woensdag 27 juli 2016

Lissabon City | Portugal Plog #2

In de vorige plog van mijn reis naar de Costa De Lisboa lazen (en zagen) jullie wat ik zoal de moeite vond in Cascais en Sintra. Vandaag is het de beurt aan de hoofdstad van Portugal: Lissabon. We hebben twee dagen besteed aan deze prachtige stad. De ene dag deden we dit in een minivan met een lokale gids, de andere dag gingen we zelf op verkenning met de 'Hop On Hop Off' bussen als vervoersmiddel. En jongens wat hebben we mooie dingen gezien zeg!


Meer naar het westen van de stad vind je de voorstad Belém, wat afgeleid is van Bethlehem. Hier kan je bijvoorbeeld het Hiëronymietenklooster of Mosteiro dos Jerónimos bezoeken. De buitenkant van het gebouw alleen al is zeker de moeite waard, maar de kerk van het klooster kan je ook gratis binnen en is echt prachtig! Je vind er onder andere het graf van dé belangrijkste ontdekkingsreiziger van Portugal: Vasco Da Gama. Het klooster zelf staat ook open voor bezoekers, maar dit deel is wel betalend. Het schijnt net zoals de kerk ook heel erg mooi te zijn, maar zelf heb ik dit deeltje niet bezocht.

Zelf was ik in Belém het meest benieuwd naar het Monument van de Ontdekkingsreiziger. Wanneer we aankwamen op deze plaats, werd ik echter teleurgesteld: het hele monument is omringd met stellingen voor onderhoudswerken. Jammer! 
Onszelf troosten doen we natuurlijk met een beetje eten hé ;). De Pasteis de Belém zijn één van de bekendste gebakjes van Portugal. Deze zoetigheid is overheerlijk en zeker het proberen waard! De winkel waar ze de gebakjes volgens het originele recept maken, is trouwens vlakbij het klooster, makkelijker kan niet toch?
Tip: de gids wist ons te vertellen dat de locals dit gebakje altijd eten met een beetje suiker en kaneel erop gestrooid. Jumm, mijn goedkeuring hebben ze, die Portugezen. 
Daarnaast bezochten we ook nog even de Toren van Belém, die ongelooflijk bekend is. Er stond een immense rij aan te schuiven, die wij gelukkig voorbij mochten steken, wat best wel grappig voelde. Onze gids had namelijk de tickets al op voorhand gekocht. Ik vond het echter niet zó heel super, eerlijk gezegd. Je hebt boven wel een mooi uitzicht, maar om er nu zo lang voor aan te schuiven. Nee, dat is de moeite niet. Er zijn een hele hoop andere uitkijkpunten in Lissabon, die makkelijker te bereiken zijn.Dorst gekregen na al het stappen? Wij gingen iets drinken in Café a Brasileira op het plein Largo Do Chiado. Dit cafeetje bestaat al sinds 1905 en er is sindsdien nog bijna niets aan veranderd. Zet je voor een keertje dus niet op het terras, maar binnen: het interieur is echt prachtig. Daarnaast worden de drankjes hier ook aan een heel schappelijke prijs verkocht: ideaal! 
De kathedraal van Lissabon is zeker even het bezoeken waard. Daarnaast kan je dit meteen ook koppelen aan een bezoekje aan de kerk van Sint Antonius, wat echt gewoon om de hoek ligt. Onder de kerk vind je ook het kamertje waar de heilige geboren zou zijn.
In Lissabon zijn er twee belangrijke bruggen over de Taag: eentje die sprekend lijkt op de Golden Gate Bridge van San Francisco (aangezien hij door dezelfde persoon ontworpen is) en de brug die je op de foto hierboven ziet. Deze is zo'n 17 kilometer lang en is daarmee de tweede langste in Europa.
In Lissabon is het daarnaast ook gewoon heel erg leuk om in de verschillende wijken rond te streunen: Bairo Alto, Alfama, Chiado, Baixa en ga zo maar door. Natuurlijk kan je ook altijd de befaamde gele trammetjes nemen om de smalle straatjes te verkennen.


Hoogtepunt: Het Crono Project. Op een paar leegstaande, vervallen gebouwen hebben een aantal kunstenaars grote prachtige schilderijen gemaakt. Sla op het bekende plein Praça Marquês de Pombal de straat Avenida Fontes Pereira de Melo in. Als je een heel kort eindje in deze straat stapt, zie je de gebouwen vanzelf wel verschijnen aan de rechterkant. 

Wat is voor jou de mooiste stad die je ooit al bezocht hebt?

Liefs,
Hanne .x

4 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal echt prachtig uit! En je hebt denk ik zeker wel een toffe dag gehad, zo te zien. Zelf ben ik nog nooit naar Portugal geweest. Ik zou er op een of andere manier ook niet heel snel naar toe gaan, maar als ik er heen zou gaan is het geen verkeerd plan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad; ik denk dat je het geweldig zou vinden!

   Verwijderen
 2. Vorig jaar ben ik in Portugal geweest, voor een volleybal toernooi. Helaas heb ik niet zoveel mooie dingen als jij kunnen zien, toch wel een beetje jaloers hoor ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach wat jammer! Misschien kan je in de toekomst wel nog eens terug gaan :)

   Verwijderen