zondag 27 september 2015

Plaatsen waar ik nog heen wil in Europa

Een aantal maanden terug had ik het al eens met jullie over het onderwerp reizen. Toen had ik het vooral over een hele mooie vakantieherinnering, maar ook even over waar ik nog heen zou willen in de toekomst. Zoals je hier kan lezen, was de plaats die ik toen vermeldde Amsterdam. Uiteraard zijn er nog een hele hoop andere plaatsen die ik wil bezoeken. Vandaag deel ik met jullie mijn droom reizen binnen Europa.


  ISTANBUL
Deze stad heeft een ongelooflijk rijk verleden. Iedereen kent Istanbul nu als de hoofdstad van Turkije, vroeger is het echter ook nog de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk geweest en daarvoor ook van het Byzantijnse rijk, toen de stad nog Constantinopel heette. Oorspronkelijk werd de stad gesticht door de Grieken en Byzantium genoemd. Wanneer je dus in Istanbul bent, kun je een hele boel leren over verschillende perioden in de geschiedenis. Aangezien ik vier jaar Latijn en drie jaar Grieks gestudeerd heb, ben ik erg geïnteresseerd in de cultuur van de oudheid, waardoor deze stad voor mij nóg aantrekkelijker wordt.

BRIGHTON
Brighton is een stad aan de zuidkust van Engeland. Ik leerde dit stadje kennen door de vlogs van de alom bekende Youtuber-koppels Zoë & Alfie en Niomi & Marcus die hier wonen/gewoond hebben.
In Brighton kun je nog heel wat oude Victoriaanse gebouwen vinden en wanneer de zon schijnt op deze straten geeft dat echt een wonder mooi beeld. Ook heeft de stad een grote pier, waar ik met een paar vrienden graag een paar uurtjes zou willen vertoeven.

NOORWEGEN
De eerste reden waarom ik naar Noorwegen wil gaan is dat ik daar een goeie vriendin wonen heb. Mia, de penpal waar ik al het langst contact mee heb, woont in het zuidelijker deel van Noorwegen. Naast het feit dat ik Mia heel graag eens in levende lijve wil ontmoeten, is er nog een reden waarom ik dit land graag wil bezoeken: de natuur. In Noorwegen kun je echt ongelooflijk mooie natuurverschijnselen vinden. Zo zou ik ooit graag eens het Noorderlicht zien, op de top van de Preikestolen staan, het prachtige Geirangerfjord zien en ga zo maar door.

IJSLAND 
In IJsland heb je net als in Noorwegen ook prachtige natuur. Op het eiland kun je ook het Noorderlicht zien (echt een puntje op mijn bucket-list!), heb je ongelooflijk mooie nationale natuurparken zoals Thingvellir, vind je de meest krachtige waterval van Europa en ook gletsjermeren, die mij zeker het bezoeken waard lijken. Naast al de natuur, hebben ze uiteraard ook een paar prachtige steden. Zo zou ik heel graag Akureyri en Reykjavik eens bezoeken.

Door deze post te schrijven heb ik nu weer onwijs veel zin gekregen in vakantie en wil ik gewoon zo snel mogelijk mijn koffertje inpakken en op een vliegtuig stappen. Maarja, dat zal jammer genoeg nog niet voor direct zijn...

Welk land of welke stad in Europa zou jij graag eens bezoeken?

Liefs,
Hanne .x

4 opmerkingen:

 1. Ijsland is echt zwaar de moeite. Als ik er ooit nog eens terug kon gaan, zou ik het onmiddellijk doen! Die andere landen op je bucketlijst lijken me ook echt superleuk. Tof dat je al zo lang met dat meisje schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé :) vind ik ook leuk haha! Wat geweldig dat jij al in Ijsland geweest bent; nu ben ik heel stiekem toch een beetje jaloers hoor ;)

   Verwijderen
 2. noorwegen lijkt mij inderdaad ook wel mooi. Ik zou graag gaan naar londen, parijs, berlijn en nog vele meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah londen heb ik vorig jaar bezocht, is ééécht de moeite waard!! :)

   Verwijderen