zondag 16 augustus 2015

Waar vind ik nu een goeie Penpal?

Een hele tijd terug, toen ik nog in het Engels blogde, schreef ik eens een artikel over penpals en over snailmail. Toen ging ik al even kort in op waar je zo iemand kan vinden. Aangezien ik echter uit ervaring weet dat het best wel lastig kan zijn om de juiste persoon te vinden en omdat ik soms de vraag krijg van vrienden ''waar vind je nu zo iemand?", wil ik hier vandaag graag wat dieper op in gaan.


Voor je begint te zoeken is het belangrijk dat je weet waar je naar zoekt. Maak voor jezelf uit naar welk geslacht je zoekt, naar welke leeftijd en of je een voorkeur hebt voor een bepaald land/continent of juist helemaal geen voorkeuren hebt. Onthoud dit terwijl je bezig bent met zoeken, gericht zoeken gaat namelijk veel sneller en makkelijker dan gewoon in het wildeweg er aan beginnen.

Eens je hebt uitgemaakt wat voor iemand je zoekt, kun je er echt aan beginnen. 
Er zijn verschillende plaatsen waar je op zoek kan gaan naar je penpal. Laten we beginnen met de sites die hier speciaal voor gemaakt zijn.
Ikzelf gebruik Interpals en PenPal World. Persoonlijk vind ik Interpals een iets betere site. Je hebt meer zoek mogelijkheden en het aantal berichten dat je per dag kan sturen is onbeperkt, wat op PenPal World niet het geval is. De reden waarom ik soms toch op PenPal World kijk, is dat het soms ook eens fijn is om ergens anders rond te kunnen kijken. Je weet maar nooit dat je daar dan toevallig de 'perfecte' persoon tegenkomt. ;)
Wanneer je zoekt op InterPals kan je in de linker zijbalk je voorkeuren ingeven en zo vlotter door de profielen heen gaan.
Wanneer je een profiel van iemand tegenkomt dat jou wel aanspreekt, dan kan je die persoon een berichtje sturen. Stel jezelf kort even voor -als ze meer willen weten, kunnen ze altijd op je profiel kijken- en vertel hen waar jij naar op zoek bent (bv een snailmail penpal of een email penpal).
Vervolgens is het enige wat je kan doen wachten op een antwoord.Een andere plaats waar je op zoek kan gaan naar een penpal is Tumblr.
Deze site is bij ons allemaal wel gekend. Je kan via de zoek functie kijken in de 'penpal' en 'snailmail' tags, of zelf een oproepje plaatsen op je tumblr-blog. 
Op tumblr bestaan er ook pagina's waar je via de submit knop jouw 'zoekertje'  kunt opgeven.
Zorg ervoor dat jouw ask-box wel open staat voor zowel volgers als niet volgers. Anders zou je wel eens een bericht van iemand die geïnteresseerd is kunnen mislopen!

Wanneer je iemand gevonden hebt, die het ziet zitten om jouw penpal te zijn, kan je beginnen met elkaar te leren kennen. Sommige mensen sturen liever eerst een paar mails voor ze over gaan op brieven, anderen schrijven liever van in het begin brieven. Hou rekening met elkaar! Als de ene liever meteen schrijft en de ander liever eerst mailt, zoek dan een tussenweg. Hou het bij een klein aantal mails. Je wil niet al vanaf het begin discussies  en meningsverschillen hebben hé! ;)

Als je na een paar brieven merkt dat dit toch niet de persoon is waar je naar op zoek was of dat het toch niet echt klikt, stuur dan een mail of brief waarin je dit laat weten! Het is misschien makkelijker om gewoon te stoppen met antwoorden en niets meer van je te laten horen, maar dat is helemaal niet leuk voor je penpal. Je zou het waarschijnlijk zelf ook niet fijn vinden moest je plots geen antwoord meer krijgen op zowel je mails als brieven -ik spreek uit ervaring-.

Dat waren zowat alle tips die ik voor jullie heb!
Have fun snailmailing! :D

Als je zelf nog tips of vragen hebt, laat die dan zeker achter in de comments!

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

8 opmerkingen:

 1. Wat grappig!! Wist niet dat dat nog bestond!
  Heb denk ik zo'n vijftien jaar geleden eens geprobeerd een penpal te vinden in de USA, een paar keer met een meisje uit New York over en weer geschreven maar dat is uiteindelijk nooit op een echte penpal uitgelopen. Maar wel superleuk om te doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad super leuk om te doen!
   Veel mensen denken dat het niet zo vaak meer gedaan wordt, maar in fact wordt het eigenlijk steeds meer gedaan. Ze noemen dat tegenwoordig de 'Snailmail Revolution' ;) haha

   Verwijderen
 2. Lijkt mij ook heel tof om te doen, ik ga maar eens een kijkje nemen op Interpal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe leuk! Dit ga ik ooit eens doen, daar ben ik zeker van :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strak plan! ;) Het is echt de moeite waard hoor!

   Verwijderen
 4. Wow, echt heel toevallig dat ik deze post nu tegenkom. Ik ben al een tijdje op zoek naar dé perfecte site om een penpal te vinden en dit zal me zeker helpen, super bedankt! Ik ga meteen aan de slag;) Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen