woensdag 20 juli 2016

Cascais en Sintra | Portugal Plog #1

Van maandag 11 juli tot de maandag daarop was ik te vinden in het zonnige (en héél erg warme) Portugal. Aangezien ik jullie uiteraard op de hoogte wil brengen van wat ik zoal gedaan heb en een héleboel foto's getrokken heb, ga ik er een aantal plogjes van maken. Bereid je dus maar voor op een heleboel zonnige plaatjes en wie weet een vroege boeking voor jouw reis van volgende zomer. ;)


Wij verbleven de hele reis in Estoril, een stadje dichtbij Lissabon, en bezochten allerlei dingen in de streek 'Costa de Lisboa'. Vanuit onze kamer hadden we zicht op de oceaan, waar ik heel blij om was. Dit was trouwens de eerste keer dat ik de Atlantische Oceaan in real life heb gezien! 
De avond voor ons vertrek was het de finale van het Europese kampioenschap. Zoals iedereen ondertussen al weet, kwam Portugal als winnaar uit de bus- en die euforie was zeker niet over op een nachtje tijd. Ook wij mochten meegenieten van het getoeter en geroep op straat, de vlaggen, de vrolijke mensen en alle slingers in de steegjes. 


Naast Estoril bevindt zich de stad Cascais, waar we dan ook naartoe gingen de eerste dag. Dit op zich is al een prachtige wandeling langs de dijk, maar het stadje zelf is ook zeker de moeite waard: kleurrijke huizen en prachtige straatnaamborden. Gewoon wat rondstruinen in de stad en alles in je opnemen! Ook de haven is zeker even het bezoeken waard.


Hoogtepunt: in Cascais bevindt zich ook de befaamde 'Hellengrot' of Boca Do Inferno. Voor mij persoonlijk was dit één van de mooiste dingen die ik op deze reis gezien heb. Op de foto's ziet het er best goed uit, maar in het echt is de plaats oh zó veel mooier en indrukwekkender!! Als je in de buurt bent, moet je écht eens een kijkje gaan nemen.


De stad Sintra is gekend door haar vele palezien en -volgens mij- het mooiste paleis hebben wij ook bezocht: Palácio da Pena. Het paleis heeft aan de buitenkant blauwe mozaiek, gele en rode muren. Al deze kleurtjes zorgen voor een echt sprookjes-effect. Je kan niet alleen rond het paleis en op de muren lopen, maar ook binnenin valt er heel wat te zien. Je kan allerlei kamers bezichtigen met de meubels van de vroegere bewoners. Zo ook deze grappige kandelaar hihi.


Naast de paleizen heeft Sintra ook een prachtig (en gigantisch) natuurpark, waar je heel wat uitkijkpunten hebt. Hét uitkijkpunt bij uitstek is echter wel Cabo Da Roca, het meest westelijke punt van heel Europa. Neem echter ook even een kijkje ietsje verderop: je hebt een even mooi uitzicht en er is héél wat minder volk. Op de onderste twee foto's zie je links een uitzicht van op Cabo Da Roca en rechts van een punt dat ietsje verder ligt. 
Tip: Met een gewone auto of een busje kan je nooit de mooiste punten in het natuurpark van Sintra bereiken. Daarom ga je best op stap met een jeep. Mensen die rap wagenziek worden, wel even opgelet: je kan misschien een pilletje gebruiken (die ik zelf uiteraard in de hotelkamer vergeten was...). Zelf hebben wij deze tocht met een gids van Extremo Ambiente gedaan, zeker een aanrader! 


En om af te sluiten nog een paar fotootjes van onze avondwandelingen op de dijk. Ook dit was een hoogtepunt voor mij. De ondergaande zon geeft een prachtige kleur aan de oceaan en de lichtjes van Cascais zijn betoverend mooi.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze eerste Portugal plog. Binnenkort meer!

Liefs,
Hanne .x

6 opmerkingen:

 1. Doet watertanden! Ziet er erg pitoresk stadje uit, gezellig :) Gaat op de to do lijst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het zeker! En in het echt is het nog veel mooier hoor :)

   Verwijderen
 2. Heerlijke foto's! Portugal is mooi he! Ik ging naar Porto en herken meteen de gezelligheid ervan in je foto's hier :) Wij waren er trouwens met de halve finale, echt zaaalig om dat op groot scherm te zien! Liefs en ben benieuwd naar meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja héél erg mooi! Wat leuk zeg, die ambiance was waarschijnlijk heerlijk om mee te maken :D

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's van Portugal! ♥

  BeantwoordenVerwijderen