zondag 18 september 2016

Travel Wishlist #2

Reizen is een van de dingen die ik echt ontzettend graag doe. Nieuwe plaatsen ontdekken, in contact komen met andere culturen, gewoonweg genieten is dat. Een hele tijd terug deelde ik al eens met jullie een aantal steden/landen in Europa waar ik heel graag naartoe zou gaan. Natuurlijk zijn er in het afgelopen jaar nog een pak bijgekomen, daarom vond ik het wel eens tijd om jullie te updaten. Bij deze dus het tweede deel van mijn travel wishlist! NEW YORK
Toen we deze zomer op reis waren in Portugal, zijn we meermaals mensen uit New York tegengekomen. Deze vertelden dan met zoveel liefde en enthousiasme over hun Big Apple en drongen er natuurlijk op aan dat we zeker ook eens naar daar moesten komen. Ik heb altijd al eens een trip naar Amerika willen maken, maar was nooit zeker welke stad ik nou precies wou gaan bezoeken. Dat probleem hebben deze lieve Amerikanen dus al opgelost voor mij. Volgens hen is de mentaliteit ook helemaal anders daar dan in de rest van Amerika. Ze noemden het eerder 'een eiland van Europa'. 

CURACAO
Heel wat bloggers zijn hier al naartoe geweest en hebben er vervolgens ook uitgebreid verslag van gedaan online. Mij hebben ze in ieder geval al aangestoken. De gekleurde huisjes van Punda, de Hato grotten, de witte stranden en helblauwe zee. Ik zou hier wel een weekje door kunnen brengen hoor! Het feit dat de mensen hier Nederlands praten is trouwens ook nog eens super handig.

BOEDAPEST
Ik wil al een lange tijd graag het noorden en oosten van Europa ontdekken. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een van de steden die dan ook zeker niet op dit lijstje mogen ontbreken. Het parlementsgebouw, het Gellertbad, de grote markthal en uiteraard ook de bekende kettingbrug. De kans bestaat dat ik deze zomer met enkele vrienden een weekje in deze prachtige stad ga verblijven, maar dat is helemaal nog niet zeker (laat ons hopen van wel hihi). 

INDIA
De Taj Mahal is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en wil ik dus sowieso ooit eens gezien hebben. Maar India heeft heel wat meer te bieden dan enkel dit prachtige mausoleum. De Zonnetempel van Konarak, de grotten van Ajanta, de stad Hyderabad en ga zo maar door. Ook is er een heel andere cultuur te ontdekken, waar ik super benieuwd naar ben!

Dat was een kleine greep uit mijn travel wishlist. Wie weet deel ik binnenkort nog een deel van het lijstje met jullie! 

Naar welke steden/landen zou jij dolgraag eens op reis willen?

Liefs,
Hanne .x

4 opmerkingen:

  1. Oh leuk seg! Budapest is zeker de moeite, een vriendin van mij is er vorig jaar geweest en die was razend enthousiast! Als ik op het einde van mijn leven Canada en Nieuw Zeeland heb gezien, ben ik tevreden. Maar meer mag natuurlijk altijd hihi. Binnenkort verschijnt mijn lijstje ook op mijn blog :) .

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liefde voor al jouw lijstjes! Ik droom met je mee over India, dat land ziet er op foto's altijd zo prachtig uit. Verder zou ik heel graag een keertje naar een land als Noorwegen gaan, omdat de natuur daar zo mooi is.

    BeantwoordenVerwijderen