zondag 22 mei 2016

6 positieve kanten aan mijn generatie

Over mijn generatie, ofwel de jeugd van tegenwoordig, hoor je vaak niet al te veel goeds. De oudere generaties zijn er verrassend goed in om al het negatieve te zien in de jeugd en dit dan ook nog eens uit te vergroten. Helemaal onterecht volgens mij! Natuurlijk hebben ook wij een hele hoop goede kanten. Om maar al eens te beginnen met deze 6.


 1. Wij zijn ons veel bewuster van alle milieu problemen en gaan hier ook bewuster mee om. We hebben ten slotte maar één aarde! Aangezien de vorige generaties het verknoeid hebben, moeten wij het nu oplossen he.

 2. Verschillende onderzoeken hebben het al aangetoond: de jeugd van tegenwoordig drinkt én rookt minder. Natuurlijk zijn er altijd een paar uitzonderingen (denk maar aan de comazuipers), maar we hebben het hier over gemiddelden he.

 3. En dat sluit aan bij het volgende puntje: we zijn ons er van bewust dat een gezonde levensstijl belangrijk is. Of nouja, toch een groot deel van ons. En we proberen dan ook er iets aan te doen. Kijk maar eens rondom jou naar al je vrienden. Je kan waarschijnlijk wel een heel aantal mensen opsommen die meestal echt gezond eten of die regelmatig aan sport doen.

 4. Ik vind het opvallend hoe veel verdraagzamer wij zijn. Natuurlijk zullen er altijd wel racistische en discriminerende mensen zijn, maar over het algemeen aanvaarden wij LGBTQ mensen, mensen van andere landen en mensen met andere godsdiensten veel meer dan vroeger.

 5. En dat zou volgens mij wel een beetje kunnen komen door het internet. Er zijn uiteraard een hoop nadelen aan al het online gebeuren, maar ouderen die hier niet veel van afweten, onderschatten het toch een stuk. Het internet kan een prachtige plaats zijn: je leert er veel bij, kan nieuwe vrienden maken, iedereen kan zijn mening met de hele wereld delen en ga zo maar door. Niet slecht, toch?

 6. En dan als laatste, voor alle mensen die toch blijven volhouden dat er in de jeugd van tegenwoordig niet veel goeds zit: wij zijn opgevoed door de 'betere' generaties! Mensen vergeten soms dat jongeren vooral gevormd worden door hun ouders. De manier waarop wij opgevoed zijn, is dus een zeer bepalende factor voor ons gedrag. Als er zoveel negatieve kanten zijn aan mijn generatie, moeten de vorige generaties misschien eerst eens naar zichzelf kijken in plaats van ons de schuld te geven van alles.

Wat vind jij zo geweldig aan de jeugd van tegenwoordig?

Liefs,
Hanne .x

8 opmerkingen:

 1. Zo mooi geschreven Hanne, en je hebt eigenlijk echt wel gelijk hoor: je maakt me blij dat ik in deze generatie leef haha :D Leve wij, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Silke! Daar mag je zeker blij om zijn :D

   Verwijderen
 2. Yay, ook eens wat positiefs over de Millennials ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha true that! Een heel wijs stukje en ik ben het er helemaal mee eens. Laten we voortaan maar zeggen: die oudjes van tegenwoordig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat vind ik een geweldig idee! :'D

   Verwijderen
 4. Mooi stukje, Hanne! Goed om hier eens bij stil te staan en wat mij betreft heb je helemaal gelijk. Onze generatie is awesome

  BeantwoordenVerwijderen