zondag 20 december 2015

Glimlachlijst #8

We bevinden ons de laatste weken in de kerstperiode en dat staat dus voor een hele boel mooie, warme en gezellige momenten. Ook ik heb de afgelopen tijd weer heel wat leuke dingetjes meegemaakt die een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn hebben getoverd. Deze vind je vandaag terug in een nieuwe glimlachlijst. :)

voor de eerste keer een Lush-product gebruiken

Wanneer de piano stemmer langskomt, neemt pap altijd de avond ervoor al het voorstuk van de piano af, zodat de stemmer goed aan de snaren kan en geen tijd verliest aan dat eraf halen. Ik vind het altijd geweldig om te spelen als de piano open is. Je krijgt een veel vollere en luidere klank én je ziet alle hamertjes enzo bewegen terwijl je speelt. Super leuk!

Die ene valse noot op m'n piano die na een paar maanden nu éindelijk weer juist staat

een herfstwandeling maken in het bos met mam en pap

Terwijl ik in het pashokje van een kledingwinkel wat aan het aanproberen was, hoorde ik naast mij een klein meisje tegen haar ouders bezig: "Mama, ik moet dit hebben! Klaasje danst hierin!" Waar de moeder niet echt op reageerde. Dan maar bij pap proberen: "Papa, ik móet dit hebben! Klaasje danst hierin! En Klaasje is K3 nu, hé papa." Jammer genoeg kon ze ook papa niet overtuigen. Wel vond ik dit ongelooflijk schattig om te horen. Het meisje klonk net alsof ze geen keuze had, het was een kwestie van moeten. (dit vond trouwens plaats de dag na de K3 zoekt K3 finale)

voor het eerst horen over het begrip synesthesie op de blog van Tess

Bij L.O. hebben we ook dit jaar weer een paar lessen toestelturnen moeten doen. Ik ben een ongelooflijke angsthaas, dus je kan je wel voorstellen dat de plint niet mijn beste vriend is. Uiteindelijk heb ik het (na heeel lang aandringen van de leerkracht en mn klasgenootjes) toch gedurfd om onder andere handstand te doen op de plint. Supertrots op mezelf!

Bijgevolg heb ik ook best goede punten gekregen voor toestelturnen. Betere scores dan ik al ooit voor dit onderdeel van L.O. gehad heb in de vorige jaren. Dit komt mede door de leerkracht, die niet alleen punten geeft op prestatie, maar ook op inzet. Zo hoort het dus ;) 

goedgezind en vol energie opstaan en dat gevoel de hele dag kunnen behouden

dromen over mijn pepe; fijn om hem na al die jaren nog eens terug te zien 

het nieuwe album van Adele: 25  -zoooooo verliefd!

jullie lieve reacties altijd op mijn blogje (dat moet toch ook eens vermeld worden hé ;))

mijn favoriete armbandje kwijt zijn en na twee dagen nog steeds niet terug gevonden hebben. Dan maar mam even om hulp vragen. Je kan het wel raden: op 1,2,3 had ik hem terug.

Het concert van Jef Neve: wat kan die man piano spelen zeg! Echt ongelooflijk mooi; ik heb heel veel bewondering voor hem

buiten komen uit een examen en er een goed gevoel bij hebben

na een heel aantal jaar opnieuw een adventskalender hebben (met chocolaatjes; nomnom)

m'n nieuwe lipliner van Essence in het kleur 06 Satin Mauve (willen jullie hier trouwens graag een review + swatches van zien?)

thuiskomen en eindelijk die trui, die al de hele dag voor jeuk zorgt, mogen uitdoen

voor de aller eerste keer een échte kerstboom in huis hebben. En wat ruikt die lekker!

overal op straat kerstversiering en lichtjes zien hangen

's ochtends door het raam kijken en een prachtige lucht zien met immens veel verschillende kleuren

eindelijk nog eens een dagje doorbrengen met mijn beste vriendinnetje <3

de resultaten van mijn examens krijgen en zien dat mijn totaal percentage een heel stuk hoger ligt dan ik verwacht had

Wat heeft jou vandaag allemaal een fijn gevoel gegeven?

Liefs,
Hanne .x

8 opmerkingen:

 1. Hihi wowie, wij lijken echt heel erg op elkaar vind ik! Dat gevoel over die piano, dromen over je pepe, de CD van Adele, dat toestelturnen dat voor stress zorgt, en LUSH, en ga zo maar verder. Superleuke lijst! Fijne vakantie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gisteren een platenspeler besteld (!!) waar ik nog steeds super blij mee ben! En het gevoel wat ik had toen ik erachter kwam dat ik een 9,5 had voor wiskunde:) Leuk lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh proficiat met je cijfer voor wiskunde! :D

   Verwijderen
 3. Hey te gek dat je piano speelt en dat er bij jullie een stemmer aan huis komt! Hier is ie zo vals als de kraaien ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh je moet even googlen naar stemmers in jouw regio, of vraag eens rond bij vrienden die ook piano spelen. Het is zo'n zonde om je piano vals te laten staan! :)

   Verwijderen
 4. Ik heb een elektrische piano, dus niet echt stemproblemen, al vind ik dat wel jammer want een echte piano heeft natuurlijk een veel mooier geluid. Zaterdagavond heb ik op televisie een concert van U2 gezien, en het geluid had ik lekker hard gezet. Ik heb het nieuwe album van Adele nog niet geluisterd :( maar dat komt nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, langs de andere kant is een elektrische piano dan weer heel handig omdat je er een koptelefoon kan insteken en in stilte kan oefenen (dat zouden ze hier in huis op sommige momenten best wel weten te apprecieren denk ik haha)

   Verwijderen