woensdag 3 augustus 2016

Obidos, Fatima en Batalha | Portugal Plog #3

De afgelopen weken hebben jullie al een heel aantal van mijn vakantiefoto's mogen zien. Zo passeerden Cascais en Sintra al de revue, maar ook Lissabon kwam aan bod. Vandaag is het de beurt aan drie andere hele fijne plaatsjes in Portugal: Obidos, Fatima en Batalha. In Batalha bezochten wij het klooster. Hier kan je van de architectuur en de prachtige versieringen genieten. Zelf vond ik de tuinen en het 'onafgewerkte' deel het mooiste. Wij hebben deze hele dag gedaan met een gids en op plaatsen als deze is dat wel heel erg fijn. De gids kan jou heel wat verhalen vertellen en dingen tonen die je anders niet opgevallen zouden zijn. Wij gingen met een gids van Cooltour Lisbon: super vriendelijke mensen, die vloeiend Engels spreken. Als je nog een gids zoekt, weet je dus waar te zoeken! Obidos is een klein stadje met gezellige straatjes en heel wat kleine winkeltjes. Er is regelmatig ook iets te doen: een middeleeuws feest, een chocolade feest (klinkt goed he? hihi) en nog veel meer. Op deze dagen is het natuurlijk ook heel wat drukker in Obidos. Als je de drukte wil vermijden, ga je best in de voormiddag. Dat hebben wij ook gedaan en het was echt super gezellig.


Ook voor de boekenliefhebbers zijn er prachtige dingen te beleven in Obidos. Zo is er een oud kerkje omgetoverd tot boekenwinkel en is er ook een groenten en fruit + boekenwinkel aanwezig. In die laatste staan alle boeken opgesteld in kratten, waarin normaal fruit en groenten getransporteerd worden. Echt geweldig om even de sfeer op te snuiven! 


Fatima is een bedevaartsoord waar heel wat gelovige mensen naartoe komen om tot Maria te bidden. Je kan mensen op hun knieĆ«n het grote plein zien overkruipen, en laat me jou vertellen, dat is wel indrukwekkend hoor. Ook voor de niet-gelovigen onder ons is er heel wat te zien. De architectuur van de twee kerken is indrukwekkend en de versieringen zijn echt prachtig. Zeker even de moeite! Ook hier is het weer fijn om een gids bij te hebben, aangezien zij jou dan het hele verhaal kan vertellen van de drie kinderen en de verschijningen van Maria. 

Zijn jullie ooit al eens naar een bedevaartsoord gegaan?

Liefs,
Hanne .x

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto's en vooral die boeken en fruit winkel in een kerk vind ik super leuk. Leuk ideetje van hun daar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi de boeken winkel is inderdaad in de kerk maar de boeken en fruit winkel is een apart gebouw; is misschien niet zo duidelijk ook van mij

   Verwijderen
 2. Wat is het mooi daar! En die boekwinkel - OMG!! Een lokale gids is heel erg fijn en vaak hebben ze heel veel plezier in hun werk, zijn ze super enthousiast en heel vriendelijk (eigen ervaring). Zo te zien heb je het erg naar je zin gehad :) Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad! Ze hebben elke dag een beetje soort van vakantie he ;)

   Verwijderen
 3. Die foto's, aaaah zo prachtig! Echt interessant dat je er wat over verteld. Ik ben overigens nog nooit naar een bedevaartsoord geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een prachtige omgeving! Ik zou echt uren rond kunnen lopen in zo'n boekenwinkel. Heerlijk!

   Verwijderen
  2. het was inderdaad heel erg prachtig

   Verwijderen