zondag 1 mei 2016

Zeeland dag 4 | Tropical Zoo

Wat een heerlijk weertje is het vandaag zeg! De maand mei heeft ons -eindelijk- wat zonnestralen en lente waardige temperaturen gebracht. De afgelopen zondagen konden jullie al het eerste, tweede en derde deel van mijn reisverslag lezen. Vandaag staat de vierde en laatste dag van mijn reisje naar Zeeland voor jullie klaar. 
Nadat we voor de laatste keer van het heerlijk uitgebreid ontbijt genoten hadden en uitgecheckt waren, vertrokken we naar een tropische zoo! Een hele boel diertjes liepen/vlogen vrij rond door het gebouw. Sommige zaten gelukkig wel achter een afsluiting, zoals dit mini-krokodilletje hierboven. Vinden jullie trouwens ook niet dat de vorm van zijn poten erg hard op mensenhanden lijken? 
Weet jij trouwens wat de foto hierboven moet voorstellen? 
Nee?

Het is de onderkant van een kikkertje! Jaja, zo leer je ook nog eens iets bij he ;)
In de tuin zelf vlogen een heleboel prachtige vlinders rond. Die beestjes zijn echter erg moeilijk vast te leggen op foto, aangezien ze zo schichtig rond fladderen. Gelukkig kon ik toch van eentje een duidelijk plaatje schieten.
In de tropische zoo was er ook een andere afdeling genaamd 'De Fossielenmijn'. Hier kon je enkele nagemaakte fossielen terugvinden, maar ook een aantal echte. Heel gaaf om te zien bijvoorbeeld hoe groot de kies van een mamoet was! Tussen al de fossielen zaten ook twee levende beestjes: gordeldieren! Ik vond deze echt zoooo leuk. Hun lunch ziet er niet al te smakelijk uit, maar de geluidjes die ze maakten bij het eten waren dan wel weer mega schattig. Na het bezoekje aan de zoo, reden we verder naar Terneuzen. Daar keken we wat rond in de winkeltjes en wandelden we door de oude dorpskern. 
Daarna was het toch echt tijd om terug te keren richting ons kleine Belgenlandje. We sloten onze reis, naar jaarlijkse gewoonte, af met een lekker pakje friet en reden toen door naar huis.

En dat was dan het einde van mijn tripje naar Zeeland! Op naar de volgende reis ;)

Waar zou jij graag eens naartoe gaan?

Liefs,
Hanne .x

6 opmerkingen:

 1. Leuk Hanne! Ik krijg wel een beetje kriebels van die foto's hoor, brr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haah, niets voor jou zulke dieren? ;)

   Verwijderen
 2. Wat leuk zeg! IK kom eigenlijk nooit in Zeeland, maar die tropische zoo ziet er gaaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker eens doen! Is echt een hele fijne streek :)

   Verwijderen
 3. Wat een mooie foto's! De dieren zijn prachtig. Maar die krokodil brrrrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Haha gelukkig zat 'ie achter een afsluiting he ;)

   Verwijderen