zondag 29 november 2015

Kerstcadeaus voor penpals | tips en ideeën

Kerstmis komt steeds dichterbij (binnen minder dan een maand al!!!). De komende weken gaan dan ook de meesten onder ons op zoek naar cadeautjes voor familie en vrienden. Op sommige mensen hun lijstje staan ook hun penpals: wanneer je al een langere tijd contact hebt met iemand via brievenpost, gaat die persoon aanvoelen als een echte vriend. Alleen is het soms een beetje moeilijker om voor deze mensen een cadeautje uit te zoeken. Je moet immers met een paar dingen rekening houden! Gelukkig heb ik een wat tips en ideetjes voor jullie ;)


Let eerst en vooral op de grootte van het cadeautje: hoe groter en zwaarder je cadeau is, hoe meer verzendkosten je zal moeten betalen. Pas hiermee op, want deze kunnen al snel hoog oplopen.
Het handigste is gewoon iets kleins dat je in de envelop kan doen bij een brief. Een cadeautje hoeft echt helemaal niet groot te zijn. Zo is een klein persoonlijk cadeautje vaak heel wat leuker dan een groot cadeau waar de ontvanger niet echt iets aan heeft.
Probeer dus iets te zoeken dat bij je penpal past. Natuurlijk gaat dit enkel als je hem/haar al wat kent. Sowieso is het naar mijn mening beter om enkel cadeautjes op te sturen naar de penpals waar je al langere tijd contact mee hebt. Als je nog maar een tweetal brieven naar elkaar gestuurd hebt, bestaat de kans dat je binnen nog een tweetal brieven plots merkt dat het toch niet echt klikt tussen jullie. Dan zou het heel jammer zijn dat jij al die moeite en ook het geld in een cadeau gestoken hebt, terwijl een van jullie een maand later het contact stop zet.
Controleer voor het verzenden ook zeker eens of het in het land van je penpal wel toegestaan is om dit bepaalde voorwerp via post te verzenden (hier heb je een handige lijst)

Om af te sluiten heb ik nog een paar concrete ideeën, -zowel normale als goedkopere,- voor degenen onder jullie die echt geen inspiratie hebben of niets persoonlijks vinden dat echt bij hun penpal past

♥ een ketting, armbandje of een ander sieraad (let op met oorbellen: heeft je penpal wel gaatjes in haar oren?)
♥ een sjaal
♥ iets typisch Belgisch/Nederlands, dat ze in het land van je penpal niet hebben
♥ zaadjes voor een bloem of plant. Dit vind ik zelf een heel leuk idee, omdat je penpal hier lang geniet van heeft en elke keer wanneer hij/zij kijkt hoe de plant groeit of de plant water geeft, wordt er aan jou gedacht
♥ beauty of skincare producten
♥ warme zachte sokken met een leuke print
♥ een USB stick met muziek of iets anders leuks op
♥ een hanger met twee klokjes: eentje voor de tijd waar jij woont en eentje voor de tijd waar je penpal leeft (dit is wel enkel leuk als je penpal in een land met een andere tijdzone woont)
♥ stationery: mooie pennen, notitieboekje, washi tape
♥ (geur)kaarsjes
♥ een CD of, als je wat meer de 'vintage' kant op wil, een cassettebandje

Heb jij nog leuke ideetjes? Laat het dan zeker weten in de reacties!

Liefs,
Hanne .x

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik heb er zelf geen, maar ik krijg er binnenkort een!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat spannend! Ik hoop dat jullie het goed gaan kunnen vinden met elkaar :D

   Verwijderen
 2. Super leuk !! Ga je ook een keer een post maken over op welke sites je een penpal kan krijgen dus voor mensen die het ook leuk vinden om brieven met elkaar te sturen :)??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi die post is er al Nikki; je vindt hem hier: http://simply-hanne.blogspot.be/2015/08/waar-vind-ik-nu-een-goeie-penpal.html :) .x

   Verwijderen