woensdag 4 november 2015

De Thee Tag

Koffie vind ik echt niet te pruimen en van warme chocolademelk krijg ik een heel onaangenaam gevoel in m'n buik. Gelukkig maar dat ik thee wél erg lekker vind. Hoe kouder het wordt, hoe vaker je mij met een kop thee zal zien zitten. Lekker op de bank met een dekentje en een boek erbij: heerlijk vind ik dat. Toen ik laatst de thee tag zag voorbij komen op de blog van Willemijn en Martine, kon ik het dus uiteraard niet laten om deze vraagjes ook even te beantwoorden.

 

Losse thee of theezakjes? 
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit losse thee gedronken.  Ik heb wel al thee gemaakt van verse basilicum en munt blaadjes uit de tuin, maar ik weet niet of dat ook meetelt? Dus dan kies ik maar voor de theezakjes. Ik zou wel graag nog eens losse thee willen proberen. Wie weet vind ik het nóg beter ;) 

Sterke thee of slappe thee?
Slappe thee vind ik echt niet lekker. Dan smaak je toch gewoon water? Nee, laat mijn zakje maar een beetje langer in het water zitten. Groene thee is de enige waar ik wel bij oppas. Wanneer groene thee te lang in het water hangt vind ik hem een stuk minder lekker, die drink ik dus tussen sterk en slap in. 

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Chocolade! Sowieso al een van m'n favorieten, maar zeker wanneer je hem in de thee dopt: dan smelt 'ie een beetje langs de buitenkant, maar langs de binnenkant blijft de chocolade nog steeds hard. Hmmm het water loopt me al in de mond met erover te schrijven.

Wat zijn je favoriete merken thee?
Pickwick en Lipton. Ik denk dat dit ook wel de meest gekende merken zijn. Ik heb wel al andere merken geprobeerd, maar deze blijven bovenaan mijn lijstje staan.


Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Ik heb zelfs geen vaste tijden waarop ik thee drink, dus laat staan specifieke soorten op een bepaald tijdstip. Wanneer ik zin heb in thee, trek ik gewoon de kast open en neem ik de soort waar ik het meeste zin in heb op dat moment.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Hmm dit verandert echt vaak, maar op dit moment is dat waarschijnlijk groene thee met citroen (van Pickwick), blueberry muffin (van Lipton) en sterrenmunt (ook van Pickwick). Die laatste heb ik echter al een paar maanden niet meer gedronken. Het is best een triest verhaal hoor. Ik was in april voor een paar daagjes op reis in Nederland. Daar heb ik in het hotel deze heerlijke thee ontdekt en ook elke ochtend gedronken. Ik was echt verliefd, wat een heerlijke smaak! Wanneer ik thuis kwam, trok ik dolenthousiast naar de winkel: ik moest toch echt ook zo'n doosje thuis staan hebben. Je kan het echter al raden: ze hadden hem niet in de winkel. Eenmaal thuisgekomen ging ik gelijk even zoeken op het internet. Verontwaardigd kwam ik erachter dat ze 'sterrenmunt' wel in Nederland verkopen, maar niet in België... Wanneer ik de volgende keer naar Nederland ga (binnen een paar maanden), ga ik sowieso een paar doosjes meebrengen naar Belgenland! ;)

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Tot nu toe heb ik nog maar één soort thee gedronken die ik echt niet lekker vond, en dat was de detox wellness thee van Celestial. Ik vond het echt een heel vreemd smaakje hebben, deed me ergens een beetje denken aan karamel (terwijl dat er helemaal niet in zit). Nouja, er zullen vast mensen zijn die het wel lekker vinden, maar mijn ding is het in ieder geval niet. (nu sta ik hier mooi met twee dozen van deze thee, die ik van m'n tante kreeg...)


 Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Op bovenstaande foto zie je m'n twee favoriete mokken. De één is vrij simpel versierd met wat krulletjes en bloemetjes en het opschrift 'Home Sweet Home'. Op de andere mok staan er twee ongelooflijk schattige olifantjes, die in een fanfare of iets dergelijks meelopen. Daarbij is het handvat van deze mok ook in de vorm van een oor van een olifant. How cute!

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Liefst heb ik een grotere kop, want dat betekent natuurlijk ook meer thee. ;) Daarnaast heb ik ook graag dat het handvat groot genoeg is. Voor mij moeten er toch minsten twee à drie vingers door kunnen. Ik vind het echt zo vervelend wanneer het te klein is en ik dan constant met m'n vingers tegen de hete kop bots! 

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
Wanneer ik er de tijd voor heb. Als ik me moet haasten om m'n kop leeg te drinken, geniet ik ook helemaal niet meer van de thee. Daarnaast vind ik het ook geweldig om in de koudere maanden met een kopje thee en een dekentje op de bank te zitten en een filmpje te kijken of een boek te lezen. Daar kan ik nu eens écht van genieten.

Wat is jouw favoriete theesmaak?

Liefs,

14 opmerkingen:

 1. Super leuk ! Mijn thee smaak is turkisch appel of rooibos of kersen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh die heb ik allemaal nog niet geprobeerd! ga ik zeker eens doen :D

   Verwijderen
 2. Superleuke tag, i love tea! Caramelthee is echt goddelijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik weet niet of het iets voor mij zou zijn hoor haha ;)

   Verwijderen
 3. wat een gezellig artikel! Ik zit dit te lezen terwijl ik thee drink uit mn reisbeker haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :) vond het ook heel gezellig om te schrijven

   Verwijderen
 4. Leuke tag, en daarbij nog eens grappig dat ik het net water op gezet voor een kopje van mijn favoriete thee: bosvruchten! Heel veel liefde voor zwarte thee. Ik snap trouwens ook niet dat jij sterrenmunt zo lekker vindt, bah, wat vond ik dat smerig toen ik dat voor het eerst proefde! En ohh, dat doet me gelijk ook weer denken aan zo'n andere smerige theesmaak: kamille thee. Mocht je het nog nooit gedronken hebben, ik waarschuw je: nooit drinken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh echt? Nouja, smaken verschillen hé ;) Hihi en ik zal je raad onthouden: nooit kamille thee ;p

   Verwijderen
 5. En dan kom ik, kamille is juist een van mijn favorieten ;-) vooral met honing! 'Gewoon' earl grey vind ik trouwens ook erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben net naar de winkel geweest en heb een doosje earl grey en een doosje kamille meegebracht. De earl grey bevalt heel goed; de ander moet ik nog eens proberen hihi

   Verwijderen
 6. Hihi die home sweet homemok heb ik ook :D Ik hou ook enorm van thee. Je moet inderdaad eens losse thee proberen! Smaakt nog net dat tikkeltje lekkerder, vind ik zelf. Kamille vind ik wel lekker haha, maar dan vooral vroeger. Toen dronk ik het echter te veel en nu kies ik liever voor groene thee ofzo :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal dan toch eens kamille moeten proberen hé ;) ben benieuwd!

   Verwijderen
 7. Chocola en thee mag je mij midden in de nacht sooowieso wakker voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen