woensdag 24 februari 2016

De Mol | Aflevering 3 en 4

Aangezien ik veel enthousiaste reacties kreeg op mijn vorige molblog, zowel hier als op Facebook, lijkt het mij wel leuk om vanaf nu elke twee afleveringen even met jullie te bespreken. Ik vind het niet alleen geweldig om mijn theoriën met andere mensen te delen, maar daarnaast ook het lezen van andere mensen hun mening en zo misschien nog nieuwe dingen ontdekken. Tijdens aflevering 3 en 4 en de extra filmpjes van de afgelopen weken heb ik weer een hele hoop dingen opgemerkt en heb ik vandaag een paar nieuwe theoriën voor jullie klaar.
(Spoiler alert: als je aflevering 3 of 4 nog niet gezien hebt van de Belgische Mol serie, wacht je best nog even met dit blogje te lezen)
Bij de paintball-proef in aflevering drie wou Thibaud Cathy helpen door voor een beetje afleiding te zorgen. Hij deed dit door een steentje te gooien, maar gooide het zodanig slecht dat het eigenlijk net voor Cathy belandde, waardoor ze meteen geraakt werkt. Ookal was dit best wel een opvallende sabotage (die man gaat toch niet echt per ongeluk een steen van op een paar meter afstand zo slecht werpen?), toch verdenk ik hem niet. Thibaud is een veel te opvallende kandidaat in mijn ogen en volgens mij dus ook niet de Mol. Hij wil zich misschien wel verdacht maken bij de andere kandidaten om hen op het verkeerde spoor te zetten.

Cathy heeft enkele fouten begaan in aflevering 4. Zo bleef ze het de hele tijd maar hebben over die begraafplaats bij de radio-proef, ookal moesten ze daar totaal niet zijn. Daarnaast vond Cathy het ook niet nodig om te lopen toen ze samen met Hanne uitstapte aan het tweede gebouw. Ze vroeg nogal verontwaardigd aan Hanne dat ze toch  niet ging lopen. Toch verdenk ik Cathy niet. Ik vind ook haar een iets te opvallende kandidaat. De Mol lijkt mij eerder iemand die niet té veel opvalt en wat subtieler is.

Gilles beweerde dat hij in de paintball-proef van aflevering drie geraakt was. Wanneer er achteraf echter gekeken werd naar zijn pak, vond niemand er verf op terug. Had hij gedaan alsof om het spel te saboteren of was het bolletje verf gewoon niet open gesprongen? Ik weet het niet.

Toen ik hoorde dat Hanne in de vierde aflevering de vrijstelling had, was ik echt enorm blij. Volgens mij is zij het sowieso niet, maar ik schat haar kansen om het spel nog lang vol te houden ook niet al te hoog in. Aangezien ik haar één van de leukste kandidaten vind, ben ik heel blij dat ze er nog minstens een aflevering bij blijft.

Ik had ook een hele epistel met zogezegde verdenkingen over Issa klaar voor jullie, maar aangezien zij maandag het spel heeft moeten verlaten, zijn deze nu niet echt meer van toepassing. Zij was echter wel mijn tweede hoofdverdachte. Door haar vertrek twijfel ik momenteel niet meer en is op dit moment voor mij de Mol Bruno.

Bruno is tijdens de afleveringen zo subtiel en onopvallend, maar toch zijn er kleine dingetjes waardoor ik hem echt ga verdenken. Tijdens één van de extra filmpjes van aflevering 3 zei hij bijvoorbeeld letterlijk "Nee, ik ga zeker niet winnen. Nee, dat gaat niet gebeuren. Je zal wel zien." Daarna voegde hij er ook nog aan toe: "De dag dat ik mijn plicht hier gedaan heb, zal het goed geweest zijn. Ik zie het zo." Hier waren ook geen andere kandidaten bij aanwezig, dus is het volgens mij niet echt een kwestie van willen opvallen. Woorden van een Mol? Op het antwoord zullen we nog even moeten wachten.

Wie verdenk jij op dit moment?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen