zondag 17 januari 2016

Jezelf zijn, de Lesmarathon en ander gezwets

Soms, op dagen zoals deze, heb ik helemaal geen zin om over een of ander onderwerp een artikel te gaan schrijven, terwijl ik toch echt wel zin heb om lekker in dit witte vakje allemaal woordjes te typen die dan weer zinnen vormen en op hun beurt samen een tekst worden die mijn gedachten weerspiegelen. (nounou, wat een zin zeg). Dat zijn de dagen waarop jullie een babbel-blogje terugvinden op jullie scherm. Net alsof we samen ergens een theetje zouden gaan drinken en ik over de meest uiteenlopende zaken zou zitten tateren. Ja, zoiets. En dat is ook waar jullie het vandaag mee zullen moeten doen ;)


Hoe is het nu eigenlijk met jullie? Dat is nou eens echt iets wat ik veeeel te weinig vraag. Jullie zitten hier altijd maar mijn gezwets te lezen en ik vertel honderduit over mijn eigen leventje -soms vraag ik mij echt af waarom jullie dat nou zo interessant vinden hihi. Echt waar, dames (en eventueel een enkele heer?), laat me even weten in de reacties hoe het nu met jullie is!
In ieder geval, met mij gaat alles vrij goed tegenwoordig. Ik ben op de meeste dagen ongelooflijk energiek en opgewekt. En vooral op schooldagen dan. Ik heb geen idee hoe het komt, maar ik vind het zelf wel fijn zo. Mijn vrienden daarentegen komen mij 's morgens soms met een zucht tegemoet, als ze zien dat ik hen weer eens met een big smile sta op te wachten. Nouja, ze zijn er stilletjes aan wel bijna aan gewend denk ik, hoor. Misschien komt dit gedrag net een beetje door hen. Ik heb een hele fijne groep vrienden en ik voel mij op mijn gemak bij hen. Het komt niet zo vaak voor dat ik echt mensen heb waarbij ik helemaal mezelf durf te zijn, maar ziehier: ik heb een groep belachelijk leuke mensen gevonden waarbij mijn gevoel voor schaamte verdwijnt als sneeuw voor de zon (wat niet altijd even goed afloopt) en ik 100% IK kan zijn. 

Binnenkort organiseert onze school een 24-uur lesmarathon en daar ga ik dan ook aan deelnemen met deze amusante bende. Op vrijdag  26 februari hebben we gewoon de hele dag normaal les met onze gewone klas, maar zodra de schoolbel gaat om 15u45 begint de pret. Vanaf dan gaan we in groepen de rest van de avond en nacht verschillende activiteiten doen zoals sport, muziek, film, creatieve dingen, originele lessen (zoals chinees e.d.) en tussendoor natuurlijk ook verschillende maaltijden. Dit gaat door tot zaterdag 8u30, zodat we de volle 24 uur op school doorgebracht zullen hebben. Het idee op zich is al geweldig leuk, maar wat het nog beter maakt is het feit dat dit alles voor het goede doel is. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen die deelneemt zich laat sponsoren. Het geld gaat naar onze zusterschool in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, die het uiteraard heel goed kan gebruiken. Hoe ik de volle 24 uur effectief wakker ga kunnen doorbrengen, is mij nu nog een raadsel (waarschijnlijk door tijdens de film even een dutje te doen hihi), maar ik kijk er echt ongelooflijk naar uit. Persoonlijk hoop ik dat onze groep niet zwemmen op het programma krijgt, dat is echt mijn ding niet. Daarentegen hopen de meeste mensen in onze groep (mij inclusief) dat we wel de activiteit 'karaoke' voorgeschoteld krijgen. Kijk, dat is nog zoiets dat ik alleen maar durf te doen met mensen waar ik mij écht goed bij voel. Je zal me nog niet zo rap karaoke zien zingen in de buurt van mijn nieuwe klas. Niet dat ik niet met hen overeen kom ofzo he, integendeel, het zijn juist hele fijne mensen. Maar ik kan gewoon (nog) niet helemaal mezelf zijn bij hen. Misschien verbetert dit nog wel. Ik ken de meesten ook nog maar enkele maanden, dus dat is vast wel normaal, niet? Nouja, we zien wel hoe het allemaal loopt.

Ik denk dat ik hier stilletjesaan maar weer eens moet gaan afronden. Eerlijk gezegd zou ik op deze manier wel de hele dag door kunnen gaan. Jammer genoeg zijn er ook nog andere dingen die gedaan moeten worden. Jaja, ik heb het inderdaad over schoolwerk. Je kent het vast wel he #uitstelgedrag. Ik ben altijd zo dom om de makkelijkste en kleinste taken en toetsen eerst te maken/leren, en de zwaardere leerstof tot het laatste te laten liggen. Daardoor moet ik deze namiddag nog wat wiskunde gaan leren. Normaal geen probleem hoor, maar momenteel zijn we bij het onderdeel goniometrie aanbeland en dat is voor mij 1) een van de moeilijkste onderdelen en 2) het onderdeel dat ik het minst graag doe. Gelukkig is de overhoring pas vrijdag en heb ik nog wel een paar daagjes om alles te verwerken (oeps, daar is het uitstelgedrag weer).

Oke, oke, hier stopt het echt hoor, I promise. Nu is het jullie beurt: vertel mij maar in de reacties hoe het met je gaat en wat er zoal aan het gebeuren is in jouw leventje tegenwoordig. Ik ben ongelooflijk benieuwd :)

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Wat gaaf die lesmarathon! Ik hoop wel echt dat het je steeds ietsjes beter en stapje voor stapje lukt om jezelf te zijn. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het fijn is voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief Irma! Ik hoop het ook hoor. Maar ik geef het gewoon nog wat tijd :) x

   Verwijderen
 2. Oh, ik kijk met veel genot terug naar de vorige editie van de lesmarathon. Dat is dan toch wel één iets dat ik mis aan die school. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah de vorige keer heb ik niet meegedaan. Je kan mij ook altijd sponsoren he ;) En uhmm meisje, ik denk dat je nog één dingetje vergeet aan 'die school' dat je mist (Kuch kuch Hanne kuch kuch)

   Verwijderen
 3. Ik hoop ook mee te doen met de lesmarathon, het lijkt me zo gezellig! Ik ben echt enorm blij dat het zo goed met je gaat! :D x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha super! dan zie ik je wel eens op een gezamenlijk momentje he ;)

   Verwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Dit leest zo leuk!
  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi het schrijft ook heel leuk! Blij dat je het zo fijn vindt :D x

   Verwijderen
 5. Je schrijft zo leuk Hanne!! Met mij gaat het prima, ik voel me gewoon heel vrolijk en dat komt mede doordat ik sinds kort een vriendin heb (ja, relatie) :). Wat fijn dat het met jou ook goed gaat en die lesmarathon klinkt echt leuk! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wooehoeew! Proficiat met je vriendin Veerle! :D ik ben echt heel blij voor je x

   Verwijderen