woensdag 20 januari 2016

10x hardloop motivatie

Afgelopen zondag moest ik echt nodig nog eens gaan hardlopen. Ik had het al van een paar dagen op voorhand gepland, maar uiteraard ontbrak de motivatie me weer. Het was al weer meer dan twee weken geleden dat ik nog eens was gaan hardlopen en uiteindelijk ben ik -gelukkig- toch de deur uit geraakt zondag. Toen ik achteraf weer thuiskwam voelde ik mij helemaal geweldig. Ik besloot dan ook er snel een papiertje bij te nemen en alle positieve dingen die aan hardlopen vasthangen even op te schrijven. Dit lijstje vol motivatie heeft als doel mij in het vervolg wél uit de zetel te krijgen. En ik heb zo'n voorgevoel dat het nog eens zou kunnen werken ook. Toen ik mij realiseerde dat er een hele hoop mensen zijn met hetzelfde probleem als mij, besloot ik dan ook om dat "oh zo geweldige" lijstje op het wereldwijde web te gooien. Hier komt het:


1. Mijn humeur is na een twintigtal minuutjes lopen aanzienlijk verbetert.

2. Hardlopen is gezond. Het is belangrijk om zorg te dragen van je lichaam en dus ook aan sport te doen. Bijgevolg is hardlopen ook goed om calorietjes te verbranden ;)

3. Je blijft niet achter met een hoop schuldgevoelens omdat je het weer eens uitgesteld hebt.

4. Als je net als ik in een dorp of gemeente woont kun je tijdens het lopen lekker genieten van de natuur. Als je in de stad woont kun je natuurlijk ook altijd in het park of in een bos gaan hardlopen. 

5. Zelf ga ik nooit alleen gaan lopen. Mijn mam of broer gaan altijd met mij mee. Weliswaar op de fiets, maar toch. Het is de perfecte moment om gewoon even bij te kletsen. Als je alleen gaat lopen heb je dan weer de tijd om je hoofd rustig en leeg te maken. Beide kunnen heel fijn zijn.

6. Op de meeste zondagen kom ik gewoon de hele dag niet buiten. Een beetje frisse lucht en zuurstof kunnen dus helemaal geen kwaad!

7. De laatste tijd heb ik weer wat vaker last van hoofdpijn. Hardlopen is echter een gratis middeltje waardoor dit (meestal) verdwijnt!

8. Denk even aan het gevoel van voldoening achteraf. Dat wil je toch niet missen?

9. Natuurlijk verbeter je ook je conditie, wat op verschillende momenten wel van pas kan komen (denk bijvoorbeeld aan de LO-les of dat ene gebouw met die ellenlange trappen) 

10. Hoe vaker je gaat, hoe makkelijker het is om te lopen, aangezien je conditie verbetert. Ook is het voor mij persoonlijk minder lastig om motivatie te vinden wanneer ik vaker ga. Deze zomer ging ik bijvoorbeeld elke week minstens twee keer lopen en ik had er heel wat minder last mee om te vertrekken.

Trek nu maar snel je sportschoenen, dikke trui en wanten aan en hop, de deur uit! ;)
Wat geeft jou motivatie om te lopen?

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Heel fijn, dit lijstje. Ik ben eind de zomer, tot ongeveer eind oktober gaan lopen. Voor school moesten we de 5 km halen en die heb ik uiteindelijk ook gehaald. Op de een of andere manier is het nadien niet meer gelukt. Heel stom, want ik haalde er voldoening uit en het veranderde me zichtbaar lichaamelijk maar ook geestelijk! Deze zaterdag begin ik weer (ja echt :D ), mijn doel is om de color-run in Antwerpen mee te lopen! :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 5km is echt al goed he! Daar moet ik nog niet aan denken hahah. Inderdaad wel jammer dat je het een beetje hebt laten schieten. Veel succes zaterdag! :D

   Verwijderen
 2. Wowie, hoe leuk dat er iemand met je meefietst! Hier zie ik dat niemand gauw doen haha.Ik loop wel graag eigenlijk, maar helaas kan ik nog altijd niet zonder uitgeput te zijn de duizendmiljoen trappen oplopen op mijn kot, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa haha ik ben helemaal niet op mijn gemak als ik alleen moet lopen xp En als ik op school naar de hoogste verdieping moet ben ik toch ook even buiten adem hoor hahah

   Verwijderen
 3. Ik heb je genomineerd voor de liebster award! https://itsagoldsky.wordpress.com/2016/01/21/liebster-award-2/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel Hanne!! :-D

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen mijn moeder nog ging gaan hardlopen had ze ook nooit zin, maar eenmaal ze thuiskwam was het altijd van 'Oh, dat deed deugd' hahah! Ik ben eerlijk gezegd nooit te vinden voor een hardlooppartijtje, ik ben er veel te lui voor! (;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nouja; op een hele hoop dagen ben ik ook te lui hoor ;p

   Verwijderen