zondag 25 september 2016

4 favoriete gezonde baksels

Een gezonde levensstijl aanhouden doe je niet alleen door regelmatig te sporten, maar ook door evenwichtig en gezond te eten. In veel mensen hun ogen wil dit zeggen dat je alle zoetigheden en lekkernijen moet schrappen, maar gelukkig is dit helemaal niet het geval! Aangezien ik zelf dol ben op muffins, cakejes en zowat alles dat ook maar iets van chocolade bevat, ging ik al snel op zoek naar gezonde alternatieven. Vandaag deel ik mijn top 4 met jullie, opdat jullie in de toekomst ook kunnen genieten van tussendoortjes, zonder schuldgevoelens. Deze recepten zijn daarnaast allemaal heel eenvoudig en dus zeker haalbaar voor de minder ervaren baksters onder jullie!

Dit recept van SlimSanity geeft je het ultieme tussendoortje voor chocolade lovers, aangezien de chocolade smaak vrij intens is. Persoonlijk vind ik niet dat je de banaan echt smaakt, maar deze zorgt er gewoon voor dat de fudge de perfecte structuur krijgt. Aangezien het goedje ook vrij zwaar is, kun je er telkens maar een kleine portie van eten. Dat zorgt er onder andere voor dat de doos met je baksels niet zo snel leeg zal zijn als anders! Zelf voeg ik trouwens een klein snuifje zout toe aan het recept, maar dat is volledig naar eigen smaak.

Ja hoor, opnieuw een recept met bananen. Zelf vind ik dit altijd handig, aangezien niemand bij ons thuis de hele rijpe bananen anders opeet. Ik wilde zelf al een lange tijd eens bananenbrood maken, maar vond nooit een recept dat mij echt aanstond. Totdat ik op de blog van Lucinda terecht kwam. 
Als je niet zo'n fan bent van blauwe bessen, kan je deze natuurlijk altijd weglaten of vervangen door ander fruit. Dit bananenbrood is trouwens ook perfect in te vriezen (tip: snij het in schijfjes alvorens in te vriezen. Op die manier ontdooit het veel makkelijker!)

De titel is totaal geen leugen: deze koekjes zijn in een handomdraai klaar. Samen met een kopje thee zijn ze het perfecte vieruurtje. Ik ben heel blij dat Laura dit recept op haar blog geplaatst heeft. Zo heb ik deze week telkens een tintje chocolade aan mijn brooddoos kunnen toevoegen ;)
Ook zitten er geen ''rare'' ingrediƫnten in (zoals havermout of bananen) en krijg je dus geen problemen bij het serveren voor kieskeurige eters.

Het klinkt misschien gek om groenten in koekjes te draaien, maar geloof mij: zeker eens het proberen waard! Van het uitzicht moet dit baksel het echter niet hebben. Ik kreeg meermaals de opmerking dat het een beetje op braaksel leek en moet regelmatig van mijn vrienden nog de vraag aanhoren of ik weer eens 'kotskoekjes' gemaakt heb. Gelukkig smaken ze een stuk beter dan ze eruit zien! Laat mensen maar eens proeven als ze commentaar hebben, dan zullen ze je al snel gelijk geven ;)

Ook op mijn Pinterest kunnen jullie deze recepten en nog veel meer lekkers terugvinden onder het bord 'Healthy Snacks'.
En nu wil ik graag van jullie horen wat jullie favoriete gezonde tussendoortje is! 

Liefs,
Hanne .x

7 opmerkingen:

 1. Oeeeh, die snelle chocoladekoekjes ga ik meteen eens checken zie! Goed dat ik je blogpost lees trouwens, ik moet mijn dessertje nog opeten haha (hoe kan ik dat vergeten). Leuke post Hanne! Lief dat je naar iedereen linkt en deze leuke dingen samen plaatst :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super! hopelijk vind je ze net zo lekker als ik :D

   Verwijderen
 2. Mmm, de wortelhavermoutkoekjes lijken me onwijs lekker! En het proberen waard. Zelf heb ik een poosje terug de courgettepannekoekjes ontdekt, dat is mijn favoriete gezonde receptje <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh dat is nieuw voor mij! Ga ik zeker ook eens opzoeken! :D

   Verwijderen
 3. Jum, een heerlijk overzicht van lekkere tussendoortjes :)

  BeantwoordenVerwijderen