zondag 20 maart 2016

Muziek op een druilerige dag | Fotografie

Het is zondag namiddag en ik zit op mijn eentje thuis aan de keukentafel, helemaal klaar om gezellig wat op mijn toetsenbord te tokkelen. Op de achtergrond (nouja, zo still staat 'ie nu eigenlijk wel niet) speelt de radio: een oude CD van Clouseau. Ik ken nog steeds alle liedjes ongeveer vanbuiten en het meezingen doet me echt weer denken aan mijn kinderjaren. Een en al fijnheid! De inspiratie om een artikeltje te gaan schrijven voor jullie ontbreekt echter een beetje.. Hmm dan halen we maar eens de camera uit de kast, niet? Lijkt mij alvast een goed idee! ;) 


Aangezien het vandaag een nogal druilerige dag is, waren vrolijke fotootjes met een mooie lichtinval niet direct een optie. Daarom heb ik mijn camera maar ingesteld op de zwart-wit functie, wat ook voor een heel mooi resultaat zorgde! (en zo matcht de sfeer van de foto's een beetje met het weer hihi).
Als ik nu zo naar deze foto's zit te kijken, komt er voor mij een iets diepere betekenis naar boven. Ik heb namelijk vooral muziekinstrumenten en dingen die met mijn muziek te maken hebben gefotografeerd en door het zwart-wit effect komt er voor mij een boodschap uit voort die ik al wel vaker heb ervaren: muziek is er niet alleen voor je in de goede tijden, maar ook op donkere, triestige dagen.
Een blik uit het raam en nee hoor, nog steeds geen straaltje zon te bespeuren... Gelukkig hebben we afgelopen week wel al dikwijls kunnen genieten van de warmte van de zon! Het strikje om mijn ukelele vind ik echt fantastisch. Ook super origineel natuurlijk en totaaaal niet nagedaan van Dodie Clark ofzo ahum... ;) Hihi sorry voor het stof trouwens dat je op deze foto een beetje ziet liggen. Ik moet mijn kleine vriendje dringend eens oppoetsen.


En met deze laatste foto van ons fotogeniek gordijn ga ik dit artikel afronden. Wat vonden jullie van deze fotoreeks? Ik ben er zelf in ieder geval heel tevreden over! 
Ohja en ik heb trouwens de post van vorige week (met de cadeautjes die ik voor mijn verjaardag gekregen heb) nog een beetje aangevuld. Dus als je dat nog niet gezien hebt kun je altijd HIER even kijken! :) 

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Gaaf hoor! Vooral omdat je het van een bepaalde hoek hebt genomen waardoor je een focus krijgt op één punt maakt de foto's heel gaaf. En natuurlijk omdat ze zwart-wit zijn, dat is echt een mooi filter is deze gevallen! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Veerle! jaa ik vind het altijd geweldig om vanuit één hoek te fotograferen en zo niet alles in focus te brengen :D x

   Verwijderen
 2. Altijd leuk om je camera even boven te halen en te zien waar je uitkomt hé! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Vooral de tweede foto vind ik prachtig :) Maaaar, hopelijk wordt het snel weer beter weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Ja, dat komt vast wel hoor ;)

   Verwijderen