woensdag 5 augustus 2015

5 manieren om tot rust te komen

Je angstig, gestrest of rusteloos voelen; we hebben het allemaal wel eens. Een heel onaangenaam gevoel is dat, waar je vaak ook nog eens moeilijk vanaf geraakt. En zeker wanneer je de oorzaak van deze gevoelens niet kent. Iedereen is anders en iedereen heeft dus ook andere dingen die hem/haar rustig maken. Vandaag wil ik graag 5 dingen delen waar ik rustig van word, in de hoop dat sommige daarvan ook jou kunnen helpen.
Probeer ze eens uit en kijk wat werkt voor jou.


ADEMEN
Eén van de makkelijkste dingen van deze hele lijst is ademen. Het maakt niet uit waar je bent en je hebt er helemaal niets voor nodig. Het enige dat je hoeft te doen is je hand op je buik leggen en via je buik traag in- en uitademen. Nadat je je op deze manier even hebt geconcentreerd op je adem, zal je merken dat je opmerkelijk rustiger bent.

YOGA
Yoga is de laatste tijd aan een heuse opmars bezig. Steeds meer mensen ontdekken hoe rustgevend het wel niet kan zijn. En ook nog eens goed voor je lichaam! Ikzelf volg lessen in Lu Jong, dus meestal ga ik dan ook deze vorm van yoga doen. Maar je kan natuurlijk eender welke soort proberen.

KLEUREN
Laatst heb ik ontdekt wat voor een effect kleuren op mij heeft. Ik bedoel dan natuurlijk niet het soort kleuren dat we deden toen we jonger waren, het inkleuren van prinsessen e.d. Nee, ik heb het over 'volwassen kleurplaten' zoals mandala's of abstracte figuren. Als je even Googled vind je een hele hoop verschillende kleurplaten waaruit je kan kiezen. Hoe meer details de kleurplaat heeft, hoe meer je je moet concentreren en daar word je dan uiteraard rustiger van.
Ik sta er eerlijk gezegd zelf een beetje versteld van wat het kleuren met mij doet!

Silk is een soort van site/programma waarop je speciaal kan tekenen. Je kan verschillende symmetrieën kiezen, spiegelen, kleuren mengen etc.  Ik merk dat telkens ik dit doe, ik erg rustig word. Dit gebeurt echter wel enkel bij de desktop versie. De mobiele versie en de app zijn ook leuk, maar niet echt rustgevend.

GELUIDEN OF MUZIEK
Iedereen heeft wel bepaalde geluiden of bepaalde liedjes die hem/haar een goed gevoel geven. Bij mij is dat vooral natuur geluiden, zoals regen. Natuurlijk kan ik niet verwachten dat het telkens gaat regenen wanneer ik mij wat minder voel (zou best grappig zijn), maar gelukkig bestaan er sites zoals 'Rainy Mood'. Zo kan ik toch altijd regengeluiden laten afspelen op de achtergrond wanneer ik het nodig heb.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die mij helpen wanneer ik mij angstig, gestrest of rusteloos voel, maar dit zijn toch de meest gebruikte.
En nu ben ik héél benieuwd naar wat jou tot rust kan brengen! Laat het me weten in de comments, misschien leer ik zo nog eens iets nieuws kennen ;)

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

4 opmerkingen:

 1. Meestal sluit ik mijn ogen even en adem ik kort in door mijn neus en lang uit door mijn mond. Een paar keren doen en je blaast gewoon alles van je af! Zelf luister ik naar Convergence van Thirty Seconds To Mars omdat ik vind dat de xylofoon een heel rustgevend instrument is :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eens naar dat nummer geluisterd en het is inderdaad erg rustig. Ik was een beetje verrast, eerlijk gezegd, aangezien ik niet zo'n nummer verwacht had van 30STM :)

   Verwijderen
 2. Mooi artikel, ik kende Silk nog niet en ik vind die website echt heel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen