woensdag 26 augustus 2015

Dingen waar ik naar uitkijk dit schooljaar

Voor sommige Nederlandse dames en heren onder ons is het schooljaar al weer begonnen -denk ik?-, voor mij begint het pas volgende week dinsdag. Als ik even heel eerlijk ben, heb ik er echt he-le-maal geen zin in. Maar aangezien ik op deze blog mij meestal toch probeer te focussen op positieve dingen, en omdat ik een beetje motivatie nodig heb om aan het nieuwe schooljaar te beginnen, wil ik het vandaag met jullie hebben over de dingen waar ik wél naar uitkijk dit schooljaar.
PARIJS
Bij ons op school zijn er zo van die uitstapjes die al jaren vast liggen. Voor de vijfdejaars, waartoe dus ook ik behoor dit jaar, is dit een citytrip naar Parijs. Een paar dagen voor de paasvakantie begint, vertrekken we met de bus naar Parijs. Ik heb deze stad nog nooit bezocht, maar heb er echt al zó veel over gehoord! Ookal gaan we daar waarschijnlijk wel een paar minder leuke dingen moeten doen, en er achteraf waarschijnlijk nog over moeten leren voor een overhoring of examen, toch kijk ik hier ontzettend naar uit.

GRIEKS EN LATIJN
Maak je geen zorgen, ik kijk niet uit naar de vakken Grieks en Latijn. Nee, ik kijk uit naar het Grieks- en Latijn-loos zijn (of zoiets). Ik was deze twee vakken echt zo ontzettend beu, dat ik besloten heb een andere richting te gaan volgen. Jullie hebben geen idee hoe ongelooflijk blij ik ben. Dit waren altijd de lessen waar ik mezelf naartoe moest sleuren -met erg veel tegenzin dus- en ook de vakken waar ik regelmatig slechte punten voor haalde. Maar wat doe ik dan in de plaats? Dat brengt me bij het volgende puntje:

WISKUNDE
Vanaf dit jaar ga ik de richting 'wetenschappen-wiskunde 8' volgen. Dat wil zeggen dat ik meer uren biologie, fysica, chemie en wiskunde ga hebben. Ik kijk een beetje op tegen extra uren biologie, aangezien ik dit nooit echt een leuk vak gevonden heb. Met fysica en chemie heb ik niet echt een probleem. Hetgeen waar ik echter echt naar uitkijk is de wiskunde. Ik heb het hier op Simply, Hanne wel al vaker vermeld dat ik ontzettend graag wiskunde doe en het ook super interessant vind. Vanaf dit jaar heb ik dus 8 uur wiskunde per week, dat is bijna 1/4 van al mijn lesuren. Ik heb er zin in!

DE MUNT
Onze school werkt nu al een paar jaar samen met 'de Munt'. Wij krijgen de kans om ons in te schrijven en dan kiest 'de Munt' vier voorstellingen uit, waar wij -buiten de schooluren uiteraard- voor een goedkopere prijs naartoe mogen. Vorig jaar heb ik hier voor het eerst aan mee gedaan. De ene voorstelling vond ik al wat beter dan de andere, maar over het algemeen heb ik er echt van genoten. Normaal zijn twee van de vier voorstellingen opera, en laat dat nou net degene zijn die ik het leukst vind. Daarom heb ik mij ook dit jaar weer ingeschreven. Het enige nadeel is dat je wel altijd erg laat terug thuis bent, maar zoals een leerkracht ooit tegen ons zei: "Je moet dan maar de volgende dag in de les een beetje slapen.", ze heeft er daarna wel uitdrukkelijk bij gezegd dat we dat niet in haar lessen moesten doen. :') 

Ik wil jullie allemaal nog even erg veel succes wensen met je nieuwe school- of werkjaar. Probeer er het beste van te maken en focus je op alle leuke dingen die je te wachten staan! Je gaat het vast geweldig goed doen! 

Waar kijk jij zoal naar uit dit nieuwe school(/werk)jaar?

Liefs,

6 opmerkingen:

 1. Zo leuk dat je naar die voorstellingen mag gaan kijken! Ik vind dat altijd zo fijn om te zien, zeker opera, wowie. Wel grappig, ik doe juist het liefst biologie -van al die wetenschapsvakken dan toch-! Enne, Parijs, dat ga je voor de rest van je leven onthouden. Althans, dat is toch zo bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja opera is echt fijn!
   Ik denk inderdaad dat ik Parijs niet rap zal vergeten! :D

   Verwijderen
 2. Veel plezier dit schooljaar!
  Ik begin er morgen aan: met kasten naar de zolder te verhuizen. Bweih!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! En veel succes met de kasten hé haha ;)

   Verwijderen
 3. Herkenbaar, ik heb na het vierde jaar ook Grieks laten vallen :) Ik had wel maar 6u wiskunde en ik vond dat echt al veel :) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt! Nog één dagje vakantie, en we beginnen er weer aan...

   Verwijderen