woensdag 4 mei 2016

Finished Books | April '16

Over welke boeken ik in de maand april las, had ik zelf niet echt veel te kiezen. Ik moest namelijk zowel voor het vak Engels als voor Nederlands een boek lezen. Gelukkig had ik nog wat tijd over en kon ik zo toch een boek van mijn eigen lijstje lezen. Benieuwd naar welke boeken ik in april gelezen heb en wat ik er zoal van vond?THE PRINCE OF MIST
Beginnend met dit boek van Carlos Ruiz Zafón, dat ik voor Engels las. Toen ik hoorde dat deze onder het genre horror valt, was ik niet meteen enthousiast. Jullie zullen misschien wel al aan mijn boekkeuze van de afgelopen maanden gemerkt hebben dat horror niet echt mijn ding is. 

Het verhaal speelt zich af in 1943 en gaat over Max en zijn familie, die moeten verhuizen wegens de oorlog. In het nieuwe dorp sluiten Max en zijn oudere zus Alicia vriendschap met Roland. Er gebeuren echter een hoop vreemde dingen sinds de familie Carver verhuisd is en het lijkt erop dat Victor Kray, de grootvader van Roland, iets achterhoudt.

Het boek was inderdaaad op sommige momenten best eng -vooral als je het 's avonds in je bed leest-, maar ondanks dat vond ik het toch een heel mooi verhaal! Het is ongelooflijk spannend, waardoor je steeds maar verder en verder wilt lezen. Daarnaast zitten er ook een paar heel onverwachte wendingen in het verhaal, wat het natuurlijk alleen maar leuker maakt om te lezen. 
Voor degene onder jullie die liever niet in het Engels lezen, bestaat er gelukkig ook een Nederlandse versie: De Nevelprins. 

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN
Het volgende boek moest ik dan weer lezen voor het vak Nederlands. Hij is een stukje dikker (318 pagina's) dan de boeken die we normaal gezien voor school moeten lezen. Ik had eerst een beetje schrik hiervoor, aangezien de keuze van de leerkrachten niet altijd overeenkomt met mijn eigen smaak. Gelukkig viel dit deze keer heel goed mee! 

Het verhaal gaat over Alice en Mattia, twee mensen die elk op hun eigen manier helemaal anders zijn dan 'de rest'. Wanneer ze elkaar kruisen op de middelbare school, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee. 

Het verhaal op zich vond ik best goed en daarnaast was het ook nog eens mooi geschreven. Ik hou echt van de schrijfstijl van Giordano, het leest ook zo vlot! 
Het boek begint wanneer beide hoofdpersonages nog kinderen zijn. Om de zoveel tijd spring je een heel stuk vooruit, naar een ander deel van hun leven. Zo leer je Alice en Mattia kennen als kinderen, tieners, jong volwassenen enzovoort. Er wordt nooit vanuit de ik-persoon geschreven, maar je krijgt toch van heel wat verschillende mensen de gedachtes en gevoelens mee, wat een zeer ruime kijk geeft op alles dat gebeurt. 
Het enige minpuntje voor mij persoonlijk was het einde van het boek. Het einde voelde niet echt als een 'einde' aan. Ik heb niets tegen boeken met open eindes, maar bij deze leek het net alsof er gewoon nog een hoofdstuk volgde, wat niet zo'n fijn gevoel is. 

NIET TE FILMEN
Als laatste het boek dat ik zelf gekozen heb en meteen ook mijn topfavoriet van de maand: Niet Te Filmen van Sophie Kinsela. 

Een tijd terug is er op school bij Audrey iets gebeurd. Deze gebeurtenis heeft heel haar leven overhoop gehaald. Ze heeft er een sociale angststoornis, een algemene angststoornis en depressieve episodes aan overgehouden. Tegenwoordig zit ze hele dagen thuis opgesloten en lukt het haar zelfs niet meer om naar school te gaan. Na een tijd krijgt Audrey van haar therapeut de opdracht een documentaire over haar familie te maken. Daarnaast leert ze via haar oudere broer ook een hele leuke jongen, genaam Linus, kennen. 

Ik neem aan dat de meesten onder jullie graag blogjes lezen (waarom zijn jullie hier anders aan het rondneuzen ;)), wel het lezen van dit boek voelt aan als het lezen van een blog! Hoe fantastisch is dat? Kinsela heeft een hele fijne schrijfstijl en heeft daarnaast ook gewoon een geweldig verhaal neergeschreven. Dit boek heeft daarnaast wél een fijn einde: er zijn nog een hoop vragen onbeantwoord, maar dat is helemaal niet erg. Het laatste hoofdstuk geeft een afgesloten gevoel, waardoor ik het boek tevreden aan de kant kon leggen.

Van welke boeken hebben jullie de afgelopen tijd genoten?

Liefs,
Hanne .x

4 opmerkingen:

 1. Als boekenwurm vind ik het altijd bijzonder om ook andere recensies te lezen... Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gevoel ken ik helemaal Chrisje! ^_^

   Verwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar 'De eenzaamheid van de priemgetallen', lijkt me een leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen