zondag 16 oktober 2016

Emmerlijst #1

Toen ik met school op bezinning was, was een van de activiteiten het kijken van de film 'The Bucketlist'. Na deze film gingen we samenzitten in groepjes voor de verdere verwerking. Eén van de opdrachten die we hierbij kregen, was het opstellen van een eigen bucketlist: wat wil je allemaal gedaan hebben voor je sterft? Natuurlijk had ik hier vroeger wel al eens over nagedacht, maar het blijft toch een moeilijke opdracht. Anderzijds vond ik het wel eens fijn om hier bij stil te staan. Daarom ben ik van plan de lijst die ik tot nu toe al opgesteld heb verder aan te vullen en deze ook echt te gaan gebruiken. Wie weet kan ik zo nog net iéts meer uit mijn leven halen? 
Om mezelf iets meer te stimuleren om deze dingen ook echt te gaan proberenen, leek het mij leuk om af en toe een stukje van mijn bucketlist met jullie te delen. (of van mijn Emmerlijst dus, de prachtige -letterlijke- vertaling van dit woord)


Een job vinden die ik graag doe en mij gelukkig maakt
Aangezien ik in het laatste jaar van het middelbaar zit, is mijn verdere studiekeuze iets wat mij momenteel enorm bezighoudt. Van de keuze die ik nu maak, hangt een groot deel af wat voor job ik later zal gaan doen. Wanneer ik door de boeken met mogelijkheden blader blijft de vraag 'Ga je hiermee gelukkig worden?' door mijn hoofd spoken. Hopelijk vind ik die perfecte job ooit.

Een album opnemen
Muziek is een van mijn grootste passies en betekent zowat alles voor mij. Niet alleen piano, gitaar, ukelele spelen en zingen, maar ook het schrijven van mijn eigen nummers. Hoe leuk het ook is om nummers te coveren, je eigen nummers spelen geeft toch altijd iets extra's. Als muzikant hoop ik dan ook om ooit de kans te krijgen een eigen album op te nemen met enkele van deze nummers. Wat zou ik trots zijn zeg!

Mijn penpals ontmoeten
Al een aantal jaren ben ik helemaal into snailmail (brievenpost). Ik schrijf ondertussen met drie fantastische meiden: eentje uit Noorwegen en twee uit Nederland. Via al de brieven die we al naar elkaar gestuurd hebben, hebben we elkaar al vrij goed leren kennen. Aangezien ik het met elk van hen zo goed kan vinden, hoop ik hen ooit ook eens in het echt te kunnen ontmoeten. 

Vrijwilligers werk doen
Ik heb het er al vaker over gehad en heb al meermaals op het punt gestaan vrijwilligers werk te doen, maar uiteindelijk is het er nog nooit van gekomen. Erg jammer, maar nog niet te laat dus. Iets waar ik dringend eens werk van zou moeten maken. Zelf zou ik het liefst iets doen voor armen of voor vluchtelingen, maar andere soorten vrijwilligerswerk kunnen natuurlijk ook altijd!

Het noorderlicht zien
Veel uitleg is hier niet bij nodig denk ik. Dit natuurfenomeen wil ik al zó lang eens zien! Wanneer ik op Facebook de foto's zie van mijn nicht, die momenteel in Noorwegen verblijft met Erasmus, wordt de drang alleen maar groter. Misschien kan ik het aanschouwen van het noorderlicht wel koppelen aan een bezoekje aan mijn Noorse pennenvriendin ;) 

Ik denk dat ik in de toekomst af en toe nog wel eens een deeltje van mijn 'to-do lijst' met jullie ga delen, maar nu wil ik vooral weten:
Wat staat er zoal op jouw Bucketlist?

Liefs,
Hanne .x

2 opmerkingen: