zondag 10 april 2016

Zeeland Dag 1

Van zaterdag 2 april tot de daaropvolgende dinsdag was ik op reis in Zeeland. Niet zo heel ver van de deur, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd. Het was echt een prachtige reis: fijn hotel, mooie streek, vriendelijke mensen (Nederlanders zijn zo anders dan wij Belgen) en natuurlijk ook aangenaam gezelschap. Dat gezelschap bestond uit een groep mensen, zowel volwassenen als kinderen/jongeren, waarmee we af en toe samenkomen en ook elk jaar eens op reis gaan. Altijd leuk om wat mensen van je eigen leeftijd mee te hebben op reis! De komende tijd ga ik jullie dus hier vertellen over wat we zoal gedaan hebben op deze vierdaagse. Misschien haalt iemand van jullie er wel inspiratie uit voor een volgende vakantie?
We vertrokken rond 9 uur 's ochtends met de auto richting Zeeland. Als eerste uitstap hadden we iets gekozen dat we onderweg konden bezoeken: het stadje Middelburg. Daar liepen we wat rond door de straatjes en over de markt. Zo gingen we natuurlijk ook even kijken naar het stadhuis en de kerk(/abdij?). Die laatste had een heel grappige toren. Het bovenste deel leek net een kroon hihi. 
Het weer ziet er op deze foto's trouwens heel fijn en zonnig uit, maar het was jammer genoeg best nog koud.
Tijdens het wandelen door de winkelstraatjes kwamen we een man tegen met een orgel. Hij speelde echter niet zomaar standaard orgel muziek. Nee, de straat werd gevuld met allemaal Justin Bieber liedjes in een heel andere versie. Love Yourself, Baby, Sorry, ze kwamen allemaal voorbij. Dit vond ik echt geweldig.

In een ander straatje kwamen we dan weer een super leuk tweedehands muziekwinkeltje tegen. Jammer genoeg was het gesloten en moesten we door de raampjes naar binnen kijken. Daarbij zagen we dan ook dit bordje op een raam hangen. Flexibele uren noemen ze dat dan he ;)Na nog even opgewarmd te hebben bij een theetje of koffie in een gezellig cafeetje, reden we door naar ons hotel in Burgh-Haamstede. Ingecheckt en de bagage gedropt in de kamer vertrokken we weer op wandel. Het strand was zo dicht bij ons hotel, dat we wel even moesten gaan kijken. Toen we ons daar op een bankje gezet hadden om te genieten van het uitzicht, vielen mij plots deze bordjes op. In verschillende talen stonden er allemaal boodschappen op voor mensen die overleden waren. Soms stond er ook een naam bij of een sterfdatum. Daar word je toch even stil van.


Op de terugweg kwamen we twee keer herten tegen. Gewoon zo langs de kant van de weg. Hoe gek is dat?! Eerst had ik wel wat schrik, omdat ze zo dichtbij waren en er de tweede keer ook geen afsluiting was, maar uiteindelijk nam mijn fascinatie voor deze prachtige dieren het toch over. 


Als afsluiter van onze dag ontspande ik nog even in het zwembad -waarvan het water trouwens véééél te koud was; brr- en genoot ik voor een kwartiertje van de lekker hete sauna. 
En dat was dan alweer de eerste dag van ons reisje naar Zeeland! Binnenkort komen ook dag 2, 3 en 4 online te staan.

Ben jij al ooit eens een hert tegengekomen langs de weg? 

Liefs,
Hanne .x

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk, dat orgel! En zo'n mooie beesten, die herten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik moest wel even goed nadenken bij dat 'soms gesloten als het open is'. Ik wil ook nog zo graag een keer naar Zeeland, lijkt me heel leuk! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Janne! Haha ik moest ook twee keer kijken voor ik het helemaal door had xp

   Verwijderen
 3. Wat een bijzondere orgel zeg. Klinkt goed! Lekker om even weg te gaan. Wil nog zo graag een keer naar Zeeland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker eens doen! Is heel erg fijn daar :)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke foto's! En bijzonder dat je zo twee herten tegenkwam! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje!! en ja he, ik vond het ook super

   Verwijderen