zondag 13 december 2015

6 Favoriete Kerstfilms

Aangezien Kerstmis steeds dichterbij komt, is het hoogtijd dat ik nog eens een Christmas-themed blogje plaats! En hoe kun je beter in de stemming komen dan door, met een lekker dekentje en het haardvuur aan, naar een kerst filmpje te kijken. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de Home Alone klassiekers en ook The Grinch beviel mij niet echt. Gelukkig zijn er een hele hoop die mij wél aanstaan. Hier zijn zes van mijn favorieten.THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
Dit is de perfecte film voor mensen die niet zo van die overdreven kerstsfeer houden of voor de mensen die al in oktober naar kerstfilms willen kijken en bij deze dus een goed excuus hebben. The Nightmare Before Christmas gaat over de mensen wezens(?) die uit Halloween town komen. Op een dag ontdekt één van hen, Jack Skellington, Christmas town. Hij begrijpt niet helemaal wat er allemaal gaande is, maar probeert de kerst magie over te brengen naar Halloween, wat niet helemaal goed verloopt. 
The Nightmare Before Christmas is een stop motion film van Tim Burton en heeft als bonus, bovenop het leuke verhaal, ook nog heel wat aanstekelijke liedjes. 
ELF
ELF is zo een typische love it or hate it film. Heel wat mensen vinden er niets aan, terwijl anderen (zoals ik) er helemaal weg van zijn. Buddy is als baby per ongeluk in de elfenwereld terecht gekomen en daar ook opgegroeid. Op een zekere dag wordt hem verteld dat hij echter geen elf is maar een mens. Ondanks de grote shock besluit Buddy toch om naar de mensenwereld te trekken en zijn vader te zoeken. Aangezien dit voor Buddy de eerste keer is dat hij onder de mensen komt, leidt dit tot een hele hoop grappige situaties. THE HOLIDAY
Twee vrouwen met een hoop liefdesproblemen, willen even vluchten van alles tijdens de kerstperiode. Daarom vliegt de een over naar Engeland en de ander naar Amerika, zodat ze voor een tijdje van huis kunnen ruilen. Beide leren echter in deze nieuwe omgeving iemand kennen en zo gaat hun liefdesleven weer verder. De perfecte film dus om gezellig samen met je vriendinnen naar te kijken en bij weg te dromen.LOVE, ACTUALLY
Voor de liefhebbers is hier nog zo een melige zwijmel-film waar je achteraf een echt feel-good gevoel aan overhoudt. In Love Actually volg je de uiteenlopende verhalen van een hele hoop verschillende personages. Eén ding hebben ze echter wel gemeen met elkaar: liefde. Sommigen onder hen worden verliefd, anderen hebben dan weer problemen met de liefde tijdens deze kerstperiode. 
Het begin van de film is misschien ook meteen mijn favoriete deel. Er worden allemaal beelden getoond van op een luchthaven, waar mensen elkaar omhelzen. Je ziet alle blije gezichten van de mensen die elkaar eindelijk weerzien terwijl je een prachtig stukje tekst hoort. Daarin wordt onder andere het volgende gezegd: "Whenever I get gloomy with the state of the world, I think about the arrivals gate at Heathrow Airport. It seems to me that love is everywhere. Often it's not particularly dignified or newsworthy, but it's always there- fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. If you look for it, I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around."
THE POLAR EXPRESS
Het is al een tijdje geleden dat ik deze keek, maar ik herinner me wel nog dat ik hem echt geweldig vond. De film is gebaseerd op het boek van Chris Van Allsburg en gaat over een jongetje dat twijfelt aan het hele kerst gedoe en aan het bestaan van de Kerstman. Op Kerstavond hoort hij plots het geluid van een stoomtrein. Verbaasd gaat hij naar buiten om daar de Polar Express te zien staan. Wanneer de conducteur (gespeeld door Tom Hanks) hem uitnodigt aan boord, begint het heuse avontuur. Onderweg naar de Noordpool leert hij veel bij over onder andere vriendschap en de kerst-spirit.
Een hele fijne film voor alle leeftijden. Ook vind ik de manier waarop de film gemaakt is echt geweldig en origineel! FROZEN
Ik kan het niet ontkennen: ik ben een ongelooflijke Disney-fan. Daarom kon Frozen ook echt niet ontbreken op dit lijstje. We kennen het verhaal ondertussen allemaal wel al, net zoals de geweldige meezingers als 'Let It Go', 'Do You Want To Build A Snowman' en 'For The First Time In Forever'. Oh en dan is er natuurlijk ook nog Olaf, de ongelooflijk schattige en oh zo leuke sneeuwpop. Aww <3Zo, en als je deze allemaal gekeken hebt, ben je helemaal klaar voor Kerst! (of je begint gewoon weer van voor af aan ;))

Welke top Kerstfilms ontbreken nog op dit lijstje en zou ik volgens jou zeker eens moeten kijken?

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Love actually vind ik ook een hele leuke kerstfilm en inderdaad dat begin is ge-wel-dig! The Nightmare Before Christmas lijkt me ook een grappige film, in de kerstvakantie ga ik die maar eens opzoeken denk ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The Holiday is leuk inderdaad! Ik vind 'Hachi' ook echt prachtig om met de kerstdagen te kijken. Sowieso alle feel good-movies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah ja; die was ik al helemaal vergeten! Hachi is inderdaad een hele mooie

   Verwijderen
 3. The Nightmare Before Christmas blijft bij mij toch een favoriet! Ik heb gewoon iets met stop-motion films. Ik ga hem zeker nog eens kijken, deze kerstperiode :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik moet hem ook dringend nog eens kijken! Misschien een idee voor donderdag? ;)

   Verwijderen
 4. Ik ben net wél fan van Home Alone... Niet omdat ik het per se zo'n goede film vind, maar het hoort gewoon bij Kerstmis (net als de Sound of Music... al begrijp ik niet zo goed waarom ze die elk jaar in de kerstperiode spelen).
  En hartje voor Frozen (en de Polar Express)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yeaah leuke films! Ik houd ook zeker van Home alone met kerst, maarja iedereen heeft zo'n zijn eigen smaak natuurlijk! Maar ben ook helemaal fan van Polar Express & Frozen!

  BeantwoordenVerwijderen