woensdag 29 juni 2016

Finished Books | Mei en Juni '16

Aangezien ik in de maand mei nog geen volledig boek heb kunnen uitlezen, besloot ik om opnieuw twee maanden samen te nemen in de 'Finished Books' rubriek. Gek genoeg heb ik in juni, ondanks de examens, heel wat meer gelezen. Wat ik vond van Het Meisje in de Trein, Niets en Notes from the Midnight Driver lees je in dit artikel. 



HET MEISJE IN DE TREIN
Dit super populaire boek van Paula Hawkins stond al een tijdje op mijn 'to-read' lijstje. Aangezien er zo'n grote hype rond was en er zo lovend over gesproken werd, was ik heel benieuwd en waren mijn verwachtingen ook vrij hoog.

Rachel reist elke dag met de trein naar Londen en terug. Ze houdt ervan om naar buiten te kijken en elke morgen dezelfde mensen op hun terras te zien zitten. Wanneer ze op een dag echter iets vreemds ziet gebeuren in een tuin, stapt ze met haar verhaal naar de politie. Hierbij raakt ze betrokken bij alles wat volgt en bij de levens van de betrokken personen. Daarnaast kampt Rachel ook nog eens met een drankprobleem en heeft ze regelmatig last van black-outs.

Persoonlijk vond ik dit niet zo'n geweldig boek en begrijp ik ook de hele hype er rond niet. Naar het einde toe is het verhaal best wel spannend, maar bij het grootste deel had ik vooral moeite met vooruit te geraken. Vandaar ook dat ik in mei nog niet eens één boek uit heb gelezen. Het verhaal was soms wat moeilijk te volgen en daarnaast vond ik het ook niet altijd duidelijk in welke periode het afspeelde. Er werd namelijk regelmatig eens van maand of jaar versprongen. 

NIETS
Een iets dunner boekje (112p) met een filosofische inhoud: het is eens iets anders hé. ;)
Dit boek van Janne Teller gaat over de klas van Agnes, 7A. Pierre Anthon heeft besloten niet meer naar school te gaan, omdat volgens hem niets betekenis heeft. Hij brengt zijn dagen door in de pruimenboom en bekogelt zijn klasgenoten met filosofische uitspraken en pruimenpitten telkens ze op weg zijn van en naar school. Aangezien Pierre Anthon niet van gedachten verandert, besluit 7A een 'berg van betekenis' te maken, om aan hem te tonen dat er wél betekenis is in het leven. Iedereen moet iets afstaan, wat voor hem of haar van grote betekenis is, en dit wordt door de klas gekozen. De offers worden echter steeds groter en het hele gedoe loopt uit de hand.

In het begin vroeg ik mij af of dit een kinderboek was. Ik weet niet hoe het komt, misschien door de manier van schrijven, maar het voelde niet echt voor mijn leeftijd bestemd. Na een tijdje werd het mij door de inhoud echter wel duidelijk dat dit géén boek voor kinderen is. Het verhaal op zich is een beetje vreemd en hier en daar best wel wat overdreven, maar al bij al vond ik het wel een fijn boek.

NOTES FROM THE MIDNIGHT DRIVER
En dan als laatste mijn favoriet van de afgelopen twee maanden. Boeken die iets met muziek te maken hebben, vallen meestal wel in de smaak bij mij. Als je er dan nog eens een mooi en leerrijk verhaal bij doet, zit je helemaal goed.

Nadat Alex dronken met de auto van zijn moeder gereden heeft en daarbij een tuinkabouter onthoofd heeft, veroordeelt de rechter hem tot een taakstraf van 100 uur. Hij moet in een bejaardentehuis een man, die zijn moeder voor hem uitgekozen heeft, gezelschap gaan houden. Deze man blijkt echter het meest vervelende en chagrijnige oudje van het hele tehuis te zijn. Gelukkig vinden ze na een tijdje een gemeenschappelijke liefde: de muziek.

Jordan Sonnenblick's manier van schrijven beviel mij heel erg: het hele verhaal wordt door Alex in de verleden tijd verteld, maar af en toe gooit hij er een vraag tussen die aan de lezer gericht is. Op deze manier voel je je veel meer betrokken bij het verhaal. De humor die in het soms wel vrij diepe verhaal verwerkt is, vond ik helemaal geweldig. Echt een aanrader dit! 

Welke boeken heb jij de afgelopen weken zoal gelezen?

Liefs,
Hanne .x

Follow my blog with Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. Mm, ik was voor ik je artikeltje las onwijs nieuwsgierig naar Het meisje in de trein. Wat jammer dat hij zo tegengevallen is! Ik had dat ook met Eleanor en Park, er werd zoveel over gehyped, dat ik hoge verwachtingen had die niet uitkwamen. Notes from the midnight driver kende ik nog niet, maar je hebt me benieuwd gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouja, zo zie je maar dat smaken verschillen he. Ik vond Eleanor en Park namelijk juist wel een mooi boek haha.

   Verwijderen
 2. Mooi lijstje! Ik sluit mij helemaal aan bij je mening over Meisje in de Trein, snapte de hype eromheen zelf ook niet zo goed. De andere twee heb ik nog niet gelezen, maar ga ik nog wel een keer doen. Die laatste klinkt heel mooi! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik toch niet de enige ben dan! :)

   Verwijderen