zondag 24 april 2016

Zeeland dag 3

Het lijkt ondertussen echt al zo lang geleden dat ik op reis was, ookal is het nog maar drie weken achter de rug. De perfecte manier om de vakantiestemming terug op te roepen? Herinneringen boven halen aan deze prachtige tijd natuurlijk! Ik vertelde jullie de afgelopen weken al over wat we zoal deden op de eerste en tweede dag van mijn reisje naar Zeeland. Vandaag is dan ook dag 3 aan de beurt. We begonnen deze dag met een hoop regen. Daardoor besloten we om iets langer in het hotel te blijven in de voormiddag. Ik speelde wat piano, er werd gezellig wat gebabbeld en spelletjes gespeeld.Eens de regenwolken begonnen weg te trekken, gingen we op pad. Als eerste stop stond de Plompetoren op het programma. De dag ervoor had een oudere man ons aangeraden dat we zeker eens een kijkje moesten nemen daar. 
Er was echter wel een hele hoop wind -zeker boven op de toren- waardoor ik dan maar besloot mijn haar te beschermen met mijn sjaal :')
We moesten wel een aantal trappen beklimmen, maar die inspanning werd zeker beloond. Wat een prachtig uitzicht had je boven op de toren! Die man die ons had aangeraden om hierheen te komen, had helemaal gelijk. Zeker de moeite waard als je eens in de buurt bent.Vervolgens reden we nog een eindje verder naar een meer, om een boswandeling te maken. Zoals ik al zei had het die voormiddag goed geregend, waardoor het op sommige plaatsen in het bos echt ploeteren in de modder werd. Nouja, je moet er iets voor over hebben om een beetje natuur te zien he ;)Tussendoor gingen we even uit het bos naar een klein dorpje, op zoek naar een cafeetje of iets dergelijks waar we een kleine pitstop konden houden. De eerste gelegenheid die we tegenkwamen in het dorpje was uiteraard gesloten. Toen we verder niets meer vonden, vroegen we aan een van de buurtbewoners om hulp. Nadat deze man ons verteld had dat die gesloten taverne de enige plaats was waar we iets konden drinken, bood hij ons doodleuk aan om gewoon bij hem in de tuin iets te gaan drinken. Dit vond ik echt geweldig. Wat een spontane, vriendelijke man zeg! Deze mentaliteit zal je in België zelden tegenkomen, terwijl Nederlanders vaak een stuk spontaner en vriendelijker zijn. We sloegen zijn aanbod echter wel af, aangezien onze groep uit 15 personen bestond en hij nu ook weer niet zóveel plaats had. 


Na deze wandeling trokken we terug naar ons hotel om te genieten van onze laatste avond daar.

Vind jij dat er veel verschil is tussen de Belgische en de Nederlandse mentaliteit?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen