woensdag 11 november 2015

Lush Stardust Bath Bomb Review

Een paar weken terug vertelde ik jullie al over mijn eerste bezoekje aan een Lush-winkel. Uiteraard bracht ik toen ook een product mee naar huis: de Stardust Bath Bomb. Deze komt uit de kerstcollectie en is ook nieuw sinds dit jaar. Vorige week heb ik hem dan eindelijk zelf uitgeprobeerd en vandaag deel ik maar al te graag met jullie wat ik er van vond.


Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik ook effectief deze bath bomb gebruikt heb. De eerste dagen na de aankoop had ik niet genoeg tijd om echt een uitgebreid bad te nemen. In die dagen ben ik beginnen merken dat de badkamer -waar de bath bomb dus lag te wachten- hoe langer, hoe meer ernaar begon te ruiken. Wat was dat fijn, zeg! Daarom heb ik nog een beetje langer gewacht vooraleer ik lekker in bad ging. Maar wanneer het dan eindelijk herfstvakantie was kon ik mij toch echt niet meer inhouden ;)

Toen ik de bath bomb uit het zakje haalde was ik een klein beetje teleurgesteld, aangezien hij hier en daar al wat afgebrokkeld was. Eigenlijk best wel logisch hoor: ik heb er onder andere nog mee op de bus en op de trein gezeten na het schooluitstapje naar Gent, maar toch. 
De Stardust Bath Bomb heeft een heel lekkere geur, die ik zelf niet echt goed kan omschrijven. Op de site van Lush staat er dat hij naar vanille en rozenhout zou moeten ruiken. Persoonlijk vond ik dit een van de lekkerste geuren die ik in de winkel geroken heb. Hij is zoet, maar helemaal niet zo zoet als vele andere Lush producten. Op zich vond ik wel dat je er niet zo veel meer van rook nadat hij opgelost was in het water. Dit waarschijnlijk omdat de geur van de bath bomb zelf veel milder was dan die van de andere bath bombs. De volgende keer ga ik me toch wat minder laten afschrikken door de straffe geuren in de winkel, aangezien dit een heel stuk vermindert wanneer je het in je bad gooit.


En dan nu het leukste deel: de kleuren. De Stardust Bath Bomb ziet er helemaal wit uit, met kleine glittertjes. Wanneer je hem in het water gooit, wordt je water dus eerst een stuk wit. Vervolgens komt er een blauwe kleur tevoorschijn en wanneer je aan de kern van de Bath Bomb bent, komen er plots een hele boel gekleurde sterretjes in je bad rond drijven. Toen ik deze zag, werd de naam 'Stardust' mij plots heel wat duidelijker. De sterretjes zijn van een meer olie-achtige substantie gemaakt, waardoor ze veel langzamer oplossen dan de bath bomb zelf. Door de olie-achtige substantie plakken de sterretjes wel snel aan de rand van het bad, dus wanneer je plots geen enkel sterretje meer ziet drijven, moet je gewoon eens over de zijkanten en de bodem van je bad wrijven. Je zal je snel genoeg weer tussen de vrolijk gekleurde sterren bevinden.
De glitters in de bath bomb zijn heel fijn en subtiel. Als je niet goed kijkt naar het water, zullen ze je in eerste instantie ook helemaal niet opvallen, maar dat was niet iets dat mij echt stoorde. 
Ik heb echt ontzettend hard genoten van mijn blauwe sterrenhemel bad ;)

Na je bad blijft de geur nog een hele tijd rond je hangen. Je kan dus nog even verder genieten! Daarnaast heb je over je hele lichaam ook allemaal van die kleine subtiele glitters zitten, wat ik er zelf best mooi vond uitzien. En je bent niet de enige die vol glitters achterblijft: ook de badkuip hangt helemaal vol. Ik heb geprobeerd om het bad uit te kuisen en opnieuw glitter-vrij te maken, maar dat was een heel stuk lastiger dan ik verwacht had! Je bent dus gewaarschuwd ;) 

De Stardust Bath Bomb is verkrijgbaar bij Lush voor €5,50. Op zich vond ik dat wat duur voor een bruisbal, maar achteraf bekeken is het het echt wel waard! Mij zien ze binnenkort zeker nog eens terug bij Lush!

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Ik las inderdaad al eerder dat de glitters niet alleen op je eigen lichaam achterblijven, haha! Maar het effect van glitters op je lijf wil ik wel eens zien, wie weet koop ik deze ook wel eens! Hij ziet er alleszins heel leuk uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Hanne!

  Leuk artikel!

  Persoonlijk vind ik Lush nogal duur voor 'wat het is' en het blijven plakken van de glitters aan je badkuip vind ik nu ook niet bepaald super :p De aankoop van dit sla ik dus even over ;)

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof tof tof! Ik vind deze zo mooi! Echt zo onwijs jammer dat we hier geen bad hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WAT? Hebben jullie geen bad? Wat jammer zeg!! Wat je wel kan doen is een bath bomb van Lush meenemen op reis. Dan kun je op hotel in bad gaan! :D

   Verwijderen
 4. Oh, lijkt me echt hemels om deze een keertje te proberen! Nu nog in een Lush winkel geraken.. Ik ga vlug eens de dichtstbijzijnde winkel opzoeken, hahah! (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe moet je zeker doen! ;) Heeft bij mij ook een hele tijd geduurd vooraleer ik ooit in een Lush winkel geraakte

   Verwijderen
 5. OMG Deze Bath bomb is gewoon geweldig! Ik heb hem ook laatst gekocht en gebruikt, en ik vind hem heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah wat leuk dat jij er ook zo van genoten hebt!

   Verwijderen