woensdag 14 oktober 2015

Mijn 10 favoriete Harry Potter quotes | collab

Iedereen kent de geweldige reeks van J.K. Rowling wel: Harry Potter. Ook ik ben een erg grote fan van deze betoverende verhalen (see what I did there ;p). Toen ik dus laatst in de BlogSquad-groep een oproepje zag staan om deel te nemen aan een Harry Potter collab, kon ik dit niet aan mij voorbij laten gaan.
Uit de Harry Potter reeks kan je een hele hoop leren, aangezien het vol zit met intelligente en inspirerende uitspraken. Vandaag laat ik jullie mijn 10 favoriete quotes zien uit de serie. Met natuurlijk hier en daar tussendoor ook een iets minder serieuze, maar wel erg grappige uitspraak.“For in dreams we enter a world that is entirely our own. Let them swim in the deepest ocean or glide over the highest cloud” ~Dumbledore

“Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?” ~Dumbledore

“Wit beyond measure is man’s greatest treasure.” ~Luna Lovegood
Luna is mijn favoriete personage uit de hele serie. Ik zou wel een hele post met enkel haar quotes kunnen vullen, maar dat zou dan een beetje overdreven zijn he. ;)

“If you want to know what a man’s like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.” ~Sirius Black

“You're a wizard, Harry!”  ~Hagrid
De o zo bekende quote uit het eerste boek en de eerste film. De manier waarop Hagrid dit zegt en de reactie van Harry maken dit moment uit de reeks echt geweldig.

“It matters not what someone is born, but what they grow to be.” ~Dumbledore

“Yes, it is easy to see that nearly six years of magical education have not been wasted on you, Potter. Ghosts are transparent.” ~Severus Snape
Deze opmerking wordt gemaakt nadat Harry een beetje verdwaasd zei: "Ghosts are transparent". Ik vind Snape zijn reactie echt fantastisch en ongelooflijk grappig; ik hou wel van een beetje droge humor. Deze quote mocht dus zeker niet ontbreken!  

Words are, in my not-so-humble opinion, the most inexhaustible form of magic we have, capable of both inflicting injury and remedying it. ~Dumbledore

Dobby never meant to Kill, Dobby only meant to Maim or Seriously Injure... ~Dobby
Awh, wie vindt Dobby nou niet leuk, hé? En wanneer deze schattige elf tegen Bellatrix ingaat, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen!

Fear of a name only increases fear of the thing itself ~Hermione


Kan jij ook niet genoeg krijgen van Harry Potter? Kijk dan zeker eens naar de artikels van Charlotte en Jessica!  

Wat is jouw favoriete quote van de Harry Potter reeks?

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

8 opmerkingen:

 1. Mijn absolute favoriet is deze:
  Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa! Dat is inderdaad ook een heel mooie! :)

   Verwijderen
 2. Whoops, ik heb nooit de Harry Potter boeken of films gezien. Toch vind ik deze quotes wel mooi om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. whaaaat? Je mist echt iets hoor Nien!! Moet je zeker eens werk van maken, er zitten namelijk nog heel wat meer van deze mooie quotes in ;) hihi

   Verwijderen
 3. Hé! Ik heb jou genomineerd van de Liebster Award! Het lijkt me leuk als je hem invult! Liefs, Daphne.
  Ik moet heeeel eerlijk zijn, dat ik zelf nog nooit een harry potter boek of film gezien. Wauw, wat slecht. Misschien dat ik de herfstvakantie ga reserveren om de harry potter experience in te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je mij genomineerd hebt! Bedankt! Jaa dat moet je zeker doen! Het is de moeite waard :D

   Verwijderen
 4. Jippiee, ik HOU van hp :) Zulke mooie quotes! D'r is er ook zo 1 dat perkamentus zoiets zegt als "It's our choices that show us who we truly are far more than our abilities", die vind ik ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ik ook :) Jaa, dat is ook een hele mooie

   Verwijderen