woensdag 24 augustus 2016

Zelfzorg

Nee, dit bericht is niet ingepland of op voorhand geschreven. Ik zit ook niet op kamp op mijn telefoon dit bericht te typen. Nee, deze miep zit gewoon thuis in de zetel met de laptop op schoot. Zondag vertelde ik jullie over het kamp waar ik heen zou gaan. Ik snap de verwarring en vragen die nu misschien bij je opkomen, daarom vind ik dat ik even een uitleg moet doen.


Ik ben op zondag effectief vertrokken op kamp. Bij aankomst raakte ik even in paniek, maar ik zette het van me af en probeerde mee te doen aan de activiteiten en met mensen te praten. Dat viel allemaal best mee. Zo haalde er iemand haar gitaar boven en zongen we allemaal samen enkele liedjes. Toen was het echter tijd om terug te keren naar onze kamers en te gaan slapen. Van dat laatste kwam bij mij niet al te veel terecht. Geluiden en licht waren er zeker, maar dat was niet de reden waarom ik wakker lag. Mijn hoofd was gewoon veel te druk: allerlei gedachten schoten door mij heen en ik voelde mij he-le-maal niet oké. Die nacht heb ik, alle brokjes samengeteld, misschien 2 uur slaap gehaald. Niet oké voor iemand die meer slaap nodig heeft dan een gemiddelde mens en daar heel gevoelig voor is. 
Overdag voelde ik mij alles behalve hoe je je zou moeten voelen op een kamp. Begrijp me niet verkeerd, de mensen waren heel fijn, de activiteiten leuk en de monitors super (en heel begripvol, waar ik heel dankbaar voor ben). Het probleem lag dus ook niet bij al die zaken, maar gewoon bij mijzelf. Ik was nog niet klaar om deze stap te zetten. (Waarom precies leg ik later nog wel eens uit).
Zoals altijd had ik weer eens de lat te hoog gelegd voor mezelf. Dus nam ik het besluit om terug naar huis te gaan. Zelfzorg noemen ze dat ook wel. Ja, ik kon daar gebleven zijn, maar wie weet hoe ik mij dan zou voelen tegen de laatste dag. Volgende week staat het nieuwe schooljaar voor de deur en daar wil ik fris en met een goed gevoel aan kunnen beginnen. Wanneer je lichaam of je geest je een teken geeft moet je soms even doorbijten, maar soms moet je er ook echt naar luisteren. Vergeet niet dat je maar één lichaam en geest krijgt en je het daar je hele leven mee moet doen. Een beetje zelfzorg kan dus echt geen kwaad. 
Ik probeer deze week niet te zien als een falen, maar als een grote stap die ik heb gezet door gewoon al naar daar te gaan en een dag door te bijten.

En nu is het tijd om mij te focussen op wat voor mij ligt, want aan het verleden kan je niets meer veranderen. Repeteren voor aankomende optredentjes en tot rust komen voor het nieuwe schooljaar begint, zijn de plannen voor de komende dagen.

Ik hoop dat dit allemaal niet te verwarrend klonk, maar het is allemaal nog wat warrig in mijn hoofd dusja.
Onthoud goed om voor jezelf te zorgen, allemaal. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dat is.

Liefs,
Hanne .x

10 opmerkingen:

 1. Ik begrijp heel goed dat je naar huis bent gegaan! Je moet niks doen waar je jezelf niet goed bij voelt, je hebt het geprobeerd en dat is wat telt!

  Andreia
  https://mygirlylifeweb.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het; bedankt voor het lieve bericht :)

   Verwijderen
 2. Supergoed dat je voor jezelf hebt gekozen Hanne! Nu gewoon even lekker je rust pakken tot je naar school gaat X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt heel goed en sterk van je dat je zo goed luistert naar jezelf! Geniet nog van deze vakantiedagen en je welverdiende rust ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat spijtig Hanne :( Ik vind het wel super moedig van je dat je hierover schrijft, dat bewijst dat je echt wel een sterke meid bent hoor! Geniet nog maar van je vakantiedagen, zeker in dit mooie weer! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het nodig was om naar huis te gaan, maar heel goed dat je het gewoon gedaan hebt. Knap hoor! Het feit dat je al überhaupt al mee op kamp gegaan bent terwijl je niemand op voorhand kende, bewijst ook dat je heel sterk bent. Hopelijk kan je nu een rustige start op school maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor het lieve bericht Nien :) ♥

   Verwijderen