgend jaar zal samenwerken met De Munt, want ik wil echt heel graag volgend jaar opnieuw genieten van een paar van deze prachtige voorstellingen.

Ben jij ooit al eens naar een opera geweest?

Ik heb in deze post me gewoon eventjes laten gaan. Net alsof ik gezellig zou staan babbelen. Het is eens een iets ander soort post. Ik vind  het alvast een heel fijne manier van schrijven. Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen