zondag 27 december 2015

Terugblik op mijn goede voornemens van 2015

Vorig jaar heb ik voor het eerst ook eens goede voornemens opgesteld. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet al mijn voornemens het hele jaar door heb kunnen volhouden. In het begin van 2015 zaten ze nog fris in mijn hoofd en werkte ik er dus ook aan. Tegen de zomer was ik ze echter uit het oog verloren. Op een gegeven moment schoot het mij weer te binnen dat ik goede voornemen had opgesteld en ben ik er maar weer eens een beetje aan gaan werken. Ik denk dus eerlijk gezegd dat goede voornemens niet echt iets voor mij zijn, daarom ga ik er ook geen nieuwe stellen voor 2016. Wel wil ik graag eens terugblikken op mijn voornemens voor 2015 en wat ik er nu echt concreet vanaf gebracht heb.

1. Minstens een keer per week iets posten op mijn blog
Deze is best goed gelukt. Er zijn maar een tweetal weken geweest waarin er niets online kwam. In alle andere weken kwamen er telkens één à twee posts online. In 2016 wil ik proberen om echt élke week iets online te zetten. Geen uitzonderingen (een beetje vooruit werken is dus de boodschap!)

2. Het hele jaar geen CD's kopen
Check! Deze is perfect gegaan. Ik ben een ongelooflijke muziekfan, maar ik luister eerlijk gezegd niet zo vaak CD's. Youtube en Spotify gebruik ik heel wat vaker en aangezien ik toch wat geld uitgespaard heb door dit voornemen, heb ik dat aan een paar andere, nuttigere spulletjes kunnen besteden.

3. Zorgen dat ik mijn oordopjes en lippenbalsem zo vaak mogelijk bij heb
Lippenbalsem meenemen is tegenwoordig echt een gewoonte geworden. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd een Labello in mijn pennenzak zitten wanneer ik naar school ga. Ik vind het vreselijk om droge, kapote lippen te hebben. Zeker aangezien ik graag matte lipsticks en lipliners draag en deze de schilfers nog eens extra benadrukken.
Op vlak van oorbescherming ben ik ook al een heel stuk vooruit gegaan, maar ik ben nog steeds niet zo ver als ik zelf zou willen. Naar fuiven en dergelijke heb ik er altijd een paar mee, maar bij sommige gelegenheden, die ik niet verwachtte zo'n hoog decibel niveau te halen, was ik boos op mezelf dat ik ze vergeten was. Nog een puntje dus om in 2016 op te blijven letten. 

4. Meer zorg dragen van mijn haar en het laten groeien
Mijn haar is dit jaar niet kapot gegaan, waar ik heel blij om ben. Ik probeer allerlei trucjes die ik online gelezen heb toe te passen in mijn haircare routine en sommige blijken ook effectief wel te werken. Het laten groeien is een ander probleem... Ik heb het gevoel dat alle mensen rondom mij hun haar ongelooflijk snel groeit, terwijl het mijne niet echt veel opschiet. Nouja, ik wacht geduldig verder ;) 

5. Mij geen zorgen maken over wat andere mensen gaan denken
De laatste was ook meteen de moeilijkste van het hele rijtje. Ik betrap mezelf er nog heel vaak op dat ik denk 'Oei, maar wat gaat persoon X daarvan denken' en 'wat gaat persoon Y wel niet zeggen'. Ik heb hier heel lang aan gewerkt en ik merk wel dat het voor mij steeds makkelijker wordt om deze gedachten aan de kant te schuiven. Het maakt helemaal niet uit wat mensen over mij denken of wat ze allemaal zeggen. Het is zo veel belangrijker dat ik er mij zelf goed bij voel en wat die andere mensen denken is hun eigen probleem. Daar moet ik mij niets van aantrekken! 

Voor 2016 stel ik dus geen nieuwe voornemens op, maar ga ik wel proberen om af en toe nog eens te denken aan die van 2015.

Heb jij je kunnen houden aan je voornemens voor 2015?

Liefs,
Hanne .x

(Vandaag is trouwens ook de laatste dag dat je mee kan doen aan de Applepiepieces winactie. Als je dus graag nog je kans wil wagen, wacht je hier best niet te lang meer mee!)

10 opmerkingen:

 1. Sommige zijn heel herkenbaar! Ik vergeet ook soms m'n oordoppen nog, maar gelukkig kan ik al redelijk goed inschatten of ik ze zal nodig hebben of niet, haha. Lippenbalsem is ook mijn ding, als ik dat niet meeheb dan zijn m'n lippen precies nog erger dan normaal! CD's koop ik daarentegen juist wél, ik vind het echt veel fijner om het in mijn handen te hebben dan online en zo steun je de artiest nog wat, hihi. Maar je kan er inderdaad wel wat geld mee uitsparen! Goede voornemens, daar doe ik ook niet aan mee eigenlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is inderdaad wel dat je zo de artiest steunt, maarja; voor elk wat wils he ;)

   Verwijderen
 2. Ik stel voor mezelf eigenlijk nooit doelen op, ik weet toch dat ik ze niet kan volbrengen:P Wel ben ik van plan volgend jaar minder zoetigheid te gaan eten en meer gezond. Wel fijn dat je geld kon besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh das ook een mooie; veel succes ermee! :)

   Verwijderen
 3. Punt 4 en 5 zijn heel herkenbaar haha! Bij mij zijn ze allebei goed gelukt moet ik eerlijk zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen ben je best lekker bezig geweest met je voornemens. En echt, het laatste punt: super mooi en knap! Ik hoop ook echt dat het je lukt om het steeds meer los te laten, omdat je weet dat je oké bent zoals je bent en het niet uitmaakt wat anderen van jou denken. Go get 'em!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een ongelooflijk lieve reactie! Bedankt Irma x

   Verwijderen
 5. Wat goed dat je aan je laatste puntje gewerkt hebt. Uit het hele rijtje lijkt me dat oprecht de moeilijkste. Daarom ook heel veel respect, ik vind je instelling heel erg knap. Hou het vooral vast en dan komt het echt wel goed met jou. Liefs, Zomerkind

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad zeker niet makkelijk te noemen. WAt lief van je! :) Ik hoop dat ik er dit jaar goed mee verder ga doen
   Liefs x

   Verwijderen