zondag 28 augustus 2016

Een heus fotoboek

Deze vakantie heb ik al een paar keer foto's van mijn reis naar Portugal op jullie losgelaten. Dat reisje ging door in het begin van de zomer (je leest er hier, hier en hier meer over). Zoals altijd hebben we ook nu besloten om al die mooie foto's en herinneringen niet gewoon te laten wegkwijnen in weer een of ander mapje op onze computer, maar de mooiste samen te gieten in een fotoboek. En dat is er eentje van www.fotofabriek.nl


Vooraleer je kan beginnen met je fotoboek in elkaar te knutselen, moet je eerst de software op je computer installeren. Dat lijkt misschien wat vervelend, maar eigenlijk is het best handig. Zo kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken wanneer je eens geen internet hebt. Daarnaast heeft de software zelf mij ook zeer aangenaam verrast. Het is allemaal heel gebruiksvriendelijk en je hebt heel wat verschillende opties. Zo kan je voor allemaal lege pagina's gaan en zelf alles schikken, maar je kan het jezelf ook gewoon gemakkelijk maken door per pagina een sjabloon uit te kiezen en daar je foto's in te gaan plaatsen. Zelf heb ik de twee wat gecombineerd, om het helemaal te maken zoals ik het zelf wilde.


Het papier is van heel fijne kwaliteit en heeft een mooie glans. Je kan zelf het formaat kiezen, het aantal pagina's en of je een harde of zachte kaft wilt. Mijn fotoboek van Portugal is een A4 formaat. Het is niet wat ik gewoon ben, dus dat is even wennen, maar het heeft zeker wel iets: je foto's komen uiteraard beter tot hun recht, omdat ze een stuk groter zijn.Er is heel wat tijd en werk in het boekje gekropen, maar ik ben wel heel blij met het resultaat!
Maak jij soms een fotoboek van de reizen die je gemaakt hebt?

Liefs,
Hanne .x

Dit artikel is in samenwerking met fotofabriek.nl

8 opmerkingen:

 1. Ik doe dat soms wel eens ja! Altijd leuk om terug te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super leuk uit!! Vind ik ook altijd leuk om te maken, en zeker omdat het resultaat zo leuk is. Maar zoals je al zegt kost t zooooveel tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt he! daarom dat ik het ook nog snel heb gedaan voor het nieuwe schooljaar weer begon haha

   Verwijderen
 3. Mooi resultaat! Ik heb ooit eens een kalender gemaakt met vakantiefoto's van Amerika. Dat was ook heel veel werk, maar zeker de moeite waard. Eigenlijk moet ik het nog veel vaker gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, een kalender heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien een leuk idee voor in de toekomst! :)

   Verwijderen
 4. Ohh nu heb ik ook zit om een fotoboek te maken van deze zomer ^^ . Zelf foto's inplakken vind ik superleuk maar er kruipt (nog meer) werk in :') .

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jah dan kun je hélemeaal creatief worden! Maar zoals je al zegt, moet je dan al beginnen met fotos printen en knippen enzo haha

   Verwijderen