woensdag 3 juni 2015

Reizen: dromen en herinneringen

Nog een maand, en dan is het éindelijk weer zomervakantie. Dit jaar ga ik zelf -jammer genoeg- niet op reis in de zomer. Daarom leek het me wel leuk om eens terug te blikken en vooruit te kijken naar leuke reizen die ik gemaakt heb en die ik nog wil maken. Deze post is trouwens een collab met Fabien.

HERINNERINGEN
Ik ken erg veel mensen die ooit al eens naar Turkije geweest zijn. De meesten onder hen blijven echter hun hele reis aan het strand/zwembad liggen en gaan maar een paar keer het hotel uit om te shoppen. Ik ben niet echt het soort reiziger dat zich een hele week gewoon kan leggen niksen. Als ik ergens heen ga ontdek ik graag de plaats waar ik ben, de cultuur, de geschiedenis. 
Twee jaar geleden ging ik voor een week naar de westkust van Turkije, omdat daar nog veel restanten zijn van het oude 'Klein-Azië'. Aangezien ik Oud Grieks studeer, trok deze plaats vol Oud Griekse restanten me erg aan. Eerst gingen we naar Ephese, waarschijnlijk de meest gekende plaats van Klein-Azië. Dat was ook te zien aan de hoeveelheid mensen die er waren. Er is erg veel te zien en alles is nog zo mooi bewaard. Met een goeie gids is dit echt een prachtuitstap. 
Alleen ben ik niet zo'n grote fan van die drukte. Daarom vond ik de volgende plaatsjes veel aangenamer om te bezoeken: Milete, Didyma en Priëne. We bezochten deze drie plaatsen op één dag, met een klein groepje en met dezelfde gids als in Ephese. Priëne vond ik nog het leukst van allemaal. Er was gewoonweg niemand. Gek he? Het was minstens even mooi als Ephese, en toch loopt de ene plaats vol en is er op de andere plaats niemand te zien. Nouja, mij hoor je niet klagen! In Priëne wordt alles ook niet echt onderhouden zoals in Ephese. Je moet er dus ook geen toegang betalen. Het mooie hieraan is dat de restanten van de gebouwen hier en daar begroeid zijn met planten. Dat geeft echt een heel leuk effect. 

            

In Didyma bezochten we de restanten van een oude tempel. Ik vond het erg indrukwekkend om naast zo'n hoge zuil te staan. En dan je nog eens te realiseren dat de mensen die dit gebouwd hebben, helemaal geen machines hadden zoals wij nu hebben!

indrukwekkende zuilen van de tempel in Didyma
Het enige wat ik hier nu nog aan wil toevoegen is een kleine tip: als je graag eens wat wil zien van Oud Griekse cultuur, dan hoef je niet per sé naar Athene te gaan. Zoek eens op het internet naar wat minder bekende plaatsjes. Of volg mijn voorbeeld en ga eens kijken in Priëne, Didyma en Milete. ;)
Het is veel aangenamer om zulke plaatsen te bezoeken wanneer het niet helemaal vol loopt met mensen.

DROMEN
Aangezien ik nog maar 16 jaar ben, heb ik nog niet zo veel van de wereld gezien. Ik heb een hele waslijst van plaatsen waar ik nog heen wil en ik hoop echt dat ik aan het einde van m'n leven kan zeggen dat ik alles gezien heb wat ik wou zien -ookal zal ik dan wel eerst nog een hele hoop geld moeten sparen ;) -. Vandaag wil ik het nog met jullie hebben over één van deze plaatsen. Ik wil heel erg graag eens Amsterdam bezoeken. Waarschijnlijk zijn sommigen onder jullie nu verbaasd dat ik daar nog nooit geweest ben. Ik heb gewoon in het algemeen nog niet zo veel bezocht in Nederland.
Het Anne Frank Huis, de Amsterdamse grachten en de mooie gebouwen zijn een paar van de vele redenen waarom ik graag Amsterdam wil bezoeken.
Ik wil binnen twee jaar, wanneer ik 18 ben, graag eens op reis gaan in m'n 'uppie', en Amsterdam lijkt me daar heel geschikt voor. Aangezien het niet zo ver is kan ik makkelijker naartoe en zal het hopelijk ook niet te duur worden. En wie weet kan ik dan misschien wel afspreken met een paar lieve meiden die ik heb leren kennen via de wonderlijke blog wereld. ;)


Ik zou nog uren verder kunnen schrijven over dit onderwerp, maar dat gaan we maar niet doen, hé. Als jij toch nog wat meer wil lezen over reizen, dan heb ik goed nieuws voor jou. Deze post is namelijk een onderdeel van een collab tussen Fabiën en mij. Fabiën heeft het onder andere over dorpjes die ze jullie allemaal echt kan aanraden. Benieuwd? Neem dan snel even een kijkje op haar blog

Wat is één van jouw favoriete reisbestemmingen?

Liefs,
Hanne .x

4 opmerkingen:

 1. Ik ben wel iemand die prima op een bedje kan liggen niksen voor een week of twee - vakantie moet ook echt vakantie zijn voor mij (A).

  Zelf werk ik in Amsterdam - maar ben ik er nog nooit echt 'geweest'. Da's misschien nog wel erger - nietwaar?

  Mijn favoriete reisbestemming is de Dominicaanse Republiek. Heerlijk weer, eten en luiheid. My recipe for success!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nou, iedereen heeft zijn eigen manier van ontspannen he ;)

   Wat leuk dat je in Amsterdam werkt! Je zou echt eens tijd moeten maken dan om er eens 'te zijn'. haha!

   Verwijderen
 2. Superleuke blogpost! Je kunt echt onwijs mooi schrijven! Ik vond het leuk om een collab te doen! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond het ook erg leuk om met jou samen te werken! :D

   Verwijderen