woensdag 13 juli 2016

Weg met die verveling!

Ondanks al de plannen die ik al gemaakt heb voor deze zomervakantie, blijven er toch nog heel wat vrije dagen over. Op deze dagen vind ik het geweldig om gewoon te doen waar ik op dat moment zin in heb -want dat is vakantie, toch?): van boeken lezen en muziek spelen tot bloggen en series kijken.
Maar soms heb ik niet echt zin in deze dingen en weet ik niet wat wel te doen. En dàt is het moment wanneer de verveling toeslaat. Om mijzelf dit vervelende gevoel te besparen, heb ik een lijstje opgesteld met allerlei dingen die ik nog moet/kan doen in de zomervakantie. Wie weet helpt het een van jullie ook wel verder!
De computer of laptop, waar je op dit moment voor zit, heeft waarschijnlijk een heleboel belangrijke bestanden op z'n harde schijf staan. Dingen die jij helemaal niet kwijt wil, of niet mag kwijt raken. Er staat echter ook een heleboel rotzooi op, waar je al lang niets meer mee bent (geef maar toe). Hoog tijd dus om eens alle mapjes te bekijken en alles wat je niet meer nodig hebt te verwijderen. Na het opruimen van je pc, is het tijd om een backup te nemen. Alle dingen die je helemaal niet kwijt wil raken, kopieër je op een externe harde schijf: als je geliefde computer ooit het loodje legt, is er geen enkele reden tot paniek! 

Hoeveel vrienden heb jij op facebook? En met hoeveel van hen ben jij in het echte leven bevriend? 
Even door je vriendenlijst scrollen en de mensen verwijderen, die je niet als vrienden ziet, kan zeker geen kwaad! Daarnaast kun je ook altijd eens je andere sociale media opschonen: er zijn vast een hoop mensen die je volgt op Instagram of Twitter, in wie je totaal niet meer geïnteresseerd bent.

Net zoals mensen veranderen, veranderen ook blogs. Een verandering van schrijfstijl, onderwerpen of iets anders kan er voor zorgen dat je niet echt meer geïnteresseerd bent in bepaalde blogs. Daarom is het aangeraden om af en toe ook eens op Bloglovin' de lijst met blogs die je volgt op te ruimen. Zo heb je meteen ook weer plaats om een aantal nieuwe blogs te volgen! ;)

Niet enkel online moet er opgeruimd worden, dames en heren! Mensen veranderen, zoals ik net al zei, en daardoor kan het zijn dat je plots dat ene coole jurkje helemaal niet mooi meer vindt. Niet alleen de kleren die je niet mooi meer vindt, maar ook de stukken die niet meer passen of die helemaal versleten zijn, horen niet in je kleerkast thuis. Hoog tijd dus om ook hier eens op te ruimen. Je kan de kleren die nog bruikbaar zijn, weggeven aan een goed doel of er mee naar een closet sale trekken! 

Ookal is het een taakje dat ik helemaal niet graag doe, het moet toch af en toe ook eens gebeuren: makeup kwasten wassen

Het laatste puntje is gericht op alle bloggers die dit lezen (de meesten onder jullie dus): een beetje sleutelen aan je blog layout. Er is altijd wel iets waar je niet 100 procent tevreden over bent. Na even zoeken op google, vind je een hoop tutorials waar je al heel wat verder mee kunt. HTML en CSS, als ik het kan, kunnen jullie het ook hé! ;) 

Wat wil jij deze vakantie gaan doen, wanneer de verveling toeslaat?

Liefs,
Hanne .x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen