zondag 25 oktober 2015

K3 zoekt K3 | Wat ik vind van de 8 overgebleven kandidates

Al enkele weken zit ik elke vrijdag avond, zoals vele Vlamingen en Nederlanders, geboeid voor de tv te kijken en stiekem ook mee te zingen. Ja, ik heb het inderdaad over 'K3 zoekt K3'. Zelf ben ik opgegroeid met het K3-fenomeen en ik herinner me nog goed dat ik als kleine spruit in de zetel stond te springen en dansen terwijl ik luidkeels meezong met de leukste K3 nummers. Daarom is het nu ook zo fijn om al deze nummers opnieuw te zien opleven en om te volgen wie er deze drie toppers gaat opvolgen. Nadat ik dit artikel van Kim gelezen had, wou ook ik heel graag mijn mening met jullie delen over de overgebleven kandidates. Wie mijn favorieten zijn, wie ik liever niet in de nieuwe K3 zie en nog veel meer, komen jullie in dit artikel allemaal te weten.

Bron afbeelding

LISA
Laat ons beginnen met lieve Lisa. In het begin was ze me niet zo opgevallen, maar hoe verder we in de wedstrijd kwamen, hoe leuker ik haar begon te vinden. Volgens mij heeft Lisa het echt allemaal om een perfect K3tje te worden. Ze zingt ongelooflijk goed, zowel de hoge als de lagere noten komen er vlotjes uit. Ook danst ze heel leuk, het ziet er niet té gemaakt uit ofzo. Het klopt gewoon. Naast dit alles vind ik haar ook nog eens een prachtig meisje: ze heeft een leuk karakter, een leuke uitstraling en een wondermooie lach. Ook wanneer Lisa naast twee andere meisjes staat bij een groepsopdracht, vind ik dat het haar goed afgaat: haar stem blendt mooi met andere en ze zoekt ook oogcontact met de meiden naast haar.

HANNE
Naamgenootje van mij, dé favoriet van het publiek en de enige roodharige onder de finalisten (ookal is dit niet haar natuurlijke haarkleur). Ik vind haar een ongelooflijk lieve meid. Ze is heel bescheiden en dat siert haar ook. Volgens mij is dit één van de hoofd redenen waarom het publiek haar zo leuk vindt, want vocaal is ze zeker niet de sterkste. Ze zingt uiteraard wel goed, maar af en toe is er eens een missertje. Daarom is ze voor mij toch niet de nummer 1 favoriet. Ik vind het wel heel knap dat Hanne al zo veel kan en zo goed presteert ondanks dat ze nog helemaal geen ervaring heeft. 

JINDRA
Eerlijk gezegd heb ik een beetje moeite met een mening vormen over Jindra. Dat ze uitstekend kan zingen en goed kan dansen, ziet iedereen wel. Hierin heeft haar musicalopleiding haar een voorsprong gegeven op sommige andere meisjes. Hetgeen waar ik moeite mee heb bij Jindra is haar karakter. Ik heb het gevoel dat ik niet weet wie zij is. Tijdens de bootcamp had ik zoals velen het gevoel gekregen dat Jindra niet zo'n aangename meid was. Dit kunnen wij natuurlijk niet weten, aangezien je maar enkele fragmenten ziet van een hele week. Maarja, het werd toch zo in beeld gebracht... Toen ze in de eerste liveshow echter huilend op het podium stond en deze week, in de tweede liveshow, haar enthousiasme en mooie lach liet zien, had ik echt het gevoel dat ze een lieve en fijne meid was. Ik neem dus nog even wat meer tijd om Jindra beter te leren kennen, want het karakter van de kandidates is natuurlijk ook belangrijk als je elke dag met de twee andere K3tjes moet omgaan en ook veel met kinderen in contact komt.

NORA
Toen vrijdagavond enkel nog Suzan en Nora op het podium stonden, had ik eerlijk gezegd verwacht dat de jury Nora naar huis zou laten gaan. Tijdens de tweede liveshow (en tijdens de eerste ook al) zong ze namelijk helemaal niet goed. Ik vond haar vocaal echt te kort schieten tegenover de andere kandidates. Daarnaast heeft ze in mijn ogen ook niet echt de juiste uitstraling om één van de drie te worden; voor mij heeft Nora de 'K3-factor' niet, zoals de jury zou zeggen.

