woensdag 30 maart 2016

Finished Books | Februari en Maart '16

Het einde van de maand komt nu wel heel dichtbij en dat betekent maar een ding: tijd voor een nieuw Finished Books artikel! De oplettende lezers onder jullie zullen het misschien opgemerkt hebben, maar over de maand februari is er nooit een artikel online gekomen in deze rubriek. Aangezien februari een kortere maand is en ik ook gewoon niet zoveel tijd had om te lezen, besloot ik om de boeken van februari en maart samen te nemen in één artikel. Vandaar staat er vandaag dus een dubbele lading boeken voor jullie klaar!


BIBLIOTHEEK DER ZIELEN
Waaah, wat was ik bij toen ik zag dat de bib hier in mijn dorp dit boek had aangeschaft! Mijn lijstje dat ik had meegenomen met boeken die ik van plan was uit te lenen, vloog dus ook rap aan de kant en vol enthousiasme stapte ik de bibliotheek buiten met deze kanjer onder de arm. Bibliotheek der Zielen is het derde deel van de bekende trilogie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs.

Het boek sluit meteen aan waar het vorige eindigde. Ik las het vorige deel in juni, dus had het ook best even lastig met terug in het verhaal te komen en alles terug te herinneren. Dit boek gaat over Jacob die zijn vrienden, en vooral ook de ymbrynes, moet bevrijden uit de handen van de schepsels en de hulsels. Dit wordt een heel moeizame klus en op zijn pad leert hij ook heel wat nieuwe mensen kennen.

Het is echt een sterk verhaal met veel onverwachte wendingen, zoals we gewoon zijn van Ransom Riggs. De foto's, die opnieuw verspreid over het boek zitten, zijn uiteraard weer een prachtige toevoeging. Op zich vond ik dit deel wel het minste van de hele trilogie. Zo was het bijvoorbeeld jammer dat de vrienden van Jacob, de andere bijzondere kinderen, zo weinig voorkwamen in het verhaal. Maar nog steeds de moeite waard hoor! 

IN HET BEGIN WAS ER... BOB
Ik wou graag nog eens een iets luchtiger en humoristisch boek lezen. Na wat zoeken kwam ik deze tegen van Meg Rosoff. Ik vond het er geweldig uitzien en het idee achter het verhaal, het concept, leek mij echt fantastisch.

Het verhaal gaat over Bob, een 18 jarige jongen die God is van de planeet Aarde. Dat baantje heeft hij eerder bij toeval gekregen. Hij is dus niet echt een geschenk voor de Aarde. Bob is een stereotype puber: lui, egoïstisch, egocentrisch en altijd achter zijn libido aanhollend. Dat laatste zorgt voor een boel problemen, zeker wanneer hij de sterveling Lucy leert kennen.

Eerlijk gezegd was dit toch wel een tegenvaller. Ik heb op een bepaald punt zelfs getwijfeld om te stoppen met lezen en het boek gewoon aan de kant te leggen. Uiteindelijk heb ik toch doorgelezen, maar het heeft wel een stukje langer dan normaal geduurd vooraleer ik dit boek uit had. Ik ga hem jullie dus niet aanraden.


ALLEEN LIEFDE 
MINISCULE OORLOGEN (NIET MET HET BLOTE OOG ZICHTBAAR)
Alleen liefde en miniscule oorlogen zijn twee poëziebundels van Toon Tellegen. Het was al weer een tijdje geleden dat ik nog eens poëzie gelezen had en daarom ging ik op zoek naar een schrijver waarvan ik nog niets gelezen had. 
De gedichten spraken mij niet allemaal evenveel aan. Vaak waren er zaken bij die ik niet zo goed begreep. Ze waren echter wel mooi geschreven en hier en daar zat er echt een parel tussen.

TWEE OUDE VROUWTJES
Ook dit is een boekje van Toon Tellegen, maar dit keer dus geen poëziebundel. Twee oude vrouwtjes bestaat uit allemaal korte verhaaltjes van 1, 2 of 3 pagina's. De verhaaltjes gaan dus over twee oude vrouwtjes die elkaar graag zien. Ouderdom en de dood spelen in veel van de verhalen een grote rol. Toch zijn ze zeker niet allemaal triest hoor! De liefde komt vaak terug in dit boekje en daarnaast zijn sommige verhaaltjes ook gewoon best grappig. Zeker eens het lezen waard dus! 

Welke mooie boeken heb jij de afgelopen maand gelezen? Dan kan ik gauw even mijn to read lijstje aanvullen. ;) 

Liefs,
Hanne .x

9 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien! Ik heb nog nooit van 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs' gehoord, maar het lijken me erg leuke boeken. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. ja, sommige zijn echt het lezen waard!

   Verwijderen
 3. Nog nooit van deze boeken gehoord, leuk om te lezen dat je er zo enthousiast over bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja als ik ergens enthousiast over ben kan ik dat moeilijk wegsteken ;)

   Verwijderen
 4. Lijken mij interessante en mooie boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zitten interessante boeken tussen, leuk! Ik heb je genomineerd voor de Blogging Story tag, staat nu op mijn blog! xx

  BeantwoordenVerwijderen