zondag 12 juli 2015

4 mensen met wie ik graag eens zou lunchen

Oké, nee. Het gaat mij niet om die lunch hoor. Het gaat mij vooral om de babbel bij die lunch. Er zijn zó veel mensen -zowel levenden als dode- met wie ik graag eens zou kletsen en voor wie ik een hele hoop vragen heb. Ik lijst vandaag de top 4 op. Dit zijn mensen die volgens mij écht iets te vertellen hebben, die mij iets 'belangrijks' kunnen bijbrengen.
AUDREY HEPBURN
Deze dame kan uiteraard niet ontbreken. Sinds een paar weken ben ik echt helemaal weg van haar. Waarom dan? Wel, eerst en vooral: ze ziet er prachtig uit! Zowel haar figuur en de vorm van haar gezicht (ja, dat is echt iets waar ik vaak op let ) als haar kledingstijl en haar make-up. De tweede reden is dat ze veel verschillende kanten van het leven heeft mogen meemaken en zo waarschijnlijk erg veel mooie verhalen te vertellen heeft. Zo was ze niet alleen actrice, maar leverde ze ook fantastisch werk bij UNICEF én heeft ze de tweede wereldoorlog bewust meegemaakt. 
M'n laatste reden is misschien wat vreemd; het feit dat Audrey Hepburn geboren is in België, hier een deel van haar jeugd heeft doorgebracht en Nederlands sprak is iets waar ik stiekem een klein beetje trots op ben.

PRINSES ELISABETH
De oudste dochter van onze koning Filip, en dus ook de toekomstige koningin van België. 
Het lijkt me gewoon ongelooflijk interessant om te horen hoe het is om op te groeien met zo veel druk. Ik zou haar echt een hele hoop vragen kunnen stellen. Heb je wel nog tijd om echt kind te zijn, als al die volwassenen jou willen voorbereiden op wat nog allemaal gaat volgen in je leven? En wat zou ze vinden van Nathalie Meskens en Walter Baele als die haar ouders naspelen? (Ja, dat zou ik nu eens écht graag willen weten). En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.


JOSTEIN GAARDER
Je hebt misschien al van hem gehoord, misschien ook niet. Jostein Gaarder is een Noorse schrijver en hij is echt mijn favoriete auteur. Oké, nee, dat is te zwak uitgedrukt. Ik zou zeggen dat hij mijn aller favoritiste auteur is, maar dat woord bestaat dan weer niet; zucht...
De filosofie van Jostein Gaarder, die altijd terug te vinden is in zijn boeken, geeft mij steeds weer een hele nieuwe, mooie kijk op het leven, een dankbaardere kijk ook. Ik denk echt dat ik heel veel zou kunnen leren van een gesprek met deze wijze man.

JOHN NASH 
Deze man is onder de meeste wel bekend als de wiskundige uit de film 'A Beautiful Mind'. Zoals jullie nu wel al zullen weten vind ik wiskunde erg leuk, daarom heb ik ook met volle teugen genoten van deze film over zijn leven. John Nash heeft niet alleen een geweldig wiskundig inzicht, hij heeft ook een hele hoop meegemaakt en moeten doorstaan, omdat hij leed aan schizofrenie. Ik zou het een geweldige eer vinden om met deze Nobel- en Abelprijs winnaar eens een babbeltje te slaan, maar jammer genoeg is hij dit jaar overleden.

Zo dat waren ze dan. Jammer genoeg is de kans erg klein dat ik ooit met één van hen aan een lunchtafeltje zal zitten -en zelfs dat is nog net iets te optimistisch uitgedrukt...- Maarja hoop doet leven hé! ;)

Met wie zou jij graag eens lunchen en wat voor vragen zou je die persoon dan stellen?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen