zondag 22 november 2015

Hardlopen, examens en Kerstmis


Ik ben net terug thuis van 20 minuutjes hardlopen buiten, en wat is het koud zeg! Vooral mijn oren hebben er precies last van, het zijn net 2 ijsblokjes nu. In ieder geval, ik ben best wel tevreden en trots op mezelf dat ik nog steeds regelmatig ga lopen en de 20 minuten heb kunnen vasthouden. Mijn doel is om in de winter te blijven lopen en zo, wanneer de lente aanbreekt, 30 minuten te kunnen hardlopen. Ik verbaas er mij soms toch wel over hoe traag ik vooruitga op vlak van conditie en dergelijke. Maarja elk stapje vooruit, hoe klein ook, is een stapje in de goeie richting hé. 
Vooraleer ik terug verder ging studeren voor mijn examens, die op 30 november beginnen -waaaat dat is al binnen een week?!-, wou ik toch eventjes uitblazen. Een blogje schrijven leek mij hiervoor de perfecte bezigheid.
Het is alweer meer dan een week geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben hier. Dat is heel wat langer dan gepland! Afgelopen weekend was ik helemaal overdonderd door het slechte nieuws uit Parijs. Op zaterdag liep ik de hele dag met een gefronst voorhoofd rond, aangezien ik echt niet kon(/kan) vatten waarom iemand zoiets zou doen, en af en toe ook met tranen, omdat ik het echt vreselijk vind. Op zondag was ik al heel wat minder van slag, maar aangezien ik toch nog niet in de stemming was om iets te schrijven en ook uit respect voor de slachtoffers, is er dus niets online gekomen. Afgelopen woensdag was ik nog steeds niet echt in de blog-stemming: de inspiratie en de goesting ontbraken gewoon. Op zulke momenten sla ik liever een keertje over. Bloggen is en blijft een hobby en daar horen dus geen verplichtingen bij: anders raak ik er misschien het plezier van kwijt. Hebben jullie dat soms ook? Ik wil sowieso ook niet geforceerd of gemaakt overkomen bij jullie...
Zoals ik net al zei, zijn mijn examens in aantocht. Op maandag 30 november heb ik een voorexamen en vanaf 2 december beginnen we er echt aan: vanaf dan tot en met 15 december heb ik elke dag een examen -en er is één dag waarop we er zelfs twee hebben. Dit jaar heb ik voor het eerst ook twee 'mondelinge examens'. Dat houdt in dat je in nette kleren op jouw uur naar school moet komen, waar je leerkracht je in een bepaald lokaal opwacht. Wanneer je binnenkomt mag je een briefje trekken, waar een paar hoofd vragen opstaan. Je krijgt 20 minuten om deze een beetje voor te bereiden, de belangrijkste dingen kort in puntjes opschrijven, en daarna moet je bij je leerkracht aan tafel gaan zitten en je antwoorden bespreken. Deze stelt dan ook nog een paar bijvragen, om te kijken of je de leerstof wel echt onder de knie hebt. Héél erg eng lijkt me dat! Ik ben iemand die niet altijd even goed is in dingen verwoorden. Als ik dingen mag schrijven, kan ik altijd precies vertellen wat ik denk. Als ik echter moet spreken komen mijn ideeën er altijd heel anders uit dan hoe ze in mijn hoofd waren. Ook ben ik nog eens een ongelooflijke stresskip, wat dat hele praat-probleem zeker niet ten goede zal komen. Én daar komt dan nog eens bij dat ik voor mijn eerste mondeling examen, dat van chemie, al om 7uur40 op school moet zijn. Vreselijk vroeg is dat. 
In ieder geval is er ook goed nieuws: december betekent niet alleen examens, het betekent ook dat het bijna Kerstmis is! Kerst is echt een van mijn favoriete feesten van het hele jaar. Ik was er dit jaar al heel vroeg bij: in augustus ben ik begonnen met kerstmuziek luisteren -tot grote ergernis van sommige mensen hier in huis- en een maandje later ben ik begonnen aan de helse zoektocht naar cadeautjes. Hebben jullie het ook altijd zo moeilijk met cadeautjes vinden? Het leek mij een goed idee om er zo vroeg aan te beginnen: ik dacht dat ik dan in december niet zou moeten stressen, alhoewel ik nog steeds niet alles heb... Als iemand nog leuke cadeautips heeft, zijn die altijd welkom hé! ;)
Ook is voor mij de tijd van kerstfilms kijken weer aangebroken, zo heb ik gisteravond naar een hele fijne klassieker gekeken. Zouden jullie het leuk vinden om een post te lezen over mijn favoriete kerstfilms? Ik zat er namelijk over te denken om hier in december wat over te schrijven.

Ik denk dat ik dit vaker moet gaan doen, zo gewoon even een babbeltje slaan hier op mijn eigen stukje internet. Ik vind het echt heel fijn om te doen! En nu moet ik terug verder wiskunde gaan studeren. Radialen, here I come! ;)

Hoe is het nog met jullie?

Liefs,
Hanne .x

12 opmerkingen:

 1. Ik zou het fantastisch vinden moest je je favoriete kerstfilms delen! Zelf denk ik altijd bij kerst 'nu ga ik eens een échte kerstfilm kijken', maar daar komt het nooit van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aha; dan komt die er zeker aan ergens in december! speciaal voor jou ;p hehe .x

   Verwijderen
 2. ooh, wat een tof artikel om te lezen! Supergoed van je dat je blijft lopen in dit barre weer, daar ga ik een voorbeeld aan nemen ;) Heel veel succes met je examens! Je gaat dat echt knallen hoor, mondelinge examens vallen reuze goed mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aww super lief! heel erg bedankt en ik hoop dat je gelijk hebt over die mondelinge ;)

   Verwijderen
 3. Je bent niet de enige die er zo vroeg bij is voor kerst ;) mijn mama kreeg dan ook hoofdpijn als ik 'what's this' begon te zingen toen het zaterdag sneeuwde! Maar de kerstmuziek staat hier ook al een tijdje aan. Die examens zijn er wel enorm snel, en mondeling Frans maakt me niet gelukkiger. Ik ben zeer benieuwd naar je favoriete kerstfilms :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi; herkenbaar! ;) en die kerstfilms komen er zeker nog aan :D .x

   Verwijderen
 4. 20 minuten hardlopen: diep respect! Mijn streven is op het moment 15, maar ik heb eigenlijk de afgelopen week helemaal niets aan het hardlopen gedaan, dus dat wordt nog wat. Zin om samen een rondje hard te lopen? (Zodra ik vijftien kan, en jij dertig, hihi)

  Nou, goed, heel veel succes met je examens komende week! Ik heb er alle vertrouwen in :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi bedankt! En moest je niet zo ver weg wonen, zou ik dat echt een leuk idee vinden xp

   Verwijderen
 5. Wat goed van je dat je 20 minuten al volhoudt! Zelf ben ik niet echt iemand die uit vrije beweging zal gaan hardlopen. Mijn examens starten helaas ook bijna (3 december), en ik heb bijna elke dag 2 examens + een mondeling! Ik kijk er niet echt naar uit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee elke dag 2?! Das wel erg lastig! Veel succes ermee meid .x

   Verwijderen