zondag 4 oktober 2015

Finished Books | September

Deze zomervakantie heb ik echt onwijs veel boeken kunnen lezen. Vanaf het schooljaar echter weer begonnen was, merkte ik onmiddellijk het verschil. Ik heb nu heel wat minder vrije tijd om bijvoorbeeld te bloggen of te lezen. Dit is allemaal heel normaal natuurlijk, maar ik moest er toch even aan wennen. Gelukkig heb ik alsnog 2 boeken kunnen lezen deze maand. Benieuwd wat ik er van vond?


DE CHAOS - HET MES DAT NIET WIJKT
De laatste maanden vind ik het erg leuk om trilogieën te lezen, daarom wou ik ook graag de Chaos-trilogie van Patrick Ness eens proberen. Het genre van de trilogie is sciencefiction, wat iets is dat ik niet erg vaak lees. Met grote nieuwsgierigheid begon ik dus aan het eerste deel: Het mes dat niet wijkt.

Dit boek gaat over Todd, de laatste jongen van Prentissdorp. Prentissdorp ligt op Nieuwe Wereld, dat bewoont wordt door kolonisten van Oude Wereld en de Spakkels, de inheemse bevolking. Veel dingen lijken erg op onze wereld en beschaving, er zijn echter een paar verschillen: zo heb je op Nieuwe Wereld 'Herrie', de gedachten van alle mannen om je heen die ook jij kan horen. Daarnaast zijn er in nieuw Prentissdorp geen vrouwen en Todd groeit dan ook op met de leugen dat er geen vrouwen meer bestaan. Tot hij plots in het bos een meisje, genaamd Viola, tegenkomt, wiens gedachten hij niet kan horen. Nadat Todd dit ontdekt heeft, ontdekt hij dat zijn leven uit heel wat meer leugens bestaat dan enkel deze en samen met Viola slaat hij op de vlucht voor de gestoorde dorpspriester Aaron en het leger van burgemeester Prentiss.

Ik ben heel tevreden dat ik toch eens een boek uit dit genre geprobeerd heb. Het verhaal zit vol met spanning en wendingen, ook is het leuk om eens iets te lezen dat in een andere tijd plaatsvindt. Op zich is de schrijfwijze van Patrick Ness best aangenaam: het boek leest erg vlot en je hebt ook echt het gevoel dat je in het verhaal zit. Het enige puntje dat mij een klein beetje stoorde was dat sommige woorden vreemd geschreven zijn, zoals: benzinestaatsjon, polietsieburo, ekskuus en konsuntreren. Ik snap niet wat hiervan de bedoeling is, wat het een beetje vreemd maakt. Na een tijd lezen went het echter wel en moest ik soms zelfs eens lachen om de grappige schrijfwijze.
Sowieso ga ik de andere twee delen ook lezen: ik vond het eerste deel een erg leuk boek en ik ben heel erg benieuwd hoe dit verhaal verder gaat!

DE KLEINE PRINS
Toen ik deze zomer met mam kasten aan het uitkuisen was, kwamen we plots dit kleine boekje tegen. De Kleine Prins, of Le Petit Prince, is een klassieker van Antoine De Saint-Exupéry. Aangezien ik het nog nooit gelezen had en dat volgens mam echt niet kon, verhuisde het boekje naar mijn kast, zodat ook ik het eens kon lezen.

De schrijver verteld over zijn ontmoeting in de woestijn met de kleine Prins. De kleine Prins komt van een andere planeet en heeft al een hele reis achter de rug, op zoek naar een vriend. De schrijver verteld over de gesprekken met de kleine Prins en over diens belevenissen op vreemde planeten.

Via dit boekje probeert de schrijver heel wat wijsheden door te geven aan zijn lezers. Vooral het verschil tussen volwassenen en kinderen komt vaak aan bod. Dit is dan ook de reden dat het verhaal mij een beetje deed denken aan boeken van Jostein Gaarder die ik al gelezen heb. Het idee dat het kinderlijke zoveel mooier is en dat het ongelooflijk jammer is dat (de meeste) mensen dit verliezen wanneer ze ouder worden, komt bij beide schrijvers terug. Zelf vind ik dit een hele mooie gedachte en vond ik het boekje ook erg inspirerend. De vele tekeningetjes die de schrijver bij het boekje maakte, geeft het nog iets extra speciaals. 

Welke boeken heb jij de afgelopen maand allemaal gelezen?

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk! Ik heb EINDELIJK I'll Give You The Sun van Jandy Nelson uitgelezen en ik vond het een fantastisch mooi boek! Momenteel ben Throne Of Glass van Sarah J Maas (ook een triologie) aan het lezen en het is mijn eerste fantasy-boek. Tot nu toe is het boek geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Erg leuk dat je ook een nieuw genre aan het proberen bent! ;D

      Verwijderen