zondag 17 april 2016

Zeeland Dag 2

Vorige week vertelde ik jullie al over ons eerste dagje in Zeeland. Op zondag 3 april, de tweede dag, straalde het zonnetje de hele dag echt enorm. Zo konden we zelfs gewoon zonder jas rondlopen buiten. Aah, echt een lente gevoel! Van dat mooie weer hebben we dan ook volop genoten door onze dag voornamelijk buiten te spenderen. We begonnen in het dorpje Domburg. Terwijl we door de straten wandelden werd ik helemaal verliefd. Wat een gezellig plaatsje is dit zeg! 

Terwijl we aan het kuieren waren door Domburg, botsten we plots op dit onwijs leuke winkeltje. (waarvan ik uiteraard de naam niet meer weet...). Ik ben echt een fan van dit soort winkels, brol-winkels zoals pap ze graag noemt hihi. Vooral dit rek met bordjes en theekopjes trok mijn aandacht. Wat zijn die leuk zeg! Ik heb er uiteindelijk toch maar geen meegenomen, aangezien er hier thuis al een hele hoop in de kast staan. ;)Nadat we een tijdje in het dorp zelf rondgelopen hadden, besloten we het strand erachter op te zoeken. Dit keer voor een echte strandwandeling. En ja hoor, ook de strandhuisjes moesten aan mijn fotografie-bui geloven. Zijn ze niet prachtig geschilderd? 

   

En van al dat wandelen kregen we natuurlijk ook dorst hé ;). Op het strand zelf waren er wel enkele plaatjes waar we iets konden drinken, maar die zaten natuurlijk helemaal vol door het prachtige weer. Daarom stapten we een klein eindje terug en zo vonden we al snel een rustiger plaatsje. Buiten op het terras van een hotel dronken we iets en dit keer was ik het die aan het fotorondje moest geloven.

 

Vandaag geen herten in het wild, maar wel deze dappere vogel. Hoe dicht we ook kwamen, hij vloog echt niet weg. Super handig natuurlijk om een paar plaatjes te schieten. Zie je trouwens hoe blauw zijn ogen zijn?
Na ons terrasje gingen we kort nog even naar het Marie Tak museum. Ik had mij er al erg op verheugd, aangezien ik wel houd van een beetje kunst. De tentoonstelling viel echter nogal tegen, omdat 'ie echt heel klein was...  

In de namiddag stond er een fietstocht op het programma. Aangezien iedereen altijd zegt dat Nederland zo heerlijk plat is om te rijden, in tegenstelling tot het heuvelige Vlaanderen, had ook ik mij laten verleiden om mee te gaan. Het grootste deel van de tocht was ook echt plat hoor, uitgenomen het eerste deeltje... Aangezien we per ongeluk een iets andere route genomen hadden, kwamen we op een stuk terecht waar het constant bergop en bergaf ging. Vermoeiend, maar wel goed voor de conditie en bevorderlijk voor de nachtrust! hihi ;)

En zo zijn we het einde van dag 2 tegemoet gereden! 
Wat is jouw favoriete brol-winkeltje

Liefs,
Hanne .x

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh superleuk! Ik herkende het kerkje in Burgh-Haamstede al, hihi. Ik kom daar regelmatig, want wij hebben een vakantiehuisje in Westenschouwen, daar vlakbij. Leuke foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeps op de foto zie je het kerkje van Domburg hihi maar het lijkt inderdaad wel heel erg op dat van Burgh-Haamstede. Ooh wat jammer dat je er toen niet was! Konden we gezellig eens gemeet hebben ;) x

   Verwijderen