zondag 7 juni 2015

Iets met laatste loodjes. Ofzo.

Vandaag weer eens een gezellige babbel post. Ik heb gewoon erg veel zin om m'n vingers hun gang te laten gaan op het toetsenbord en m'n hoofd heeft het even nodig om alles eruit te gooien. Waarom? Wel, m'n hoofd begint stilletjes aan over te lopen van de leerstof, wat wil zeggen dat ik dringend aan een pauze toe ben. 


Donderdag begint voor mij de laatste examenperiode van het schooljaar. Die duurt tot dinsdag 23 juni en op die tijd moet ik dus 12 examens afleggen. Hoera... 
Nouja er zijn natuurlijk wel een hele hoop leuke kanten aan examens: zo ben ik bijvoorbeeld elke namiddag thuis, weliswaar om te studeren, maar als ik mag kiezen vind ik het veel fijner om thuis te zijn en te studeren, dan om op school in de les te zitten. 
Normaal zijn de examens op het einde van het jaar echt erg zwaar. Aangezien ik van de meeste vakken alles moet leren van met Kerst tot nu -bij een paar vakken is het gelukkige maar van Pasen tot nu-. Domkop die ik ben, maak ik ook telkens dezelfde fout: ik begin pas een paar dagen op voorhand te studeren. Normaal lukt het me dan nog wel om rond te komen, maar het zorgt ook voor wat stress.
Gelukkig is het dit keer heel wat minder. Waarom dan? Wel, ik heb besloten om volgend jaar geen Grieks en Latijn te volgen, die voor mij de 2 zwaarste vakken zijn, dus moet ik ook niet zo'n goede resultaten halen op deze examens. Dit zorgt ervoor dat de stress een hele hoop vermindert. 
Bij deze examens zat ik namelijk in het verleden dikwijls te huilen boven m'n voc-boekje, omdat het wééral eens niet lukte. Ook zorgt dit ervoor dat ik wat meer tijd vrij heb. Aangezien ik eigenlijk maar 50% moet halen -van mezelf en van mam en pap- voor Grieks en Latijn. Die tijd kan ik dan nuttig besteden door andere vakken te leren. Duh. Of misschien door een blogje te schrijven. Hmm wat een dilemma... ;)
Voor ik dit stukje begon te schrijven was ik erg ijverig Nederlands aan het leren. Normaal is Nederlands 'peace of cake', zoals ze zeggen, maar dit jaar jammer genoeg niet. M'n leerkracht vindt het namelijk erg leuk om naast onze cursus nog eens extra bundels uit te delen vol met theorie over dingen zoals poëzie en cultuursprookjes. Ja, fijn hé!
Aangezien ik volgend jaar stop met Grieks en Latijn, komen er dan wel andere vakken in de plaats. Volgend jaar ga ik de richting wetenschappen-wiskunde volgen, omdat ik dat een betere voorbereiding vind op m'n studies aan de universiteit. Dat wil dus zeggen dat ik me nu wel extra moet inzetten voor deze vakken. Gelukkig vind ik wiskunde erg leuk om te doen en is het leerstofpakket van m'n wetenschapsvakken niet zo groot.
In ieder geval: het einde is in zicht. En de laatste loodjes wegen dit jaar eigenlijk toch niet zo zwaar, wat mij erg blij maakt. Nu moet ik maar eens verder gaan studeren, want het gaat natuurlijk niet vanzelf in m'n hoofd geraken (hoe leuk zou dat wel niet zijn zeg)!

Aan iedereen die ook bezig is of gaat beginnen met examens: veel succes!

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen: