zondag 20 september 2015

Voordelen van nuchter blijven op feestjes

Op elk feestje en op elke fuif waar je met je vrienden heengaat, lopen er altijd wel een paar mensen dronken rond. Natuurlijk drinken de meeste mensen graag een biertje/wijntje en zeker wanneer je in goed gezelschap bent, maar sommige mensen kennen hun grenzen niet, of vinden het gewoon leuk om dronken te zijn. Ikzelf drink helemaal geen alcoholische dranken gewoonweg omdat ik het niet lekker vind, en daar lachen mijn vrienden regelmatig eens mee. Ik heb zelfs van sommige vrienden al gehoord dat ze mij echt niet begrijpen, omdat zij zich ''niet kunnen amuseren zonder alcohol''. Of uitspraken zoals ''Drinken moet je leren''; een grote boel nonsens volgens mij! 
Er zijn namelijk heel wat voordelen en leuke kanten aan nuchter blijven.


GEEN KATER
Ik denk dat dit puntje bij de meeste mensen wel al opgekomen was. Wanneer je 's avonds te veel gedronken hebt en niet die 'wonderlijke tips' gevolgd hebt van water drinken tussendoor etc, bestaat de kans dat je de volgende dag iets minder goedgemutst uit je bed stapt. Is een dronken avond die hoofdpijn en misselijkheid wel waard? Naar mijn mening niet, maar ja wie ben ik hé ;)

JE BENT JE NOG BEWUST VAN WAT JE DOET
Hoe vervelend is het niet wanneer je de volgende dag wakker wordt en je niet alles meer kan herinneren van de vorige avond? Of erger nog: wanneer je je al die gênante dingen die je gedaan/gezegd hebt juist wél herinnert. Mensen die echt te veel gedronken hebben, denken vaak niet goed meer na bij wat ze zeggen of doen. Als het je een beetje meezit, hou je er alleen wat geplaag van je vrienden aan over de komende weken. Maar het kan ook veel erger aflopen: het zou niet de eerste keer zijn dat een dronken meisje meegelokt en misbruikt wordt. (maar dat is dan wel weer worst-case scenario hoor)

GEZONDHEID
Hoe vaak het ook in de kranten komt, op school verteld wordt of op internet komt, sommige mensen lijken het nooit te leren. Alcohol is helemaal niet gezond, en zeker niet voor jongeren, aangezien ons lichaam nog in ontwikkeling is en dus veel kwetsbaarder is. Wat sommige mensen zich ook niet realiseren is dat er in alcohol heel wat calorieën zitten! Als je op dieet bent, moet je misschien toch maar eens overwegen om een glaasje minder te drinken.

ZELFSTANDIGER
Wanneer je jonger bent dan 18 ben je sowieso nog afhankelijk van je ouders of oudere vrienden om je thuis af te zetten. Eenmaal je echter de leeftijd hebt om zelf met een auto te rijden, geeft je dat heel wat vrijheid. Je kan vertrekken wanneer je maar wilt en naar huis komen wanneer het je uitkomt (als je ouders het daar mee eens zijn, natuurlijk). Maar dan moet je wel nuchter zijn! Als je liever wat drinkt, ben je nog steeds afhankelijk van anderen en dat is niet altijd even handig.

GRAPPIG
Het laatste puntje is eerlijk gezegd toch wel mijn favoriet. Er is altijd wel iemand in je vriendengroep die een glaasje te veel op heeft en wanneer jij nog in nuchtere toestand verkeerd kan dit erg amusant zijn. Ik moet altijd erg lachen wanneer die ene vriend die nooit danst, plots wat 'losser' wordt door de alcohol of die ene vriendin plots alles gaat dramatiseren omdat ook zij wat te diep in het glas gekeken heeft.

Ik hoop met deze post bereikt te hebben dat ik (en alle andere mensen die liever niet drinken) wat minder vaak de vraag zullen krijgen "Maar waarom drink je niet?" ;)
Drink jij graag wanneer je uitgaat ? En weet jij nog redenen waarom het fijner is om nuchter te blijven?

Liefs,

10 opmerkingen:

 1. Wat een stomme reacties, het is juist heel erg verstandig om niet te drinken en natuurlijk ook beter voor je gezondheid. Ik dronk puur uit verveling toen ik nog uitging, doe mij maar een filmavond of spelletjes avond :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zit ook liever gezellig thuis met m'n vrienden. Ookal kan het soms wel eens fijn zijn om op een fuif te dansen en 'feesten' ;) hihi

   Verwijderen
 2. Oh die tijd heb ik gehad hoor, dronken zijn. Ik ga niet vaak meer stappen en als ik ga drink ik lekker een colaatje. Volgende dag lig ik dan niet met een kater in bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vrienden drinken ook al heel wat alcohol (al zijn ze zelfs pas 15 jaar!) en ik ben een van de weinige die niet drinkt en dus nuchter is. Ik ga daarom ook niet zo vaak naar fuiven, omdat enkele vrienden er altijd mee zullen lachen dat ik niet drink! Maar ach, dit is mijn eigen keuze en je hebt inderdaad heel wat voordelen! (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad je eigen keuze! Ik ken ook heel wat mensen die al drinken, ookal zijn ze nog maar 15 (of jonger) maarja...

   Verwijderen
 4. Zoals je ziet zijn er nog heel veel voordelen! Leuk dat je het met iedereen deelt.

  BeantwoordenVerwijderen