LAUREN
Toen ik Lauren zag komen aanwandelen bij de audities, was ik laaiend enthousiast. Ik herkende haar namelijk direct van haar deelname aan Junior Eurosong 2010. In die tijd waren zei en Jill de favoriete kandidaten van de 11-jarige Hanne, waardoor ik misschien een beetje bevooroordeeld keek naar Lauren tijdens de eerste afleveringen. Uiteraard zingt, danst en acteert Lauren geweldig, dankzij haar vele ervaring. Tijdens de bootcamp viel er mij echter iets op, wat mijn mening een beetje veranderde. Herinner je je die keer nog dat er een hele bus kinderen onverwachts aankwam in de villa bij de meiden? Wel, op dat moment had ik echt het gevoel dat Lauren niet zo goed kan omgaan met de kinderen: het voelde allemaal nogal gemaakt en niet zo spontaan. Erg jammer, maar het is naast zingen volgens mij toch één van de belangrijkste dingen die een K3tje moet kunnen.

MARTHE
Aha, dan is het eindelijk tijd aan Marthe. Ook Marthe was me in het begin niet zo heel erg opgevallen, maar net als bij Lisa vind ik haar, hoe verder we komen, hoe leuker. Marthe kan heel erg goed zingen, wat ook wel logisch is aangezien ze jarenlang meegezongen heeft in het Studio-100 koor. Maar naast het vocaal correct zingen, legt ze ook heel veel gevoel in de nummers die ze zingt. Dat hebben we ook afgelopen vrijdag gemerkt. Met haar versie van 'Alleen Door Jou' deed ze niet alleen Karen en Gert een traantje wegpinken, maar ze wist ook mij te raken. Het feit dat ze zonder achtergrondzangeressen het nummer bracht en met zo weinig instrumentale begeleiding maakte het ook heel wat makkelijker om vocale foutjes eruit te kunnen halen, maar die waren er helemaal niet! Naast dit alles ziet Marthe er natuurlijk ook ongelooflijk schattig uit en lijkt ze mij een heel lief en leuk meisje. Ook komt ze heel spontaan over en denk ik wel dat ze weet hoe met kinderen om te gaan.

DEMI
Demi is weer zo'n twijfelgeval. Ik vind haar een super leuke meid, maar ik weet niet goed of ik haar wel in K3 vind passen. Ze kan best goed zingen, maar wanneer ze met haar stem de hoogte in gaat, kan het soms nogal ruig gaan klinken. Iedereen ziet Demi als het stoere meisje van de bende, en hoe ze soms ook probeert een andere kant van zichzelf te tonen, denk ik niet dat ze dat stoere imago ooit kwijt raakt. Dit is een puntje dat vele mensen stoort. Ze vinden dat een stoer iemand niet in K3 past. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit: sommige dagen lijkt het mij, net als Gert, best leuk om eens iets anders te zien in K3, maar op andere dagen denk ik dan weer dat het niet zo'n goed idee is. Als Demi uiteindelijk niet in de nieuwe K3 geraakt, lijkt ze mij wel iemand die het ook geweldig zou doen als solo-artiest. Met haar sterke karakter en speciale stem kan ze het vast nog ver schoppen.

KLAASJE
En last, but not least: Klaasje. Elke keer weer word ik verbaasd door haar grote blauwe ogen, en daar ben ik niet de enige in. Zo kreeg Klaasje afgelopen vrijdag meermaals complimenten van de jury op haar ogen. Wanneer Klaasje een ingetogen, teder stukje moet zingen vind ik het niet altijd honderd procent juist klinken. Wanneer er echter wat meer achtergrond wordt toegevoegd, ze samen zingt met andere meiden of gewoon ietsje harder kan zingen, vind ik het wel heel goed klinken. Daarnaast heeft Klaasje volgens mij ook een hele leuke uitstraling en komt ze spontaan over. Zoals Kristel tijdens de tweede liveshow al zei: Klaasje heeft de K3-factor.

Als ik dus op dit moment zelf de nieuwe K3 zou mogen samenstellen, zou die bestaan uit Lisa, Marthe en Hanne of Klaasje. Natuurlijk heb ik niets tegen de andere meiden en had ik met dit artikel zeker niet de bedoeling om iemand af te breken of te kwetsen. Mijn mening is ook enkel gebaseerd op de beelden die we tot nu toe maar gezien hebben op tv, waardoor ik natuurlijk een foute mening kan hebben over iemands karakter. Laat dat duidelijk zijn ;)

Wie zouden jullie graag in de nieuwe K3 zien en waarom?

Liefs,
Hanne .x

Volg jij me al op Bloglovin?

