woensdag 8 juli 2015

Plog #1 | Een Dagje Zonder Elektriciteit

Twee weken geleden kregen we een briefje in de bus met de mededeling dat we op 7 juni van 8 uur tot 16 uur geen elektriciteit zouden hebben. Dit was een erg vervelende aankondiging. Niet alleen omdat ik gewoon ben van in de vakantie veel van m'n tijd door te brengen op het internet, maar ook omdat je dan geen licht hebt en de diepvriezer en koelkast niet werken. Ik besloot om dan maar een plogje te maken van deze dag, zodat ik jullie nu kan tonen wat ik allemaal doe op zo'n dagje zonder elektriciteit.
 
Toen ik 's morgens opstond werd er plots op de deur geklopt (de man moest wel kloppen, want de bel deed het natuurlijk niet c; ). En daar was dan eindelijk mijn pakketje met deze witte schoentjes. Ik had er in de winkel al gepast, maar die zaten niet zo goed en ze hadden ze jammer genoeg niet in een maatje groter. Daarom bestelde ik ze online. Nieuwe schoentjes moeten natuurlijk een beetje ingelopen worden! Daarmee begon ik dus mijn dag.

 
Voor mij geldt echt: een dag geen muziek gespeeld, is een dag niet geleefd. Daarom speelde ik natuurlijk ook op deze dag wat piano. 

Een tijdje terug kocht ik het boek 'Love, Tanya' omdat ik Tanya Burr echt een geweldige vrouw vind. Ik heb geprobeerd om niet het hele boek in een weekje al uit te hebben, omdat ik denk dat ik er meer aan heb als ik er langer over doe. Dit keer las ik het hoofdstuk 'life'.

Dan was het tijd voor iets minder leuks: mijn bureau opruimen en kuisen. Dit is een taakje dat ik echt het hele jaar uitstel, wat onder andere resulteert in een érg slordige kast (zoals je hierboven kan zien) en een overlopende vuilbak. Nou ja, het moest echt eens gebeuren, dus vond ik dit wel de perfecte dag.

Na al dat harde werk, was het weer tijd voor een beetje ontspanning. Vorige week hebben ik en m'n broer een spelletje schaak gespeeld en aangezien we er beide wel van genoten hadden, vonden we het voor herhaling vatbaar.

Nog acht maanden te gaan, en ik mag eindelijk mijn theoretisch rijexamen gaan afleggen. Misschien is het wat vroeg om hier nu al mee te beginnen, maar ik heb me voorgenomen om in de zomervakantie elke dag een hoofdstukje te lezen van de theorie. En wat een gekke dingen staan daar in zeg! Wist je dat een taxi chauffeur geen gordel moet dragen als hij een klant vervoert? Echt belachelijk haha!

Een twintigtal minuten vroeger dan verwacht sprong plots de elektriciteit weer aan. Daar was ik natuurlijk héél blij mee! 

Het eerste wat ik deed toen ik weer internet had was een aflevering kijken van Orange Is The New Black. Op dit moment zit ik aan de tweede aflevering van seizoen drie. Wat een geweldige serie, hé!

Natuurlijk moet er ook soms wat aan de conditie gewerkt worden. Daarom nam ik de tijd om nog eens een workout video van FitnessBlender te doen. Ik deed deze, en wauw, wat had ik het lastig zeg! 

Toen ik rap even de mailbox checkte van m'n blog mailadres (die vind je trouwens hier), zag ik iets heel erg leuks: voor de aller eerste keer heb ik een persbericht ontvangen. Het onderwerp was wel wat vreemd/grappig, daarom dat ik dat maar even geblurred heb ;)

Nog eventjes door m'n Bloglovin' overzicht scrollen en alle nieuwe artikels lezen van al die leuke bloggers.

En als afsluiter van m'n dag nam ik een lekker warm bad met wat kaarsjes en een filmpje. Ik was in de stemming om iets humoristisch te kijken en wou al lange tijd eens 'The Interview' zien, dus de keuze was snel gemaakt. Aah lekker ontspannen...

En dat was dan mijn dagje. Zoals je ziet ben ikzelf erg veel bezig met van alles op het internet. Ik heb, zoals je zag, nadat de stroom weer werkte, alleen maar dingen gedaan op of met m'n laptop.

Dit was de eerste keer dat ik een 'Plog' deed (wat een raar woord trouwens). Ik vond het zelf erg leuk om te doen, maar ik vraag me vooral af wat jullie ervan vinden. :)

Wat zou jij allemaal doen moest je een dagje zonder elektriciteit moeten doorbrengen?

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

2 opmerkingen:

 1. Ik dacht aan de titel dat je het bewust had gedaan, dat dagje zonder elektriciteit! Gelukkig dat je het wist op voorhand, je hebt echt een super productieve dag gehad, wowie. Succes met je rijbewijs en dankje voor je tweet, anders had ik je blog niet gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat is heel graag gedaan hoor, ik meende het ook echt hé! :) en bedankt, ik heb natuurlijk wel nog tijd om te studeren ;)
   Ik denk niet dat ik het ooit bewust zou doen, ik ben té veel gehecht aan het internet. En dat de dag zo productief was kwam vooral doordat ik een plogje deed, ik wou toch wel wat te vertellen hebben in deze post! haha

   Verwijderen