woensdag 12 augustus 2015

Wat bloggen mij tot nu toe gebracht heeft

De laatste tijd heeft bloggen echt een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. Ik vind het erg leuk om te doen en ik leer er veel van. Ookal blog ik nog maar ongeveer 8 maanden, toch denk ik dat bloggen mij al een hele hoop gebracht heeft. Benieuwd naar wat dat zo allemaal is?


VRIENDEN
Dit is voor mij toch eerlijk gezegd één van de belangrijkste. Via het bloggen heb ik al heel wat nieuwe mensen leren kennen: bij een samenwerking, via comments of wanneer ik hulp nodig heb en die dan spontaan van een andere blogger krijg. Ja, blogland is een gezellige boel.
Natuurlijk zijn niet al de bloggers waar ik contact mee gehad heb vrienden, zo snel gaat dat nou ook weer niet. Maar van een paar meiden heb ik toch het gevoel dat we meer zijn dan gewoon 'kennissen'. Jammer genoeg heb ik nog nooit één van deze mensen in real life ontmoet, maar daar zal zeker nog verandering in komen.

VOLDOENING
Dat gevoel wanneer je lang aan een post gewerkt hebt en dan eindelijk vindt dat het goed genoeg is en het online zet.
Dat gevoel wanneer mensen reageren op je blog of een artikel en je laten weten hoe leuk of mooi geschreven ze het vinden.
De voldoening: een geweldig gevoel, dat het bloggen mij al meermaals gebracht heeft.

NUTTIGER EN PRODUCTIEVER BEZIG ZIJN
Ik heb heel vaak het gevoel, en dan vooral in de vakanties, dat ik mijn tijd aan nutteloze dingen besteed. Wanneer ik echter met mijn blog bezig ben, heb ik dit niet. Dan heb ik ook echt het gevoel dat ik productief bezig ben.

BETER EN VLOTTER SCHRIJVEN
Dit puntje is vrij logisch. Aangezien ik nu veel vaker schrijf dan voor ik een blog had, is mijn schrijf-'talent' er op vooruit gegaan. Ik merk dat ik makkelijker dingen kan formuleren zoals ik wil en dat ik ook wat creatiever ben. Dit is ook een dik pluspunt voor op school, wanneer ik een opstel of iets dergelijks moet schrijven.

HTML EN CSS
Nee, denk nu maar niet dat ik goed ben met HTML. Ik ben een grote kluns op dit vlak, maar toch is dat al een heel stuk beter dan wat het vroeger was. Vroeger kon ik er echt hélemaal niets van, maar nu kan ik hier en daar -na lang prutsen- toch al eens iets kleins succesvol veranderen aan m'n blog met HTML of CSS.
En daar ben ik stiekem toch wel een beetje trots op hoor!

Ik hoop dat er in de komende maanden/jaren nog andere leuke dingen bijkomen
en dat ik binnenkort eens naar een blogger meeting kan gaan of dat ik gewoon eens gezellig met een andere blogger kan afspreken.
We zien wel wat de tijd ons brengt. ;)

Wat heb jij zo allemaal al geleerd van bloggen (of van blogs lezen, als je zelf geen blog hebt)?

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Vind je 't goed als ik over een heel aantal maanden (als ik ook acht maanden bezig ben in plaats van 8 dagen....) ook zoiets post? :-)

  Ik ben half juni begonnen met een blog over Ierland, heel leuk maar een beetje beperkt... Dus vorige week ook maar een eigen blog aangemaakt waar ik alles op kan gooien. En ik herken echt wat je schrijft! Vooral de voldoening als je een goed artikel geplaatst hebt of iets aan het design van je website veranderd hebt...het is zó leuk!
  Ik ga je volgen!!

  Groet,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah wat een lieve reactie! Bedankt!
   En natuurlijk vind ik het niet erg als je ook zoiets post, ik denk trouwens niet dat ikzelf de eerste ben die dit soort artikel schrijft; haha ;)
   Ik ga zo meteen ook even rondneuzen op jouw blog, ben benieuwd!
   Liefs;

   Verwijderen
 2. Je slaat echt de nagel op de kop, zo denk ik er ook over! Vooral die vrienden die je krijgt en de leuke reacties op een post waar je hard aan werkte, vind ik echt de max. Ik zou wat meer moeten bezig zijn met mijn lay-out, maar dat stel ik steeds uit.. Haha :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over mijn lay-out ben ik ook niet helemaal tevreden haha. Nouja dat komt allemaal nog wel hoor. Dat we er plezier in hebben, dat is nog steeds het belangrijkste! ;)

   Verwijderen
 3. Mijn taalgebruik is er absoluut op vooruit gegaan. En ik kan, mijn inziens, vlotter een verhaaltje schrijven dan voorheen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn hé; dat bloggen zoveel voordelen met zich meebrengt! :)

   Verwijderen
 4. Proficiat met de mooie layout van je blog. Inderdaad, CSS en HTML daar kan ik ondertussen ook een klein woordje over meepraten. Het meest opmerkelijke voor mij is het feit dat ik via bloggen mijn vriendenkring heb kunnen uitbreiden. Dat laatste had ik echt niet voor mogelijk gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh bedankt! -ik ben er zelf toch niet helemaal tevreden mee-
   Ik had het ook niet verwacht dat de blogwereld zo'n gezellige boel is! ;)

   Verwijderen
 5. Wat leuk! Ik merk dat er veel voordelen aan zitten! Maar je blog is erg leuk! En ik vind het super gezellig in de groepsapp! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi bedankt! en ja ik ook het is echt een heel fijne groep <3

   Verwijderen