17 opmerkingen:

 1. ik zou demi er zeker bij willen, omdat ze met haar een volledig andere weg kunnen uit gaan als met de eerste K3
  voor de rest zou ik graag Hanne, Lauren en Marthe er in zien, de andere dames verdienen ook wel een plaatsje hoor maar persoonlijk vind ik dat Demi er zeker in moet zitten omdat ze eigenlijk perfect weet wat haar stem wel en niet aan kan. En ik denk dat het stoere gehalte van haar ook wel aan gaat spreken tot de jongens zodat daar ook meer fans komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van de jongens heb ik ook al gedacht; het is altijd fijn als ze een nog breder publiek kunnen aanspreken

   Verwijderen
 2. Ik denk echt bijna exact hetzelfde erover! Wel superleuk om het eens te lezen bij iemand anders, want ik en m'n moeder discussiëren er ook echt constant over, haha. Ik ben echt superfan van Hanne! en Marthe kan me echt ook steeds meer bekoren, terwijl mijn mening voor Lauren steeds meer achteruit gaat... Ik denk wel dat ze veel kans maakt omdat zoveel kindjes haar kennen, maar hopelijk zorgen de ouders er dan voor dat ze wat beter stemmen ;) Ik vond het wel superleuk dat Marthe het meeste stemmen behaalde, want dat betekent echt dat ze veel kans maakt en dat vind ik fijn! Ook al is ze nog jong. Leuke post hihi :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :D Ik hoop ook dat de ouders hun kindjes wat de juiste richting uit sturen. En natuurlijk is er ook nog de jury om te helpen bij de keuze hé ;)

   Verwijderen
 3. Wat goed beschreven: eerlijk, maar toch zonder mensen belachelijk te maken! Ik zou zelf graag zien dat Demi, Marthe en Klaasje in K3 komen. Demi juist door haar stoere kant en haar geweldige stem; Marthe, omdat ze ook goed zingt en daarnaast juist de K3-factor heeft en over Klaasje heb ik nog mijn twijfels, maar ik denk dat ze wel bij Marthe en Demi past qua zang en plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :) Over wie er goed bij elkaar zou passen heb ik eigenlijk nog niet echt nagedacht, maar das is inderdaad ook wel belangrijk!

   Verwijderen
 4. Ik vind dat hanne zwaar overhyped is. Ze is niet slecht maar doordat ik haar de afgelopen 2 weken amper heb horen zingen en de rest wel, begrijp ik niet goed wat zij meer te bieden heeft. Jindra deed me dan weer aan een oma'tje denken toen ik haar zag staan en dansen en Nora kan het vocaal niet aan, ook al is ze ongelofelijk sympathiek en tof om te zien! (eigenlijk is ze ook te klein tov de rest haha)

  De overige kandidates zijn voor mij allemaal perfect om te winnen maar mijn top 3 is toch Klaasje, lisa en marthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh en lauren was nochtans uitgekozen als de favoriet van de kinderen die dag dat ze kwamen spelen :D

   Verwijderen
  2. Ja nu je het zegt, herinner ik het mij weer! Wat gek. Nouja ik zal waarschijnlijk gewoon een verkeerd beeld gehad hebben van alles ;)

   Verwijderen
 5. Ik zou kiezen voor Hanne, Marthe en Klaasje als de nieuwe K3. Niet per se omdat ze dan weer blond, bruin en rood zijn... gewoon omdat ik hen de leuksten en besten vind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een groepje kiezen enkel op basis van haarkleur zou een beetje gek zijn hé ;)

   Verwijderen
 6. Lisa was me in het begin ook niet echt opgevallen, maar nu vind ik haar echt een prachtige meid die wondermooi kan zingen! Jindra kan mooi zingen, maar haar karakter zint me niet zo, nee, ze is niet mijn favoriet! Demi zingt inderdaad fantastisch, maar of ze nu echt in k3 past? Nee, naar mijn mening niet! Mijn nieuwe k3 zou bestaan uit Lauren, Marthe en Hanne/Lisa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ook een mooie combinatie zijn! :)

   Verwijderen
 7. Ik vergeet Lisa steeds.. dus nee. Mijn ultieme k3 is: Lauren Hanne en Marthe. Maar.. mogen ze 3 Vlamingen kiezen? Mag het niet, dan Lauren Hanne en Klaasje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat er echt een reglement is rond hoeveel Vlamingen/Nederlanders; maar eerlijk gezegd denk ik wel dat ze er voor gaan zorgen dat er minsten één Vlaming en één Nederlander in zitten ;)

   Verwijderen
 8. Heel leuk dat je dit hebt gedaan. Bij de bootcamp Lauren met haar twee Nederlandse vriendinnen. De reactie van de jury, erg lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha de jury vond ik ook altijd heel grappig

   Verwijderen