zondag 7 februari 2016

Finished Books | Januari '16

Iets later dan ik gepland had, maar alsnog staat hij voor jullie klaar: mijn maandelijkse post over de boeken die ik de afgelopen weken las. Benieuwd naar wat ik vond van de populaire Wij Leugenaars en de klassieker Harry Potter and the Prisoner of Azkaban?


HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN
Ik begon het nieuwe jaar met het derde deel van de Harry Potter reeks. Beetje bij beetje probeer ik mijn achterstand in te halen. De Harry Potter films heb ik allemaal al meermaals gezien, maar ik heb nog steeds een paar boeken niet open geslagen. Na deze gelezen te hebben, heb ik er nog vier te gaan! Dit was trouwens de eerste keer dat ik een Harry Potter boek in 'volwaardig formaat' las. De vorige waren allebei pocket versies.

The Prisoner of Azkaban gaat over het derde jaar van Harry en zijn vrienden in Hogwarts. Dit is onder andere het jaar dat we voor het eerst mogen kennismaken met Remus Lupin en Sirius Black, twee fantastische heren. Daarnaast is het ook het jaar dat Harry de zus van zijn geliefde nonkel Vernon opblaast en laat weg vliegen. Hihi dat moment blijft mij altijd bij.

Ik heb uiteraard weer ontzettend genoten van dit boek. Ik weet niet hoe ze het doet, maar Rowling weet mij altijd weer te boeien. Ookal weet ik precies hoe het allemaal gaat aflopen, ik blijf de Harry Potter verhalen spannend en meeslepend vinden. Aangezien ik eerst de films gezien heb en nu pas de boeken lees, krijg ik er soms nog een verrassing bij: een paar extra's die niet in de film te zien waren maken het boek nog leuker. 

WIJ LEUGENAARS
Wat wou ik deze al een hele tijd graag lezen! Toen hij ein-de-lijk eens niet uitgeleend was, wanneer ik naar de bibliotheek ging, had ik hem direct in mijn handen. Wij Leugenaars is de laatste tijd heel erg populair, wat mij natuurlijk nieuwsgierig maakte. Daarnaast kreeg het ook lovende commentaar van John Green: "Verontrustend, prachtig en razend knap. Wij Leugenaars is onvergetelijk."

Het verhaal van E. Lockhart gaat over de familie Sinclair, een rijke Amerikaanse familie die er alles aan doet om er naar de buitenwereld toe zo perfect mogelijk uit te zien. Opa heeft een privé-eiland waar elke zomer de hele familie samen woont. Op 15 jarige leeftijd gebeurt er echter iets met Cadence, het hoofdpersonage en ik-figuur in het boek. Achteraf kan ze zich, buiten haar verliefdheid en een paar kleine gebeurtenissen, niets meer herinneren van wat er die zomer gebeurde. De mensen rondom haar willen er niet met haar over praten, dus moet ze zelf op zoek gaan naar de waarheid.

Het hele verhaal bouwt eigenlijk op naar het einde. Je krijgt steeds meer informatie over zomer 15 aan de hand van flashbacks, gesprekken en terugkerende herinneringen van Cadence. Zelf was ik stilaan wel een theorie aan het vormen. Ik was er steeds zekerder van dat ik wist wat er met Cady gebeurd was. Tot ik aan het einde van het boek kwam. Dat was heel onverwachts en even verschieten. Op de achterflap van het boek staat dan ook "Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg." Uiteraard ga ik jullie nu niet vertellen hoe het allemaal in elkaar zit. Lezen maar, als je benieuwd bent! ;)
Wat ik wel even grappig vond was dat het mij zo'n goeie 46 bladzijden gekost heeft om erachter te komen dat Cadence een meisje was. Geen idee waar ik met mijn hoofd zat, maar ik was er echt van overtuigd dat het hoofdpersonage hier een jongen was. Dat was toch even aanpassen voor mij toen ik dat te weten kwam hoor!
In ieder geval vond ik dit een geweldig boek. Het is ook hier en daar wat poëtisch geschreven, waar ik wel van kan genieten.

Welke boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen:

  1. 'Wij Leugenaars' klinkt echt heel leuk! Toevallig heb ik deze maand twee boeken van John Green gelezen: Het grote misschien en 19 keer Katherine. Ook aanraders! liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aah die heb ik beide ook al eens gelezen. Inderdaad geweldige boeken! :D x

      Verwijderen