zondag 6 september 2015

Mijn favorieten uit de nieuwe IKEA catalogus

Toen ik gisteren de brievenbus opende zag ik daar een dik boekje liggen. Ik dacht dat het één of andere saaie reclame zou zijn, maar nee: het was de nieuwe catalogus van IKEA. Wat was ik enthousiast, zeg! Niet alleen de spulletjes die ze verkopen zijn leuk, maar ook de manier waarop hun catalogussen in elkaar zitten. Er staan bijvoorbeeld een hele hoop tips in om je huis handiger en gezelliger in te richten. Ook zijn de foto's altijd erg fijn en gezellig. Ik krijg meteen al zin om naar de IKEA te gaan. Ondertussen heb ik de catalogus al een paar keer doorbladerd en een hele boel leuke dingen gezien. Vandaag wil ik jullie heel graag mijn favorieten tonen.

 

Ik heb zo'n zin om gewoon in het prentje te stappen en op die bank te gaan liggen. Wat ziet die er knus uit! En dan nog eens het mooie roze kleurtje; maakt het helemaal af! 
 


Een beetje groen kan een kamer echt opfleuren. Een hangende bloembak is dan nog eens een stuk specialer en ziet er ook gewoon heel erg leuk uit. Ik ben al een tijdje aan het nadenken om misschien een plantenhanger in m'n kamer te hangen. Nu ik deze gezien heb, ben ik echt helemaaaal verkocht. 
Ben ik de enige die dit randje zo ongelooflijk schattig vindt?Natuurlijk kun je een gewone kapstok of kast in je hal zetten om jassen e.d. aan op te hangen. Deze manier is volgens mij echter toch nog heel wat handiger én ziet er ook een stuk leuker uit. De vorm van deze hanger doet mij een beetje denken aan een grote tak met kleine vertakkingen aan. Door de kapstok op te hangen aan de muur bespaar je een hele hoop plaats en als je ze in hoogte laat verschillen, ziet het er extra leuk uit.
Deze klok vind je ergens op de eerste bladzijden van de nieuwe catalogus. Toen ik hem zag was ik onmiddellijk verkocht: de tekeningetjes op de rand, de wijzers die er uitzien als potloodjes, de eenvoudige kleuren etc. Het klopt gewoon allemaal. De naam van deze klok is trouwens ook erg schattig, 'önskedröm' betekent namelijk 'dromen'.

En als laatste deze leuke lampjes. Dit lijkt mij fantastisch voor zowel in de badkamer als voor in je slaapkamer. Het kan dienst doen als extra licht bij de spiegel of gewoon als sfeerverlichting. De vorm van de lampjes doet mij denken aan kleine bubbels/belletjes. Het enige nadeel is denk ik wel dat je misschien moeilijk een lampje kan vervangen, wanneer er eentje kapot is. 

Dat waren mijn favorieten uit de nieuwe IKEA-catalogus! Ik ga deze artikelen natuurlijk niet allemaal gaan kopen -zou een beetje duur worden-, maar ik hoop toch om de plantenhanger en de wandklok in huis te kunnen halen.

Heb jij de nieuwe IKEA catalogus al in handen gehad? En wat zijn jouw favorieten?
Als je zelf trouwens geen exemplaartje in de brievenbus gehad hebt, kun je hem ook altijd online bekijken.

Veel liefs,

8 opmerkingen:

 1. De Ikea kan alles zo gezellig inrichten dat ik gewoon alles uit de catalogus zou willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ieeh, die klok ik zo gaaf! Oh en die bank zie ik ook wel zitten! Leuk artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou echt van de Ikea! Leuke spulletjes! Ook die jij hebt uitgezocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind zo'n plantenhanger zo leuk! En een roze bank doet het denk ik altijd goed haha.
  romymorgan.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen