woensdag 13 januari 2016

Tips voor het organiseren van een feestje

Of het nu enkel voor je dichte familie is of voor je hele vriendenkring, bij het organiseren van een feest komt altijd een hele hoop kijken. Om jou een beetje te helpen, heb ik vandaag een paar tips verzameld, zodat jouw feest vlekkeloos verloopt! 


Als je slechts een klein aantal mensen bij je thuis uitnodigt, ga je waarschijnlijk alle drank gaan halen in de supermarkt. Als het echter om een groter feest in een zaal gaat, is het meestal handiger om je drank bij een brouwer of leverancier te kopen. Wanneer je dit doet, ga je best op zoek naar een leverancier die overige drank terug neemt. Zo kun je na je feest alle nog ongeopende flessen teruggeven. Dit komt goedkoper uit, aangezien je die overschot niet hoeft te betalen, en zo blijf je achteraf ook niet met al die flessen zitten.

De tweede tip kun je niet altijd gebruiken, maar is volgens mij toch heel handig om toe te passen, wanneer mogelijk. Vraag aan mensen om voor een bepaalde datum te laten weten of ze aanwezig zullen zijn of niet. Hierdoor kan jij al een heel stuk beter inschatten hoeveel eten en drinken er moet zijn en eventueel ook hoeveel tafels en stoelen je moet voorzien. Het ziet er ook maar wat raar uit als er een twintig tal lege stoelen rond de tafel staan hé ;)

Natuurlijk kan je ook geen feest geven zonder een locatie te hebben. Iedereen bij je thuis uitnodigen is een optie, maar naarmate het aantal genodigden oploopt, valt deze optie al snel weg. Dus moet je op zoek gaan naar een zaal. De mensen die in België hun feest willen geven, kunnen om een locatie te vinden gebruik maken van een ongelooflijk handige site: https://www.salino.be/nl/. Op deze site kun je namelijk heel gemakkelijk op zoek gaan naar een feestzaal of vergaderzaal. Je gaat gewoon naar het onderdeeltje Feestzaal, typt de postcode van je gemeente in aan de zijkant et voilà! Je hebt een lijst met verschillende zalen in jouw buurt. Ook heb je een optie om te zoeken op een kaart, waar alle zalen op aangeduid zijn, als je dat handiger vindt. En je moet niet bang zijn dat ze enkel zalen hebben in grote steden hoor. Toen ik even mijn eigen dorp opzocht, kwamen er al direct 6 zalen tevoorschijn. 

Als je een avondmaal (of lunch) voorziet voor alle gasten van het feest, zorg dan dat je genodigden hiervan op de hoogte zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat mensen met een vol buikje ergens toekomen om dan te zien dat ze nog een maaltijd naar binnen moeten stampen. Wanneer je het menu samenstelt denk je best ook even goed na. Zijn er vegetariërs uitgenodigd? Zijn er kinderen bij of is het enkel voor volwassenen? Zorg dat er voor iedereen wel iets lekkers is om te eten.

Tot hier mijn tips voor het organiseren van een feestje! 
Heb jij nog een geweldige tip die ik gemist heb?

Liefs,
Hanne .x
Dit artikel is gesponsord door Salino.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen